Nog op de valreep, voor het Paasweekend begint wil ik jullie nog een heerlijke tip meegeven. Zoals wel vaker gezegd eet ik geen gewone, geraffineerde suiker. De enige suikers die ik binnenkrijg zijn van nature aanwezig in voeding, of voeg ik met mate toe in de vorm van bijvoorbeeld kokosbloesemsuiker, honing of agavesiroop. Het zijn gezondere keuzes, maar het blijven suikers: eten met mate dus! Wist je dat Wiloco paaseitjes verkoopt die gezoet zijn met natuurlijke suikers? Ze zijn ook lactosevrij, glutenvrij, vegan en biologisch.

Wiloco

Het Belgische familiebedrijf Montserrat maakt artisanale chocolade. Met de productlijn Wiloco komen zij tegemoet aan mensen met allerlei allergieën of gezondheidsproblemen. Ik vermeldde Wiloco eerder al op mijn blog, onder andere toen ik verschillende soorten chocolade zonder (geraffineerde) suiker reviewde.

De chocolades van Wiloco zijn gezoet met kokosbloesemsuiker, een suiker die gewonnen wordt uit de nectar van kokosbloesem. Hij zou verschillende b-vitamines en mineralen bevatten en de glycemische index is lager dan die van normale suiker.

paaseieren Wiloco

Allergeenvrije, vegan paaseieren

Rond de feestdagen heeft Wiloco aangepaste chocolade in het assortiment. Met Sinterklaas zijn dat Sinterklaasfiguurtjes, en in aanloop naar de Paasdagen kan je natuurlijk gezoete eitjes kopen. Ze zijn, net zoals de gewone chocolade van Wiloco, ook vrij van lactose, gluten of dierlijke producten: ook veganisten of mensen met allergieën kunnen dus meegenieten met de feestdagen.

Mijn man en ik zijn nu acht jaar samen en al acht jaar lang spelen we afwisselend Sinterklaas of Paashaas voor elkaar. Dat klinkt misschien heel vreemd, maar ook wel een beetje romantisch. Of dat vinden wij toch ;-). Ook dit jaar liggen de Wiloco-eitjes al klaar om te verstoppen! Ik heb deze soorten gekocht bij Bioplanet (rond de 4.5 € voor een zakje van 150 gram):

paaseieren Wiloco

Holle paaseieren

Verwacht geen enorme paaseieren zoals je ze gewoon bent: het formaat van deze holle eitjes is een stuk kleiner (ik gok ongeveer de helft van een “normaal” paasei). Dat vind ik niet erg, want zo’n reusachtig chocolade-ei is voor mij al snel te veel om in één keer op te eten. Nu kan ik telkens een volledig eitje snoepen.

Ingrediënten van de pure holle paaseieren:
Cacaomassa*, kokosbloesemsuiker (33.7%)*, cacaoboter*, natuurlijk aroma (vanille)*, emulgator: SOJAlecithine.

* Van gecontroleerde biologische landbouw. Geproduceerd in een bedrijf waar noten en melkproducten worden verwerkt.

paaseieren Wiloco

Volle paaseitjes

De typische kleine eitjes in felgekleurde papiertjes zijn ook een optie. Deze zien er wel hetzelfde uit als de volle paaseitjes van andere merken. Wij houden het meest van pure chocolade, en hebben momenteel volledig pure eitjes in huis, maar ook pure eitjes met een pralinévulling.

Ingrediënten van de volle paaseitjes tropisch zwart:
cacaomassa*, kokosbloesemsuiker* (33,7%*), cacaoboter*, natuurlijk aroma (vanille)*, emulgator: SOJAlecithine*.

*Van gecontroleerde biologische landbouw.  Geproduceerd in een bedrijf waar noten en melkproducten worden verwerkt.

Ingrediënten van de pralinévariant:
kokosbloesemsuiker*, cacaomassa*, cacaoboter*, HAZELNOTEN (13%)*, niet-geraffineerde gedehydrateerde rijstsiroop*, natuurlijk aroma (vanille)*, emulgator: SOJAlecithine.

* Van gecontroleerde biologische landbouw. Geproduceerd in een bedrijf waar noten en melkproducten worden verwerkt.

Smullen met mate

Als ik chocolade eet, is die normaal gezien wat puurder dan deze paaseieren. De eitjes smaken best zoet, en hoewel ze gemaakt zijn met natuurlijke suikers, is het toch slim om ze met mate te eten. Ik noem het voor het gemak suikervrij, wanneer ik bedoel dat iets vrij is van geraffineerde suikers. Suiker blijft nog altijd suiker, hoeveel natuurlijker die ook is. Maar ik vind het oh zo fijn om komende zondag net als iedereen te kunnen genieten van een paaseitje bij mijn tasje thee!

Bewaren

Sofie

Hoi! Ik ben Sofie en schrijf hier met veel goesting over mijn groene lifestyle, eerlijk en bewust ouderschap en hoe het is om chronisch ziek te zijn. Vragen of opmerkingen? Laat hieronder iets van je horen, vind ik leuk!

11 Comments

 1. Awww, wat een leuke traditie van je man en jou! Heel romantisch! Wij organiseren om en om verrassingen voor onze huwelijksdag en Valentijnsdag. Dit jaar organiseert mijn man iets… ben stiekem al heel benieuwd.

  Maar goed, paaseitjes dus! Bedankt voor de tip, ik hou wel van die pure massieve eitjes. Afgezien van het feit dat ze verantwoord zijn gemaakt, zie ik nog een voordeel: ze zijn ongetwijfeld duurder dan de kilozaken van de drogist, dus zal ik er minder van eten. Wel zo verstandig. 🙂

  1. Oh dat is ook leuk! Ahhh, die romantiek 😉. Haha ik wou het eerst nog mee in de review zetten ja: omdat ze duurder zijn eet je er niet zo snel een halve zak van op!

 2. Zo’n leuke traditie!
  Wij spelen alleen maar paashaas voor de kinderen. We hebben herbruikbare grote, plastic eieren die we zelf kunnen vullen, dus ook met een klein eitje erin lijkt het al heel wat 🙂 Bovendien kunnen we zo eitjes zonder verpakking kopen en toch zonder viezigheid in de tuin verstoppen.
  Fijn Pasen gewenst!

 3. Ahh wat lief dat je dat doet met je man! Ik vind het eerlijk gezegd wel een beetje prijzig, máár ik vind het wel tof dat het er is. Ik zit eraan te denken om zelf paaseitjes te maken volgend jaar. Ik baal bijvoorbeeld dat er geen vegan oreo eitjes e.d. zijn en dat zou ik (in principe) toch moeten kunnen maken?! Oh sorry ik drop zo een hele hersenspinsel hier haha.

  1. Het is inderdaad best prijzig! Daarom kopen we er ook niet te veel (nu ja, dat is relatief, drie zakjes voor ons twee is misschien nog wel veel…). Maar het helpt wel om dan niet meteen de hele voorraad naar binnen te smikkelen, maar te genieten met mate 😉

 4. Beste,

  Graag had ik meer informatie gehad over deze producten, aangezien ons zoontje van 2,5 allergisch is aan lactose en eieren…
  Hoe kunnen we eventueel producten bestellen via uw site?
  Graag asap een antwoord, indien mogelijk?
  Alvast bedankt!

  Met vriendelijke groet,

  Claes Lindsy
  België

 5. Hallo,
  Ik vroeg mij af of jij mij misschien kan helpen. Voor mijn nichtje en neefje ben ik op zoek naar paaseitjes die gemaakt zijn zonder geraffineerde suiker, zonder koemelk en zonder kippeneieren. Heb jij een ideetje? Geef jij een seintje via mijn email.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.