Een tijdje geleden ontving ik een pakketje vol lekkers van He-Be. Ik heb zo genoten van hun gezonde havermoutontbijtjes én bijbehorende toppings, dat ik jullie graag dit jonge Belgische merk leer kennen. Hou je vast, want ik heb maar liefst vijf verschillende dingen uitgetest, en het ene was nog lekkerder dan het andere. Alles van He-Be is biologisch, glutenvrij, zuivelvrij en zonder geraffineerde suikers.

ervaring havermout en toppings he-be

Wie is He-Be?

Tegenwoordig is het voor veel mensen moeilijk geworden om ’s ochtends de tijd te nemen om een goed ontbijt klaar te maken. Iedereen heeft het druk en ontbijten moet dus maar snelsnel met een koffiekoek op de trein. Het Belgische He-Be wil mensen de kans geven om opnieuw een krachtig en gezond ontbijt tot zich te nemen, maar dan zonder veel moeite.

Door het gebruik van gekiemde zaden, oergranen en superfoods start je de dag met een echt powerontbijt vol waardevolle voedingsstoffen. In de ingrediëntenlijsten zijn geen lege calorieën of onnodige toevoegingen te bespeuren. Alles is biologisch, glutenvrij, zonder toevoeging van melk of eieren, en als er suikers gebruikt worden zijn ze ongeraffineerd en slechts beperkt aanwezig.

Onbijten met havermout is hier al een dagelijkse gewoonte. Ik was dus erg benieuwd of de havermoutjes van He-Be nog wat zouden toevoegen qua smaak en gemak. En ja, dat doen ze.

Go Oats – Apple Berry

ervaring met havermout en toppings he-be

Wat is het? Een instant ontbijtje dat je heel makkelijk onderweg kan meenemen. Je eet gewoon uit het potje, zelfs een lepeltje is voorzien. Het enige dat je hoeft te doen is warm water of plantaardige melk toevoegen, roeren en twee tot vier minuten laten wellen.

Wat vind ik ervan? De smaak is lekker gevarieerd en een beetje zoet. Het is net iets interessanter dan mijn standaard havermout omdat hier extra stukjes gedroogd fruit, zaden en pitten zijn toegevoegd. Ook de extra structuur die dat toevoegt, vind ik wel fijn. Ik heb hiermee zeker voldoende. Het is met 60 gram dan ook een behoorlijke portie: normaal eet ik minder havermout, maar wel nog extra fruit. Omwille van de individuele verpakking zou ik dit niet snel dagelijks gebruiken, maar ik kan me voorstellen dat het voor een keertje onderweg of op hotel wel een oplossing kan zijn.

Ingrediënten? Gecertificeerde glutenvrije havermout 60%, geactiveerde boekweit, sultana rozijnen, appelpoeder 8%, gedroogde appelstukjes 7.4%, chiazaad, gedroogde bosbessen (met appelsapconcentraat) 1%, gevriesdroogde aardbeien 1%, zeezout.

Prijs? 2.49 € voor een potje van 60 gram. Verkrijgbaar in de smaken appel, appel-bessen, banaan en chocolade.

Power Breakfast – Appel Kaneel

ervaring havermout en toppings he-be

Wat is het? Een mix van havermout met verschillende gezonde toevoegingen en appel-kaneelsmaak. Je neemt 4-5 eetlepels van de havermoutmix, voegt koud of warm water of plantaardige melk toe en laat het na even doorroeren 5-10 minuten wellen.

Wat vind ik ervan? Een bordje havermout met de smaak van appeltaart? Yes please. Ik vind ook hier de stukjes gedroogde appel echt een leuke extra. Dit ontbijtje is duidelijk vullender dan mijn alledaagse havermout. Normaal voeg ik nog wat vers fruit toe, maar op een moment dat ik niet veel tijd (of energie) heb, is het leuk om weten dat het hier voor de smaak niet nodig is.

Ingrediënten? Gecertificeerde glutenvrije havermout 39.9%, geactiveerde boekweit, appelpoeder, sultana rozijnen, chiazaad, geactiveerde amandelen, gedroogde appelstukjes, ongeraffineerde kokosbloesemsuiker, kaneel, kardemom.

Prijs? 9.39 € voor 350 gram. Beschikbaar in de smaken appel-kaneel, chocolade, goji-cacao en goji-cacao ongezoet.

Power Breakfast – Goji Cacao

ervaring havermout en toppings he-be

Wat is het? Hetzelfde principe als de vorige havermoutmix. Hier staat bij de instructies nog extra vermeld dat je de mix in plaats van te laten wellen in water of plantaardige melk ook kan gebruiken als toevoeging aan yoghurt. Maar ik denk dat dat voor de appel-kaneelmix ook wel zal gelden.

Wat vind ik ervan? De smaak van de frissere gojibessen combineert goed met de cacaonibs. Wat me opvalt aan de producten van He-Be, en dus ook hier weer, is dat ze slechts heel beperkt gezoet zijn. Je proeft hoogstens een zoet accentje, maar meer ook niet, en dat vind ik lekkerder (en ook gezonder, want ongeraffineerde suikers blijven natuurlijk ook gewoon suikers).

Ingrediënten? Gecertificeerde glutenvrije havermout 49.1%, geactiveerde boekweit, chiazaad, gojibessen 6.13%, rauwe cacao nibs 6.13%, ongeraffineerde kokosbloesemsuiker.

Prijs? 8.98 € voor 350 gram. Beschikbaar in de smaken appel-kaneel, chocolade, goji cacao en goji cacao ongezoet.

Crunchy Yogurt Topping – Apple Cranberry

ervaring met havermout en toppings he-be

Wat is het? Een veelzijdige topping die je kan toevoegen aan onder andere yoghurt, smoothiebowls, pap en zelfs salades. Je gebruikt 1 à 2 eetlepels per keer.

Wat vind ik ervan? Waaaah! Dit is zoooooo lekker. Ik maak heel graag yoghurt met banaan in de blender, en deze topping maakt het geheel gewoon nog beter. De chewy textuur van de veenbessen in combinatie met de krokante pitten en zaden vind ik héérlijk. De smaak is een beetje nootachtig en zoet maar toch met een frisse toets. Ik ben verslaafd.

Ingrediënten? Gekiemde boekweit, gepeld hennepzaad, geactiveerd pompoenzaad, gedroogde appelstukjes 10%, chiazaad 10%, veenbessen (veenbessen, appelsapconcentraat) 10%.

Prijs? 8.69 € voor 150 gram. Verkrijgbaar in de smaken appel-veenbes, chocolade-amandel, goji-cacao, aardbei-amandel.

Crunchy Cruesli – Appel Kaneel

ervaring havermout en toppings he-be

Wat is het? Een granola, maar dan zonder toegevoegde suikers of vetten. Deze slowfood granola is gemaakt van gedroogde vruchten, gekiemde zaden en noten. Je voegt gewoon een handje toe aan yoghurt, smoothiebowls, papjes of simpelweg een kommetje fruit. Ook geschikt als crunchy tv-snack!

Wat vind ik ervan? Geweldig! Ik hou van een bite in mijn eten en deze krokante cruesli pimpt mijn slappe havermout tot een waar feestmaal. Ook hier is een chewy toets aanwezig en dat juich ik alleen maar toe. Ik proef naast een kruidige kaneelsmaak een vleugje kokos en verder een heleboel lekkere vruchten en noten. Oh ja: ook als tv-snack op zichzelf is dit meer dan goedgekeurd. De cruesli vormt wat grotere klompjes en kan je zo uit het vuistje eten.

Ingrediënten? Verse appel 18.4%, gekiemde boekweit, gekiemde zonnebloemzaden, dadels, geraspte kokosnoot, sultana rozijnen, glutenvrije haver, kokosschilfers, geactiveerde walnoten, chiazaad, gedroogde vijgen, kaneel 1.66%, gekiemde pompoenzaden, gedroogde appel 1.51%, vanillepoeder, kardemom.

Prijs? 5.45 € voor 150 gram. Verkrijgbaar in de smaken appel-kaneel, sinaasappel-veenbes, vanille-vijg.

ervaring met havermout en toppings van he-be

Mijn ervaring met havermout en toppings van He-be: conclusie

Ik vind deze producten stuk voor stuk aanraders. Omwille van hun individuele verpakking ga ik de Go Oats zelf niet kopen, behalve misschien als ik een keer een glutenvrij alternatief zoek voor op hotel. De power havermoutmixen zijn erg handig voor op een slechte dag. Zo heb ik met een minimum aan energie toch een gezond ontbijt achter de kiezen. Maar mijn favorieten? Dat zijn de toppings. Ik ben helemaal verliefd. Een smaakexplosie die ik graag opnieuw aanschaf!

Ook eens proberen? Je kan de producten van He-Be kopen bij natuurwinkels of op hun eigen website.

De producten in deze blogpost werden mij opgestuurd ter review. Dit is vrijblijvend en ik geef altijd mijn eerlijke mening.

Bewaren

Sofie

Hoi! Ik ben Sofie en schrijf hier met veel goesting over mijn groene lifestyle, eerlijk en bewust ouderschap en hoe het is om chronisch ziek te zijn. Vragen of opmerkingen? Laat hieronder iets van je horen, vind ik leuk!

17 Comments

 1. Wat handig zo’n mix wanneer je weinig tijd hebt! En als het dan ook nog eens goed smaakt 🙂 het lijkt mij handig voor op reis, maar inderdaad weer die verpakkingen, blijft een lastige afweging..

  1. Klopt, alles is altijd een afweging. Nu ja, als het alternatief zoals bij veel mensen is om elke dag snel iets te kopen onderweg, daar zitten nog veel meer verpakkingen rond vaak, denk ik dan.

 2. Wat een onwijs tof én lekker concept! Ik denk dat inderdaad veel mensen nog steeds onderschatten hoe belangrijk een goed ontbijt is, fijn dat er een merk is wat erop inspuiting. De ingrediënten spreken mij wel aan, alleen de toevoeging van gedroogd fruit vind ik een beetje jammer, deze stukken bevatten voor mij helaas te veel suiker. Dat er verder geen geraffineerde suikers aan toegevoegd worden vind ik wel enorm fijn, ik hoop dat er meer merken gaan volgen, de keuze is nu namelijk nog niet zo groot 🙂

  1. Ik moet zeggen dat de verhouding voor mij echt wel goed zit qua gedroogd fruit, maar als je er gevoelig aan bent weet ik niet hoe het zit. En inderdaad, ik ben zo blij met de ongeraffineerde suiker, en er zijn zelfs opties zonder. Ik hoop mee op meer keuze 😉

 3. Klinkt als een handige en lekkere oplossing voor de dagen dat het snel moet gaan 😊
  Ik vind de prijs wel aan de hoge kant… zeker in vergelijking met mijn boterham 😀

  1. Mmm ja inderdaad. En de prijs… die is inderdaad wel hoger. Nu ja, in vergelijking met mijn glutenvrije brood niet hoor. Maar dat is niet voor iedereen een vergelijkingspunt 😄

 4. Het meeste spreekt me heel erg aan! Zouden ze dat ook in een Nederlandse winkel hebben? Vooral de topping en de cruesli lijken me erg lekker en een smakelijke variatie mijn gebruikelijke havermout-lunch.

  De kant-en-klare muesli-mixen zou ik wat minder snel kopen, omdat ik liever mijn eigen mix maak…maar ze klinken wel lekker!

  De ‘op-reis’ variant komt me dan weer een beetje als ‘kant en klaar maaltijd’ over, dus…weet niet… het klinkt niet zo smakelijk. 😉

  Leuk dat je zo veel verschillende producten hebt getest!

 5. mmm klinkt heel lekker! Maar nu ik ondervonden heb hoe gemakkelijk en lekker zelfgemaakte granola is ga ik dat wat meer doen denk ik. Is ook iets goedkoper 🙂

  1. Dat is zo! En je kiest dan ook wat je er in doet. Voor mij vraagt het toch veel energie om veel zelf te bakken dus het is altijd die afweging…

 6. Oh ze klinken stuk voor stuk als heerlijke producten! Vooral die toppings klinken echt heerlijk. Wat leuk dat je deze producten mocht testen én er zo enthousiast over bent 🙂 Ik vind sommige producten wel wat prijzig, maar dan heb je qua smaak zo te horen ook echt wat 🙂

 7. Ahh alles klinkt lekker! Wat fijn ook dat in die havermoutjes geen melkpoeder zit. Vaak zit dat er namelijk wel in en daardoor eet ik ze liever niet. Ik ga eens een bestelling plaatsen! 🙂

 8. Dat ziet er allemaal heerlijk uit. Ik at tot voor kort altijd havermout met fruit en warme sojamelk ’s morgens maar daar kwam verandering in toen ik granola leerde kennen. Ik maak het nu af en toe zelf. Dat crunchy effect vind ik zalig. Ik ga dus gauw eens een kijkje nemen op de website want ben wel heel benieuwd naar de toppings ook!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.