Afgelopen maand stond er best veel op de planning met onder andere verschillende verjaardagen en familieaangelegenheden. Ik kondigde omwille van leuke plannen aan dat er tijdelijk wat minder artikels online kunnen komen. Vorige week is dat zo geweest en dat lag niet aan het studeren – ik had een week met heel veel hoofdpijn en achter de computer zitten lukte niet zo goed. Gelukkig waren er ook veel fijnere momenten in april.

Logeerpartijtje

Voor haar verjaardag hadden we voor ons nichtje – naast de gewone cadeautjes – nog iets bijzonders in petto: een waardebon voor een logeerpartijtje. Ze was nog nooit komen logeren in het nieuwe huis, en hier heeft ze een Γ©chte logeerkamer. Hoog tijd om die uit te testen dus! We maakten samen ook een uitstapje naar de dierentuin en gingen met de trein. Lekker ecologisch en een extra speciale gebeurtenis voor Olivia!

Bloesem!

Elk jaar genieten we hier volop van de prachtige bloesem van de Japanse kerselaar in de tuin. Het weer is tot nu toe al erg koud geweest, maar we hebben toch ook al een paar hele mooie dagen gehad! Het was een klein feestje toen we voor het eerst weer buiten konden eten.

Eerste stappen voor een ambitieus plan

Waar ik al een tijdje over nadacht, deelde ik nu ook op de blog: een eigen onderneming starten. Je las er alles over in deze blogpost. Of ik het uiteindelijk waar kan maken, dat is nog een vraagteken. Maar ik vind het alvast heel speciaal om, hoe klein ook, een beetje te dromen en te plannen voor de toekomst. Gewoon, dat dat weer kan!

Pasen vieren

De paasdagen reserveren we traditiegetrouw voor de familie. Voor ons eigen ontbijtje op paasdag had Jense eitjes voor me verstopt. En toen we bij mijn ouders kwamen, mochten we daar ook nog eieren zoeken in de tuin! De dag erna gingen we nog op de koffie bij de schoonfamilie. Al die bezoekjes brachten héél veel chocolade op waar we nog steeds van genieten.

Een dagje Mats

Terwijl Jense zijn broer hielp in de tuin, paste ik op ons neefje. Mats is een heel lief jongetje van vijf maanden en ik heb ervan genoten hem wat beter te leren kennen. En ik ben helemaal verliefd op zijn teentjes!

Een hele lange wandeling

Zoals jullie weten ga ik regelmatig wat wandelen in de buurt om mijn gezondheid te ondersteunen. Die tochtjes van zo’n 2 kilometer lukken best vlot. Op een zonnige (maar koude) zondagmiddag trok ik met Jense wat meer de natuur in. Het moest een bescheiden wandelingetje worden, even een frisse neus halen. Of dat was toch de bedoeling, want uiteindelijk hadden we acht kilometer in de benen. Ik had heel veel pijn, maar tja, stoppen in het midden van een natuurgebied was natuurlijk geen optie. Note to self: volgende keer beter voorbereiden zodat ik weet waar ik aan begin (of niet).

De dag nadien kwam mijn zus een tasje thee drinken, heb ik de was gedaan en gekookt: dat vond ik dan weer een straffe recuperatie voor mijn doen, dat geeft hoop.

leukste momenten van april

Blogpost met ontzettend mooie reacties

Deze blogpost over schuldgevoelens bij chronisch ziek zijn (en het moeten afzeggen van afspraken) werd opgepikt en massaal gedeeld op Facebook. Wat een mooie, hartverwarmende reacties heb ik gekregen. Het raakte mij dat er zoveel verschillende mensen, met allemaal diverse aandoeningen, herkenning en steun vonden in mijn woorden. En ook vaste lezers die geen ervaring hebben met chronisch ziek zijn, namen de moeite om zich in te leven en een woordje achter te laten. Wanneer ik weer even twijfel of het wel nut heeft, die blog van mij, dan ga ik hier aan terug denken. Dank jullie wel!

Bewaren

Sofie

Hoi! Ik ben Sofie en schrijf hier met veel goesting over mijn groene lifestyle, eerlijk en bewust ouderschap en hoe het is om chronisch ziek te zijn. Vragen of opmerkingen? Laat hieronder iets van je horen, vind ik leuk!

19 Comments

 1. Wat heb je deze maand weer een aantal mooie dingen beleefd. Leuk he, op neefjes en nichtjes passen? Het kost altijd veel energie, maar het is zooo leuk!

  Jouw ervaring in het natuurgebied is precies de reden waarom ik zo’n wandeling niet aandurf. Wat als je niet terug kunt lopen? Ik vind het knap dat je het toch gered hebt! Zelf oefen ik met lopen van zo’n 1200-1800 meter, en ik loop voor de zekerheid altijd langs een route met bushaltes. πŸ˜‰

  Fijn dat je blog over ziek zijn en schuldgvoel zo goed liep; het was ook echt zeer de moeite waard!

  1. Inderdaad heel leuk 😊. Die wandeling was echt even pech. Maar ik weet wel dat ik mijn lichaam kan forceren en er dus uiteindelijk wel kom, alleen de gevolgen zijn niet zo fijn en ook niet zo gezond. Volgende keer let ik beter op!

 2. Wat ontzettend mooi om te horen wat je met dat ene artikel hebt bereikt en dat zoveel mensen er steun in vonden. Ik vond het ook een prachtig artikel, dat zeker mijn ogen heeft geopend. En wat een mooie momenten heb je beleefd in april. Vooral leuk dat je op je neefje en nichtje mocht passen. Die babyteentjes… <3

 3. Wat fijn dat je zo’n leuke reacties kreeg en dat je verhaal gedeeld werd zeg!

  Je maand ziet er heel gezellig uit! En zonnig, al viel dat in totaal wat tegen deze voorbije maand, vond ik!

  Alvast een fijne maand mei!

 4. Super leuk dat jullie je nichtje te logeren namen! Wij hebben ook ooit als cadeau voor de verjaardag een uitje gegeven, veel leuker dan een plastic stuk speelgoed vinden wij! Ze vond het zelf ook helemaal speciaal, zo lief.

 5. Wat fijn dat je artikel zo goed is ontvangen! Heerlijk overzicht ook trouwens, ik houd echt van bloesem. Zou van mij de hele zomer aan de bomen mogen zitten. πŸ™‚ Gaaf ook dat je je eigen onderneming gaat starten, wil ik ook (maar denk dat dit nog wel even gaat duren..)

 6. Mooi overzicht. Die bon voor een logeerpartijtje is echt een super leuk idee en zo waardevol. Je blog over chronisch ziek en schuldgevoel heeft ook mij heel erg geraakt.
  Succes verder nog met studeren. Hopelijk kan je dit gauw weer buiten doen onder een stralende hemel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.