Recept: snelle curry met glutenvrije pasta en kikkererwten

snelle curry met glutenvrije pasta en kikkererwten

Hoewel ik hen altijd wel bewonder, een foodblogger zal ik nooit worden. Ik heb het geduld, noch de energie ervoor om uren in het bereiden van een maaltijd te steken. Laat staan om er achteraf nog een picture perfect plaatje van te maken. Het liefst maak ik eten dat in een sneltempo op tafel kan staan. Recepten bij mij zullen dus nooit van erg hoogstaand niveau zijn, maar wel makkelijk en toch gezond. Niet perfect, maar wel eerlijk en lekker. Vandaag deel ik iets dat bij ons regelmatig op het menu staat: een snelle curry met glutenvrije pasta en kikkererwten.

Dit recept is glutenvrij, melkvrij, suikervrij en vegetarisch/vegan. Wij eten hiervan met twee personen twee keer: één keer als avondmaaltijd, het restje als lunch. Dat scheelt me dus meteen weer energie de volgende middag.

snelle curry met glutenvrije pasta en kikkererwten

Ingrediënten

 • 1 à 2 courgettes, afhankelijk van de grootte
 • 2 rode paprika’s
 • 160 gram glutenvrije pasta (wij hebben zilvervliesrijstpasta)
 • blik kokosmelk
 • bokaal kikkererwten (zero-waste variant: droge kikkererwten weken en voorkoken)
 • 1 theelepel currykruiden
 • 1 theelepel curcumapoeder
 • zout
 • handje rozijnen

snelle curry met glutenvrije pasta en kikkererwten

Zo maak je het

1. Zet net genoeg water op het vuur om zo dadelijk de pasta te koken.

2. Snijd de groenten in blokjes.

3. Begin met het aanstoven van de groenten in een beetje olie.

4. Als het water kookt, kan je de pasta garen. Bij onze rijstpasta duurt dit 10 minuten.

5. Intussen ga je verder met de saus. Als de groenten lichtjes bijna gaar zijn, voeg je de uitgelekte kikkererwten toe. Ook de kokosmelk mag erbij.

6. Voeg wat zout en de kruiden toe (ik gebruik een grote theelepel currypoeder en een theelepel curcumapoeder. Maar volg vooral je eigen smaak!).

7. Laat het geheel nog een paar minuutjes zachtjes doorkoken tot de pasta klaar is.

8. Giet de pasta af en voeg toe aan de groentenmengeling.

9. Je kan de rozijnen op het einde aan de bereiding toevoegen, maar zelf doe ik dit pas in mijn eigen bord. Mijn man eet zijn curry namelijk liever zonder :-).

snelle curry met glutenvrije pasta en kikkererwten

Variatie:

Eigenlijk is dit een recept waarin je eindeloos kan variëren met de soorten groenten die je toevoegt. In plaats van (glutenvrije) pasta kan je ook kiezen voor rijst of linzen. Het currypoeder kan je ook vervangen door een currypasta.

Smakelijk!

PS: nog meer makkelijke no-nonsenserecepten kan je hier vinden

Bewaren

Deel:

11 Reacties

 1. Ilse
  23 mei 2017 / 12:49

  Ziet er lekker uit! Een combinatie die ik nog nooit gegeten heb.

  • Sofie
   Auteur
   24 mei 2017 / 09:09

   Dankje, ik vind het ook een leuke combinatie. Tip voor nog meer energiebesparing: gebruik voorgesneden groenten en bijvoorbeeld zo’n zakje voorgekookte rijst dat je alleen moet opwarmen.

   • 24 september 2018 / 14:31

    Beetje een rare reactie die jij weet te schrijven beste Sofie, dat je spreekt van voorgesneden groenten en voorgekookte rijst in plastiekverpakking, daar waar jij het ten stelligste afraad om de afvalberg mee te helpen verkleinen.
    Het receptje ziet er superlekker en gezond uit, ook een van mijn favorieten, die pasta met groenten, maar dan wel alles vers.

    • Sofie
     Auteur
     28 september 2018 / 13:24

     Toevallig weet ik dat de dame die eerst reageerde ook chronisch ziek is, vandaar dat ik haar een tip gaf om met zeer beperkte energie een redelijk verse maaltijd te bereiden. Het blijft voor sommige mensen kiezen tussen wat haalbaar is en wat het beste is voor het milieu, en mijn lezerspubliek is erg divers. Maar vooral super dat jij zo goed kan letten op plastic!

 2. Astrid
  23 mei 2017 / 13:51

  Wat lijkt dit mij lekker! Alleen zou ik het inderdad ook zonder rozijnen eten denk ik. Wij eten niet glutenvrij en mijn man houdt niet van “alternatief” eten, dus ik zou dit met gewone pasta maken.

  • Sofie
   Auteur
   24 mei 2017 / 09:10

   Dat kan natuurlijk ook prima! Het is ook juist leuk om wat af te wisselen 🙂

 3. Ermelinda
  24 mei 2017 / 07:22

  Wat een leuk recept, dit ga ik zeker proberen want net zoals bij jou ontbreekt me vaak de energie en de inspiratie.
  Dank je wel Sofie!
  Heb je misschien iets ter vervanging van de kokosmelk? Mijn man vind de kokossmaak niet lekker.

  • Sofie
   Auteur
   24 mei 2017 / 09:12

   Graag gedaan! Je zou een plantaardige room kunnen gebruiken zoals haverroom of sojaroom?

   • Ermelinda
    24 mei 2017 / 14:34

    oohh! goed idee!! danke

 4. Katrien
  24 mei 2017 / 13:51

  Heerlijk! Ik maak vaak een gelijkaardige combinatie. Alleen laat ik de rozijntjes achterwege 😉 maar misschien moet ik het toch eens mét proberen. Ik voeg ook soms nog wat noten toe.

  • Sofie
   Auteur
   24 mei 2017 / 14:39

   Oh ja, dat kan ook lekker zijn, of pijnboompitten!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Zoek je iets?