Jaaa, het is zover! Ik was er al een tijdje mee bezig en nu staat het online: een gloednieuw uiterlijk voor mijn blog. Hoewel ik er heel trots op ben dat ik tot nu toe – als leek – telkens al mijn voorgaande gratis blogthema’s zelf heb aangepast met CSS en HTML, waren er toch nog steeds wat dingen die ik zelf niet opgelost kreeg. Nu ik met mijn blog een professionelere richting uit wil, was het dus tijd voor een betaald thema dat tot in de puntjes klopt.

Bloglooks door de jaren heen

In de bijna zeven jaar dat ik mijn blog heb, zijn er al verschillende looks voorbij gekomen. Van heel kleurrijk en dromerig naar wat soberder en meer volwassen: ik heb het allemaal gehad. Erg leuk om mijn blog mee te zien groeien met mezelf.

Thema twee

Dit was mijn tweede thema. Helaas heb ik van het allereerste thema geen foto meer kunnen terugvinden.

Thema drie

Bij mijn derde thema besloot ik om over te stappen op een witte achtergrond. Ik gebruikte wel nog heel veel kleur in de titels.

Thema vier

Dit thema zullen de meeste van jullie wel kennen: dit heb ik gebruikt sinds ik weer actiever ben gaan bloggen, in november 2016. Ik koos toen voor één accentkleur. Ik was nog steeds tevreden met de algemene sfeer ervan, maar wilde graag dat alles nog beter bij elkaar paste.

Het nieuwe jasje: thema vijf

En zo komen we dus bij de look die jullie nu live kunnen bewonderen!

Verbeterd menu

Wie hier wel vaker komt, zal misschien ook merken dat ik mijn hoofdmenu bovenaan opnieuw heb ingedeeld. Ik vond al langer dat de vorige indeling niet duidelijk werkte. Het is een hele klus geweest om al mijn berichten opnieuw in te delen bij nieuwe categorieën, maar ik ben zelf erg blij met het resultaat. Mijn blog voelt nu meer als een samenhangend geheel en ik hoop dat het voor gebruikers ook aangenamer ontdekken is. De overzichtspagina’s van de verschillende categorieën zien er nu ook veel overzichtelijker uit. Klik gerust eens rond!

Wat vinden jullie?

Ik heb vandaag de hele dag gewerkt om mijn nieuwe lay-out tegen de avond online te hebben en dat is gelukt. Nu ben ik wel he-le-maal gesloopt dus ik ga gauw plat liggen.

Het kan zijn dat er in de komende periode hier en daar nog kleine aanpassingen volgen. Als jullie dingen tegenkomen die niet werken of niet lijken te kloppen, laat het me gerust weten, dan pas ik het aan.

De laatste weken ben ik achter de schermen hard bezig met allerlei technische werkzaamheden. Daardoor komen er even iets minder blogs online. Eens alles op punt staat op alle vlakken ga ik er weer voluit voor! Ik heb al tonnen inspiratie en heb heel veel zin om weer lekker te schrijven.

Maar voor nu ben ik alvast heel benieuwd wat jullie van de nieuwe look van Tussen dromen en leven vinden?

Sofie

Hoi! Ik ben Sofie en schrijf hier met veel goesting over mijn groene lifestyle, eerlijk en bewust ouderschap en hoe het is om chronisch ziek te zijn. Vragen of opmerkingen? Laat hieronder iets van je horen, vind ik leuk!

20 Comments

 1. Wauw, het ziet er prachtig uit! Wat een mooie nieuwe indeling. Heel overzichtelijk ook! En fijn dat je voor dit betaalde thema niet in de CSS en HTML hoefde te wroeten 🙂

 2. Mooie layout! Vooral de menu’s met afbeelding spreken me aan. Wat een klus hè, al dat werk achter de schermen. En dan zijn er mensen die denken dat bloggen makkelijk is… Ik word zelf geholpen met de technische kant van mijn blog, dus ik vind het altijd heel knap als bloggers het allemaal zelf kunnen.

  Succes met de verdere werkzaamheden. 🙂

  1. Zo’n afbeeldingsmenu wilde ik al heel lang dus het was erg fijn om dat nu uit te kunnen voeren! Haha, er gaat inderdaad erg veel tijd en energie inkruipen, van het schrijven tot het technische werk. Gelukkig is het zo leuk. Dankjewel!

 3. Proficiat met jouw vernieuwde website. Er kruipt inderdaad heel wat tijd in het technische gedeelte, maar eens het klaar is kan je weer een aantal jaren verder. Bij mij kriebelt het ook, alleen heb ik er nu even niet de tijd voor.
  Groetjes
  En veel plezier met de afwerking

  1. Dankjewel Jenn! Ja leuk hé, ik vind het al jammer dat ik de allereerste niet meer heb. Ik heb ooit wel eens gehoord van een soort app die het kan terugvinden op internet maar ik weet niet dewelke…

 4. Zoet er mooi en overzichtelijk uit zo! En ik vind het er sowieso ook heel tof uit zien. 🙂 Leuk om zo door de tijd heen de verschillende thema’s te zien. Ik bedenk me nu dat ik ook maar eens moet veranderen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.