Waarom ik nog nooit eerder granola probeerde, het is me een raadsel. Dankzij een testpakket van Arthur’s Mix ben ik nu helemaal om. Ontbijtjes met granola zijn mijn favoriet geworden. De combinatie van knapperige granola met frisse yoghurt en sappig fruit: dikke vette liefde! De granola van Arthur’s Mix is glutenvrij (maar kan sporen van gluten bevatten) en vrij van geraffineerde suikers.

Wie is Arthur’s Mix?

Arthur’s Mix is een familiebedrijf. De zussen van Arthur richtten het merk op ter nagedachtenis aan hun broer. Net als zoveel mensen wilde Arthur wel graag gezond eten, maar dan zonder teveel tijd en moeite in de voorbereiding te moeten steken. Hierop wil Arthur’s Mix een antwoord geven door kant-en-klare producten, maar ook hele gemakkelijke bakmixen aan te bieden. In de webshop kan je mixen vinden voor muffins, granola en bananenbrood, allemaal met waardevolle ingrediënten.

Ready-to-eat granola: Yummy Speculoos

Wat ik, naast de heerlijke smaak, ook zo fijn vind aan ontbijten met granola is het gemak. Geen pap koken of boterhammen smeren, maar gewoon een paar ingrediënten in een kom mikken en klaar. Bovendien vind ik het de manier bij uitstek om meteen een portie fruit binnen te krijgen.

Granola zelf maken is makkelijk en als je meteen een flinke voorraad aanlegt kom je een tijdje toe. Maar soms is het toch ook handig om een verpakking in de kast te hebben waar je helemaal niets meer aan hoeft te doen.

granola van Arthur's mix

De ingrediënten van de granola’s van Arthur’s Mix zijn biologisch en puur natuur. Het enige wat er in zit zijn havervlokken, ahornsiroop, zonnebloempitten, kokosolie, dadels, gierstvlokken, amandelen, quinoavlokken, chiazaad, lijnzaad, gepofte amaranth, speculaaskruiden en zeezout.

De smaak van deze granola is fantastisch. Ik hou van het chewy detail van de dadels en het zoutige accent. De speculaassmaak is aanwezig maar niet te overheersend en past volgens mij bij alle soorten fruit. Ik testte de combinatie met kiwi, banaan, aardbeien en bessen. Allemaal lekker!

Een verpakking van 300 gram (10 porties) kost 6.99 € en is verkrijgbaar in de smaken Cashew Cranberry, Yummy Speculoos, Ginger Spice en Chocolate Love.

Uitgetest: DIY granola bakmix – Cashew Cranberry

Wil je het gemak van kant-en-klaar maar kan je de geur van versgebakken goodies in de oven niet missen? Dan is deze granola bakmix iets voor jou. Ik had nog nooit granola gegeten, laat staan dat ik het zelf had gemaakt. Het was dus erg handig dat het me voor een eerste keer zo makkelijk gemaakt werd. Het enige dat ik hoefde te doen, was olie en zoetstof toevoegen.

Bereiding

Uit de doos haalde ik drie zakjes met ingrediënten: een zakje basis granolamix, een zakje notenmengeling en een zakje gedroogd fruit.

Stap 1: meng de basis granolamix in een kom met olie en zoetstof (je kan kiezen voor agavestroop, ahornsiroop of honing).
Stap 2: bak op een bakplaat in de oven gedurende 20 minuten
Stap 3: strooi de notenmix over de granola en bak nog eens 5 minuten
Stap 4: strooi het gedroogde fruit erbij en laat afkoelen.

granola van arthur's mix bakmix

Mijn ervaring was dat de baktijden iets ingekort mochten worden. Elke oven is anders, en de onze is duidelijk een hevige. Na 15 minuten strooide ik de noten erbij en na 20 minuten was alles klaar. Langer bakken zou hebben geresulteerd in verbrande granola en ik met een pruillip. Hou de oven dus in het oog!

Smaak

Ook in deze variant kan ik me helemaal vinden. De friszoete veenbessen passen goed bij de neutrale basis. Tot nu toe combineerde ik de granola altijd met fruit en sojayoghurt, maar je kan hem ook eten met (plantaardige) melk of gewoon zo uit het vuistje.

De ingrediënten zijn ook hier zeer voedzaam: havervlokken, zonnebloempitten, gierstvlokken, quinoavlokken, chiazaad, lijnzaad, gepofte amaranth, pompoenpitten, cashewnoten, kokoschips, rozijnen en veenbessen.
De basis granolamix is biologisch, de noten- en de fruitmengeling zijn dat niet.

granola voorraadpot

Ik was aangenaam verrast door de hoeveelheid granola die ik nu in de voorraad heb staan: 500 gram. Dat zijn volgens de verpakking 16 porties. De bakmix kost 5.97 € en is verkrijgbaar in de smaken Cashew Cranberry, Yummy Speculoos, Ginger Spice en Chocolate Love.

Wat de smaak betreft is de speculaas voor mij de winnaar. Ik zou zelf wel de bakmix aanschaffen, want in prijs is dat voordeliger. En toegegeven, zo’n voorraadpot staat ook gewoon zo leuk :-).

Deze producten werden mij opgestuurd ter review. Dankjewel!

Sofie

Hoi! Ik ben Sofie en schrijf hier met veel goesting over mijn groene lifestyle, eerlijk en bewust ouderschap en hoe het is om chronisch ziek te zijn. Vragen of opmerkingen? Laat hieronder iets van je horen, vind ik leuk!

13 Comments

 1. Granola wil ik al een tijdje proberen, maar staat nog op mijn lijstje. Ik vraag me telkens af, wat het verschil ik met cruesli? Zelf maak ik altijd een mengsel met havermout, noten en fruit, en daar hoeft dan helemaal geen zoetmaker bij. Dat heeft eigenlijk mijn voorkeur; misschien is granola iets voor mijn weekend-ontbijt?

  Leuk dat je dit gereviewd hebt!

  1. Ik heb het opgezocht en volgens mij is er eigenlijk geen verschil. Cruesli zou de benaming zijn die het merk Quaker aan zijn krokante muesli heeft gegeven. Maar in de volksmond wordt het nu algemeen gebruikt. Granola zal gewoon een hippe term zijn 😉

 2. Wat een fijne en uitgebreide review! Ik testte de granola’s ook, en vond ze ook héérlijk! Alleen vind ik de porties niet echt kloppen, maar het zal wel aan mij liggen. ’s Ochtends heb ik veel eten nodig :-).

  1. Echt lekker inderdaad! Ik merk bij mezelf dat ik veel minder granola toevoeg dan dat ik havermout zou eten, waarschijnlijk omdat ik het hier aanvul met yoghurt en (veel) fruit. Ik zit er al snel vol van! Maar iedereen is anders hé 😉

  1. Dankje :-). Ik vind het zeker nu in de zomer en met zo’n warme dagen een goed ontbijt, omdat het ook fris is met yoghurt en fruit. Mijn gewoonlijke havermoutpap voelt nu wat winters aan, haha.

 3. Hier zijn we ook grote fans, mijn dochter neemt het zelfs regelmatig mee als tussendoortje op school.
  Ik mengel muesli met wat honing en olijfolie en dat de oven in tot het goudbruin is.

 4. Ik ben sinds een aantal maanden ook super fan geworden van granola. Is in de zomer veel leuker als ontbijt, havermout met warme melk is toch wat winters. Ik maak mijn granola telkens zelf, in grote hoeveelheden voor het gemak, maar ben wel benieuwd naar deze. Wil ik zeker eens uitproberen.

 5. Ik maak mijn granola graag zelf maar ik moet toegeven dat ik er de laatste maanden de tijd niet meer voor neem en gewoon wat kokosschaafsel of amandelschaafsel bij mijn fruit kap. Zo’n mix lijkt dan wel erg handig! En wat leuk dat het én Belgisch én zonder rommel is (wat je in granola’s in de supermarkt maar al te vaak tegenkomt).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.