Een tijdje geleden kreeg ik een heel leuk mailtje van Elisabeth, de vrouw achter groene webshop Tante Rosa. Dat is een winkel met allerlei ecologische producten voor vrouwen, gespecialiseerd in menstruatiecups en wasbaar maandverband. Elisabeth wilde me graag vrijblijvend kennis laten maken met écht duurzame menstruatieproducten. Haar idealisme en oprechtheid, ook al hadden we slechts contact via mail, blijft me nog steeds bij. De moeite om te delen dus: dit is mijn ervaring met webshop Tante Rosa!

Over Tante Rosa

Toen José en Elisabeth besloten om over te stappen op wasbare luiers voor hun kinderen, richtten ze de webwinkel Klein Spook op. Daarmee hoopten ze wasbare luiers toegankelijk te maken voor een groter publiek. Het leek Elisabeth op den duur niet meer zo logisch om voor de kinderen puur natuur te gaan, terwijl ze voor zichzelf de oude gewoontes van wegwerpproducten en irriterende ingrediënten in stand hield. Tante Rosa, de webshop voor een duurzame menstruatie was geboren.

Duurzame principes

Het team achter Tante Rosa is er eentje met principes en idealen. Milieuvriendelijkheid, duurzaamheid en goede arbeidsomstandigheden neemt men hier zeer serieus en dat uit zich op verschillende manieren. Mooi voorbeeld: sinds de oprichting is er nog nooit een nieuwe doos gekocht om pakjes te versturen, want hergebruik is een must.

Assortiment: van maandverband tot wolletjes

Tante Rosa specialiseert zich in menstruatiecups en wasbaar maandverband. Daarnaast kan je er terecht voor herbruikbare borstvoedingspads, wasbare wattenschijfjes of billendoekjes voor je baby. Zelfs herbruikbare tasjes voor groenten en fruit en wollen kinderkledij zitten in het assortiment. Wie op zoek is naar nog meer ecologische babyspullen en wasbare luiers, neemt best een kijkje bij zustershop Klein Spook.

ervaring met webshop Tante Rosa

Mijn ervaring met webshop Tante Rosa

Van Tante Rosa kreeg ik een pakketje met een proefset wasbaar maandverband en een menstruatiecup. Die werd me niet zomaar als willekeurig perspakket opgestuurd. Net zoals bij elke klant moest er eerst bepaald worden welke cup voor mij geschikt zou zijn.

Ik hoor van veel vrouwen dat het bestellen van een menstruatiecup niet vanzelfsprekend is. Er bestaan zoveel soorten en maten en als leek is het moeilijk om te weten waar je op moet letten. Gelukkig maakt Tante Rosa de beslissing gemakkelijk. Elisabeth stelde me via mail enkele vragen, gaf advies en op basis daarvan maakten we samen een keuze.

Het mailcontact voelde heel persoonlijk aan. Elisabeth gaf me het gevoel dat ze klaarstond voor al mijn vragen. Ook toen ik tijdens het testen van de menstruatiecup aanliep tegen enkele issues, gaf ze me hele goede tips. Ondanks de soms plastische beschrijvingen hoefde ik me nergens vervelend over te voelen.

Ik vond het supertof dat de bestelling effectief in een hergebruikte doos zat. Dat is pas zero-waste! In het pakket zaten een Tante Rosa infofoldertje en handige wasinstructies voor het maandverband. Als kers op de taart vond ik ook nog een handgeschreven kaartje. Alweer een persoonlijke touch die ik als klant echt zou waarderen.

Shoppen bij Tante Rosa is een persoonlijke, warme ervaring. En dat is een troef, zeker omdat menstruatie voor veel vrouwen toch een intiem en niet altijd evident onderwerp is.

Praktisch

 • Webadres: Tante Rosa
 • Verzenden kost tussen 2.2 € en 4.5 € voor België en 6 € voor Nederland. Vanaf 100 € is de verzending gratis.
 • Je bestelling kan ook afgehaald worden op verschillende afhaalpunten in Vlaanderen.

 

Van Tante Rosa kreeg ik twee producten opgestuurd ter review. Bedankt!

Bewaren

Sofie

Hoi! Ik ben Sofie en schrijf hier met veel goesting over mijn groene lifestyle, eerlijk en bewust ouderschap en hoe het is om chronisch ziek te zijn. Vragen of opmerkingen? Laat hieronder iets van je horen, vind ik leuk!

17 Comments

 1. Wat lief dat je een cup kreeg!
  Klein Spook bestond nog niet toen ik luiers kocht voor de oudste, maar als iemand mij nu om advies vraagt daarover verwijs ik altijd door naar die site omdat er zooooveel informatie op staat. Super!

 2. Ik heb ook heel positieve ervaringen met Tante Rosa. Per mail goed geholpen geweest. Nadat ik 2x bij hen online kocht kwam ik hen onverwacht tegen op een beurs en werd daar even vriendelijk onthaald 🙂

 3. Heel interessant! Ik zit naar aanleiding van je artikel hun hele webshop door te pluizen. Het lijkt me best een klus om zelf maandverband te wassen, maar ja, wel beter voor het milieu, de portemonnee én historisch verantwoord. 😉 Ik ga er eens goed over nadenken.

  1. Ik heb het eigenlijk ervaren als wel meevallen! Eigenlijk is het gewoon een kwestie van even uitspoelen en later in de wasmachine gooien (samen met handdoeken bijvoorbeeld, op 60 graden). En haha, vroeger zullen ze nog wel niet gewerkt hebben met drukknoopjes enzo. Hoewel, je weet nooit 😉

 4. Dat klinkt als een hele fijne webshop met supergoede service. Altijd fijn om persoonlijk advies te krijgen, zeker als het om zoiets persoonlijks als een menstruatiecup gaat, waarbij de maat van persoon tot persoon kan verschillen. En wat gaaf dat zelfs hun verpakking zero-waste was!

 5. Wat ziet dat er een interessante website uit. Voor wasbare luiers heb ik al een heel goed contact, maar ook ik heb dus dat gevoel van: ik gebruik nu wasbare luiers voor mijn meisje, waarom zou ik voor mezelf dan nog die rommel aanvaarden? Voorlopig is de maandelijkse periode nog niet aan de orde, maar ik ga toch eens nadenken over een alternatief!

  1. Wat leuk dat je wasbare luiers gebruikt! Lijkt me een hele besparing van zowel afval als geld! En inderdaad, ik kan me voorstellen dat het je aan het denken zet.

 6. Heerlijk de naam van die webshop 🙂 Een menstruatiecup wil ik niet meteen proberen, maar wasbaar maandverband nog wel; onlangs een miskoop gedaan (het formaat viel anders uit dan verwacht), dus moet eigenlijk gewoon eens een nieuwe poging ondernemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.