Weer een week na datum, dit maandoverzicht. Maar ik maak het toch! Ik vind het namelijk wel fijn om telkens even terug te blikken op de afgelopen maand. Als ik terugdenk aan de tijd dat ik soms een hele maand bijna niet buiten kon komen, dan is het fantastisch om te zien wat ik nu wel kan.

Familiebezoekjes

Elke maand zien we wel familie en dat was nu niet anders. Mei begon met een bezoek bij mijn nicht, haar man en hun dochtertje. En een andere nicht ( nu ja, de vrouw van mijn neef) kwam bij mij langs met hun zoontje. We gingen eten bij mijn ouders en kregen bij ons in de tuin visite van een deel familie van Jense. Ik kreeg een rondleiding in de tuin van opa en kon nog snel oma feliciteren voor haar 85ste verjaardag op een drukke dag. En ik ging eindelijk nog eens met mama naar de zoo.

Communie van ons nichtje

Die drukke dag, dat was 13 mei. Ons nichtje Olivia deed haar eerste communie en op dat feest konden we natuurlijk niet ontbreken. Het was een plezier om haar te zien genieten van haar grote feest met lekker eten en vooral een reusachtig springkasteel. Ik wilde eigenlijk zelf ook nog eens het kind uithangen en dat kasteel van naderbij inspecteren. Helaas begon het te regenen en in nat worden had ik nu ook weer geen zin. Toch niet meer zo’n kind, dus ;-).

Afspraak met een boekhouder

Jullie konden al eerder lezen over mijn ambitieuze plannen en het vervolg daarop. Ik ben steeds concreter bezig met het opzetten van een onderneming en daar hoorde ook een bezoek aan de boekhouder bij. Ik had me al goed voorbereid maar leerde toch ook nog een paar dingen bij. Benieuwd wat mij nog te wachten staat!

Uitstap naar Bokrijk

Alweer een familie-event. Met de – erg uitgebreide – familie van Jense stond een dagje Bokrijk op de planning. Het was al zeker twintig jaar geleden dat ik er nog kwam, dus de herinneringen waren vaag. Het park heeft me aangenaam verrast. Ondanks het weekend en een dag met mooi weer, was het er heerlijk rustig. We wandelden op ons gemak rond en bezochten de tentoonstelling De Sixties. Een verslag daarvan volgt nog!

Lang weekend in vakantiestemming

Jense had twee dagen vrij en samen met het weekend maakte dat vier dagen van pure ontspanning. Doordat het stralend, zuiders weer was (lees: het was puffen van de warmte), waren we echt in vakantiestemming. Perfect om de parasol die we net hadden aangeschaft, uitgebreid te testen. We hebben vier dagen op en top genoten van onze tuin. De zonnecrème die ik reviewde kwam ook goed van pas. Het was echt gezellig, mede dankzij de vele bloemetjes in deze oude fruitkisten. Oh ja, en door het lekkere eten en het goede gezelschap, dat ook. Genieten!

Sofie

Hoi! Ik ben Sofie en schrijf hier met veel goesting over mijn groene lifestyle, eerlijk en bewust ouderschap en hoe het is om chronisch ziek te zijn. Vragen of opmerkingen? Laat hieronder iets van je horen, vind ik leuk!

8 Comments

  1. Wat een fijne momenten! Ik hoop dat je hele zomer zo zonnig en met leuke familie-uitjes zal zijn!
    Grappig hè, dat je je als volwassene veel drukker maakt om een spatje regen. 😉 Same here! Vandaag is het in Nederland qua weer code geel (dat betekent windstoten, onweer), dus ik verlang ook wel terug naar de fijne zomerdagen van eind mei.

  2. Wat spannend dat je steeds meer stappen aan het zetten bent voor je eigen onderneming. Een boekhouder lijkt me heel fijn, omdat het boekhouden volgens mij een van de meest vervelende taken is van een eigen onderneming. Wat leuk dat je zoveel familiebezoekjes en een communie had deze maand! Nog gefeliciteerd met je oma! Ze is net zo oud als mijn oma nu is 🙂

    1. En jouw oma zag er erg goed uit op die ene foto! (Als dat je oma was!). Ik denk dat de boekhouder ook erg nodig zal zijn voor alle regeltjes in België, haha.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.