Wij zijn thuis echte bingewatchers. Jezelf helemaal onderdompelen in een serie  en in een zwart gat vallen als je alle afleveringen achter de rug hebt: de komst van Netflix heeft dat proces nog veel makkelijker gemaakt. Ik vind het zelf altijd fijn om bij anderen inspiratie te vinden over een nieuwe serie om te volgen, dus ik zet vanaf nu ook graag mijn aanraders voor series op Netflix op een rijtje. Op zoek naar een film? Kijk even hier.

Anne with an E

Scène uit Anne with an E, geproduceerd door Pelican Ballet, Northwood Entertainment ©2017

Oh oh, wat vond ik deze serie over het weesmeisje Anne prachtig! De eenvoud, het poëtische. De mooie historische decors en kostuums. Ik heb er van genoten. Veel historische series gaan over koningshuizen of politiek. Bij Anne with an E, gebaseerd op de boeken ‘Anne of Green Gables’, krijg je een kijk op het simpele dorpsleven van de late 19de eeuw. Anne heeft mijn hart gestolen.

Jaartal: 2017
Aantal seizoenen op Netflix: 1

The 100

Scène uit The 100, geproduceerd door Alloy Entertainment, CBS Television Studios, Warner Bros. Television ©2014

97 jaar na een nucleaire oorlog leven er nog slechts 4000 mensen in een ruimtestation. Door omstandigheden zullen ze moeten terugkeren naar de aarde. Om te testen of die opnieuw bewoonbaar is, worden er 100 jeugdgevangenen naar de grond gebracht.

We begonnen aan The 100 met wat scepticisme over alweer zo’n serie die wel gericht zou zijn op tieners. De eerste aflevering bevestigde dat gevoel, maar we bleven toch kijken. En voor we het wisten zoog het verhaal ons op. Normaal gezien hou ik echt niet van alles dat met sciencefiction en ruimtevaarders te maken heeft, maar ik heb erg graag gekeken naar deze serie.

Jaartal: 2014
Aantal seizoenen op Netflix: 4

The Crown

Scène uit The Crown, geproduceerd door Left Bank Pictures, Sony Pictures Television ©2016

Dit is dus één van die historische series die draait rond politiek en koningshuizen. The Crown laat het leven zien van queen Elisabeth II van het Verenigd Koninkrijk. Meestal vind ik zulke historische thema’s erg zwaar en soms moeilijk te volgen. Maar The Crown slaagde erin om ook mij aan het scherm gekluisterd te houden. In seizoen 1 kregen we de eerste tien jaar van Elisabeth’s regeerperiode te zien. Ik ben al benieuwd naar het vervolg.

Jaartal: 2016
Aantal seizoenen op Netflix: 1

New Girl

Scène uit New Girl, geproduceerd door Elizabeth Meriwether Pictures, American Nitwits, Chernin Entertainment, 20th Century Fox Television ©2011

Het verhaal van New Girl begint bij Jess die intrekt bij drie flatgenoten: allemaal vrijgezelle mannen met vreemde karaktertrekjes. Ik moet niet gauw echt lachen om komedies, maar New Girl vind ik zo geweldig dankzij de soms absurde humor en het geniale acteerwerk dat ik deze serie aan iedereen aanraad. De afleveringen duren maar een twintigtal minuten en zijn daarmee een heerlijk luchtig tussendoortje.

Jaartal: 2011
Aantal seizoenen op Netflix: 5

13 Reasons Why

Scène uit 13 Reasons Why, geproduceerd door July Moon Productions, Kicked to the Curb Productions, Anonymous Content, Paramount Television ©2017

Over deze serie is veel te doen geweest vanwege de opvallende en heftige verhaallijn. Nadat tienermeisje Hannah zelfmoord pleegt, staat het leven van veel van haar klasgenoten op zijn kop. Dat ze een doos cassettebandjes heeft nagelaten waarmee ze de redenen van haar dood verklaart, heeft daar alles mee te maken. Iedereen heeft een verhaal, en daar stond ik dankzij de serie nog maar eens bij stil.

Jaartal: 2017
Aantal seizoenen op Netflix: 1

Sofie

Hoi! Ik ben Sofie en schrijf hier met veel goesting over mijn groene lifestyle, eerlijk en bewust ouderschap en hoe het is om chronisch ziek te zijn. Vragen of opmerkingen? Laat hieronder iets van je horen, vind ik leuk!

15 Comments

 1. Ik lach ook niet snel bij komedies, maar New Girl is echt de meest geweldige serie ooit, waarschijnlijk omdat het ook erg herkenbaar is bij momenten 🙂

 2. New Girl vond ik ook heel leuk, en The Crown is ook genieten. Verder kijk ik Gilmore Girls en Girl Boss, oh en Reign! Met mijn man samen kijk ik nu ook Narcos, omdat hij mij zo graag de serie wil laten zien. Hahaha! Netflix staat echt helemaal vol, bedankt voor deze leuke tips weer 🙂

  1. Gilmore Girls heb ik onlangs helemaal uitgekeken! En Girl Boss ook. Reign heb ik nog niet geprobeerd, dankje voor de tip! Narcos ook nog niet! Er is inderdaad echt te veel te kiezen, haha.

 3. Door dit soort artikelen krijg ik altijd spijt dat ik geen Netflix heb, haha. Hier zitten zeker een paar series tussen die ik graag nog eens zou willen kijken! New Girl lijkt me heel leuk en 13 Reasons Why lijkt me ook een indrukwekkende serie. Verder heb ik jarenlang Desperate Housewives gekeken, maar ik weet niet zeker of die serie op Netflix staat.

  1. Haha, dat kan ik me voorstellen. Ik noem het series voor Netflix maar heel veel van deze series kan je ook op tv volgen. New Girl bijvoorbeeld heeft hier lang gespeeld. De Netflix Originals zoals 13 reasons dan weer niet…
   Desperate Housewives heb ik inderdaad ook helemaal gekeken op Netflix, ik had het nog nooit gezien. Ik weet niet of hij er nu nog opstaat trouwens…

  1. De Netflix Originals blijven volgens mij heel lang beschikbaar, en daar horen Anne with an E en The Crown bij. Wist je dat je een gratis proefabonnement van een maand kan nemen? Op een moment dat je niet veel gepland hebt ofzo kan je zo misschien heel wat bingewatchen, haha ;-).

 4. The crown heb ik ook gezien en vond ik heel goed, Anne with an E. ga ik ook eens bekijken als ik tijd heb. Ik had er nog niet van gehoord maar lijkt mij ook wel iets voor mij, bedankt voor de tip. Mij grote favoriet is Sense8, in het begin een beetje raar maar eens je de eerste 2 à 3 afleveringen door bent en het verhaal doorhebt echt prachtig en geweldig goed gefilmd. Ook Black Mirror, Orange is the new black, Downtown Abbey en Call the Midwives vind ik geweldig (die laatste twee kijk ik wanneer ik alleen thuis ben :p ).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.