Een tijdje geleden won ik bij Beau Bewust een setje Lavera-producten. Inmiddels zijn ze grondig getest en kan ik jullie mijn review van de Lavera shampoo Repair & Care en bijbehorende conditioner eindelijk voorschotelen.

Lavera Repair & Care shampoo

Over

De Lavera Repair & Care shampoo bevat biologisch rozenwater, jojoba-olie, macadamia-olie, avocado-olie en erwtenproteïnen en is speciaal ontwikkeld voor droog en beschadigd haar. De shampoo is vegan, vrij van siliconen en heeft het Natrue label.

Ingrediënten

Water (Aqua), Sodium Coco Sulphate, Lauryl Glucoside, Cocamidopropyl Betaine, Lauroyl Sarcosine, Coco Glucoside, Glycerin, Rosa Damascena Flower Water*, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil*, Macadamia Ternifolia Oil*, Persea Gratissima (Avocado) Oil*, Squalene, Panthenol, Panthenyl Ethyl Ether, Hydrolyzed Wheat Protein, Biotin, Hydroxypropyl Guar Hydroxypropytrimonium Chloride, Hydrogenated Lecithin, Glycol Distrearate, Alcohol*, Fragrance (Parfum)**, Linalool**, Limonene**, Geraniol**, Citronellol .
* gecertificeerd biologisch **natuurlijke essentiële olieën

review Lavera shampoo repair & care

Review Lavera shampoo Repair & Care

Ik heb eerder al gebruik gemaakt van shampoos van Lavera, maar die waren niet zo’n match voor mijn droog, krullend haar. Mijn haar werd er soms wat stug van en het was moeilijk door te kammen na de wasbeurt. Het is dan ook een aangename verrassing dat ik daar bij de Repair & Care shampoo geen last van heb.

De shampoo op zich voelt al zacht bij het inmasseren. Voor een natuurlijke shampoo schuimt hij erg hard. Dat is voor mij niet per se nodig, maar ik weet dat veel mensen het rijkelijk inzepen missen bij de overstap naar natuurlijke producten. Omdat hij zo goed schuimt, merk ik wel dat ik maar een kleine hoeveelheid shampoo nodig heb per wasbeurt. Dat de Lavera shampoo echt zuinig in gebruik is, wordt bewezen door het feit dat ik nu al verschillende maanden doe met die ene fles.

Ook tijdens het afspoelen is mijn haar duidelijk zachter. Ik kan het redelijk goed doorkammen achteraf, ook als ik geen conditioner gebruik. Dat is zeker geen evidentie in mijn geval.

De eerste keren dat ik deze shampoo gebruikte, leek mijn haar extra veel krullen te hebben. De structuur was op de een of andere manier wat veranderd. Ik denk dat het moet gelegen hebben aan de overgang tussen twee shampoomerken, want na enkele maanden gebruik merk ik geen bijzonder verschil meer op.

Vroeger zou ik nooit gekozen hebben voor een geur op basis van rozen. Ik weet niet waarom, maar het trok me nooit zo aan. Dit was dus mijn eerste ervaring met een cosmeticaproduct met rozenaroma, en ik moet toegeven dat deze shampoo toch wel heerlijk ruikt. Een beetje zoet, maar niet te sterk.

Lavera Repair & Care conditioner

review Lavera shampoo repair & care

Over

De Lavera Repair & Care conditioner sluit aan bij de shampoo en bevat biologisch rozenwater, olijf- en perzikextract. Droog en beschadigd haar wordt verder gevoed met soja-olie, avocado-olie, jojoba-olie en macadamia-olie. Ook de conditioner is vegan, vrij van siliconen en heeft het Natrue label.

Ingrediënten

Water (Aqua), Alcohol*, Glycerin, Cetearyl Alcohol, Glycine Soja (Soybean) Oil*, Stearamidopropyl Dimethylamine, Sodium Lactate, Perea Gratissima (Avocado) Oil*, Lauroyl Sarcosine, Macadamia Ternifolia Oil*, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil*, Squalene, Rosa Damascena Flower Water*, Prunus Persica (Peach) Extract*, Olea Europaea (Olive) Fruit Extract*, Biotin, Panthenol, Panthenyl Ethyl Ether, Hydrogentaed Lecithin, Tocopherol, Ascorbyl Palmitate, Fragrance (Parfum)**, Limonene**, Linalool**, Citronellol**
* gecertificeerd biologisch **natuurlijke essentiële olieën

Review Lavera conditioner Repair & Care

Tja, ik en conditioner. Het is geen geweldige combinatie. Mijn haar wassen vraagt al genoeg van mijn kostbare energie. Om er dan nog een tweede rondje met conditioner aan vast te hangen, pfoe, daar heb ik meestal geen zin in. Ik weet echter dat mijn krullen wat meer voeding nodig hebben af en toe, en ook het moeilijk doorkammen verdwijnt als sneeuw voor de zon wanneer ik wél eens een crèmespoeling gebruik.

Voor het schrijven van deze review heb ik dus extra mijn best gedaan en toch regelmatig de conditioner getest. Het is een crèmespoeling zoals ik hem van vroeger gewend ben: met een gladde, romige structuur. Ik heb ook al natuurlijke conditioners gebruikt die wat droger en dikker waren, en dat werkt toch minder fijn. De Lavera Repair & Care conditioner is vloeibaar genoeg om hem makkelijk over mijn haar te verdelen. Na het uitspoelen voelt mijn haar – zoals het moet – nog een pak zachter. Uitkammen gaat supermakkelijk.

Ik las trouwens ooit deze tip van Inge over het wassen van krulhaar met niets anders dan conditioner. Shampoo vervangen door conditioner, dus eigenlijk. Als mijn fles shampoo opgebruikt is, ga ik dat eens proberen. Gewoon, om te zien of het verschil maakt.

review Lavera shampoo repair & care

Ik ben meer dan tevreden met de prestaties van Lavera Repair & Care en de shampoo op zich voelt voor mij als voldoende. Het beperken tot één product bespaart mij geld, energie en mijn douches duren minder lang. Oh ja, het is ook weer een verpakking minder in de badkamer. Lekker duurzaam allemaal!

Je kan de producten van Lavera kopen bij Big Green Smile: klik hier voor de Repair & Care shampoo en hier voor de Repair & Care conditioner.

Bewaren

Sofie

Hoi! Ik ben Sofie en schrijf hier met veel goesting over mijn groene lifestyle, eerlijk en bewust ouderschap en hoe het is om chronisch ziek te zijn. Vragen of opmerkingen? Laat hieronder iets van je horen, vind ik leuk!

16 Comments

 1. Dat klinkt goed! Ik was mijn haar graag met mijn natuurlijke rozemarijnshampoo, maar om dat zelf te maken kost toch ook weer extra energie. Daarom ben ik ook nog op zoek naar een andere natuurlijke shampoo; misschien is deze wat! Ik ben in ieder geval dol op rozenwater!

  1. Dat is wat mij ook altijd tegenhoudt bij zelf maken. Ik zou het zo graag wat vaker doen maar het is toch weer iets dat je erbij moet nemen. En soms lukt dat gewoon niet, of liggen de prioriteiten qua energieverdeling toch ergens anders. Maar af en toe is het wel leuk 🙂

 2. Ik vind lavera zo’n fijn merk! Ik heb echter nog nooit shampoo/conditioner van ze gebruikt, dus wellicht maar eens proberen als al mijn voorraad op is. Fijne review!

  1. Het is ook erg budgetvriendelijk voor natuurlijke producten, vind ik ook een voordeel. Zeker als je net overstapt naar natuurcosmetica valt dit erg goed mee tegenover sommige andere merken. Dankjewel!

 3. Beide producten klinken zeker goed! Ik heb nog nooit iets met rozengeur gebruikt, maar eigenlijk spreekt zo’n zoete geur me ook wel aan. Wat een slim idee om alleen met conditioner te wassen! Ik ben benieuwd hoe dat je bevalt.

 4. Ik ben ook niet zo’n fan van rozengeur eigenlijk. Ook conditioner gebruik ik eigenlijk nooit, ik vind dat zo’n overbodig product. Ik gebruik momenteel de deodorant en de gezichtsreiniger van Lavera en die bevallen mij wel. Leve natuurlijke producten!

  1. Grappig hé, hoe je zo’n neiging naar bepaalde geuren kan hebben. Ik kies meestal voor frisse dingen zoals citrus ofzo. Maar het is mij echt niet tegenvallen deze rozenshampoo ;-). Ik gebruik ook hun deo.

 5. Oeh, fijn om te horen dat dit bevalt! Ik heb net voor het eerst gewassen met een shampoo met sodium coco sulfate en dat lijkt heel goed te werken. Het zou minder agressief moeten zijn dan sodium laureth/lauryl/ sulfate, dus ik hoop dat ik snel minder jeuk en korstjes en vet haar krijg. Als jij het al een paar maanden gebruikt heb ik in ieder geval hoop dat mijn haar er niet zo stug van wordt als wat ik met aleppozeep kreeg 🙂

  1. Haha, ik las toevallig daarstraks je bericht van de aleppozeep. Juist daarom durf ik ook niet mijn haar te wassen met stukken zeep tot nu toe. Het is van nature al zo droog. Voor mijn gezicht ben ik wel erg fan van de aleppo!
   Met een andere shampoo van Lavera had ik dat stugge wel meer. Het is dus misschien toch ook een kwestie van de juiste match vinden 🙂

   1. Ja, precies, vanalles proberen en kijken hoe dat gaat. Voor sommigen werkt die aleppozeep wel, maar voor mij dus niet. Met droger haar zou ik het waarschijnlijk ook niet eens proberen. Maar fijn dat deze wel bevalt dan! Had die andere shampoo ook sodium coco sulfate?

    1. Ik heb echt geen idee meer, het is al een hele tijd geleden. Intussen heb ik Weleda gebruikt, die vind ik ook fijn. Maar die schuimt bijvoorbeeld veel minder.

 6. Ik vind Lavera ook een fijn merk, gebruik nu de tandpasta en bb-crème. Beide fijne producten 😄 Ook de prijzen vallen me erg mee, wat meestal niet zo is bij vegan producten. Misschien binnenkort ook maar eens deze producten aanschaffen, ik hou wel van rozengeur 😄

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.