Duurzame vacaturebank Joppo: een job met impact

duurzame vacaturebank Joppo

Hoe geweldig zou het zijn om elke dag je geld te verdienen terwijl je letterlijk werkt aan een positieve impact op de wereld? Heel erg geweldig, vind ik. Vanaf nu is het heel makkelijk om daadwerkelijk zo’n job te vinden. Joppo, een website met alleen maar duurzame vacatures, wil namelijk een plek creëren waar mensen werk kunnen vinden dat echt een verschil maakt. Vandaag vertel ik je alles over deze duurzame vacaturebank, waar ik ook deel van uit mag maken!

Tijd stoppen in de goede zaak is niet evident

Zou jij ook zo graag iets positiefs bijdragen aan de maatschappij of de wereld? Dan ben je niet alleen. Heel wat mensen hebben een hart voor dieren, willen hun steentje bijdragen aan het milieu of houden ervan om mensen in nood te helpen. Het is echter niet evident om je na een drukke werkdag nog te engageren voor de goede zaak. Ik bewonder iedereen die in zijn vrije tijd aan de slag gaat om een goed doel te ondersteunen enorm. Maar ik begrijp ook alle mensen die er geen tijd voor vinden naast hun dagelijkse job, hun hobby’s en hun sociaal leven.

Het verschil maken met een betaalde job

Een hele werkdag die in het teken staat van zo’n positieve bijdrage, dat zou een ideale oplossing zijn. Stel je voor dat je elke dag naar je werk kan vertrekken, wetende dat je de wereld beter helpt te maken. Je kan al je professionele capaciteiten kwijt in een doel dat jij belangrijk vindt, én je verdient er ook nog eens je geld mee.

Een job waarbij je het gevoel hebt dat je echt iets waardevols doet: volgens mij is er niets meer motiverend dan dat. Alleen: waar vind je dat soort werk?

Joppo, de duurzame vacaturebank

Juist om die reden werd Joppo in het leven geroepen. Oprichter Dieter miste een centrale verzamelplek waar mensen die met hun dagelijkse werk een positieve impact willen maken, terecht kunnen. Joppo is dan ook de eerste duurzame vacaturebank in België. De website is opgezet net zoals een standaard vacaturebank, maar er verschijnen alleen vacatures van positieve bedrijven die iets goeds doen voor maatschappij, mens of milieu.

Wat zijn positieve bedrijven?

Op Joppo vind je bedrijven uit verschillende sectoren, met elk hun eigen positieve accent. Er wordt gefocust op duurzaamheid als overkoepelend maar breed begrip. Volgens Joppo staat duurzaamheid voor ecologische initiatieven en groene energie. Maar ook sociale projecten, zorg, onderwijs en dienstverlening kunnen duurzaam en bewust zijn.

Een greep uit de positieve en duurzame bedrijven die momenteel al in het bestand staan: de eerlijke handel van Oxfam Wereldwinkels, biologische winkelketen Het Natuurhuis, belangenvereniging voor openbaar vervoer Trein Tram Bus en burgercoöperatie voor hernieuwbare energie Ecopower.

Jouw vacature op Joppo?

Momenteel wordt er bij Joppo hard gewerkt om de lijst van positieve bedrijven en hun duurzame vacatures uit te breiden. Heb jij (of werk jij bij) een duurzaam, sociaal of ander positief bedrijf dat gevestigd is in België? Dan kan je gratis vacatures laten plaatsen op Joppo.

Het enige wat je hoeft te doen, is contact opnemen via deze pagina. Leuk weetje: je komt met je mail bij mij terecht. De tijd die ik niet aan mijn blog besteed, steek ik namelijk in freelance werk voor Joppo. Ik ben superblij dat ik aan dit prachtige initiatief mag meewerken en hoop dat het een groot succes wordt.

Spread the word!

Als jullie net zo enthousiast zijn als ik, is het natuurlijk alleen maar fijn als jullie dat even laten blijken door dit artikel te delen, of door Joppo een aanmoediging te geven met een like op Facebook of een follow op Twitter.

Hopelijk vinden zo alsmaar meer mensen hun weg naar een job waarmee ze de wereld net een stukje mooier maken. Dat zou ik echt supertof vinden, dankjewel!!

Bewaren

Deel:

13 Reacties

 1. 21 augustus 2017 / 10:32

  Ik vind dit enorm interessant want vind het steeds belangrijker worden (voor mezelf) om te kunnen werken voor een positief en/of duurzaam verhaal. Leuk dat jij er deel van uit maakt!

  • Sofie
   Auteur
   21 augustus 2017 / 11:20

   Dankje Katrien! Ik denk dat inderdaad veel mensen net als jij, het fijn zouden vinden om dat in hun dagelijkse job terug te vinden!

 2. 21 augustus 2017 / 21:11

  Oh, zo jammer dat het alleen voor België is! Zo’n initiatief komt als geroepen voor me, mochten jullie willen uitbreiden naar NL, laat gerust weten!

  • Sofie
   Auteur
   22 augustus 2017 / 13:33

   Dat hoort zeker tot de mogelijkheden, voor nu wilden we al ergens beginnen, zodat het behapbaar blijft. Wel supertof dat je zo enthousiast bent!

  • Sofie
   Auteur
   22 augustus 2017 / 13:32

   Dat vind ik er ook van 🙂 Heel blij met deze kans!

 3. Katrien
  23 augustus 2017 / 15:32

  Wat een mooi intitiatief! Ik ben eens gaan kijken op de website, leek mij heel interessant. Mocht ik gezond en fit zijn én voltijds kunnen werken, dan zou ik deze vacaturebank goed in het oog houden. Veel plezier met je bijdrage hieraan, echt top!

  • Sofie
   Auteur
   28 augustus 2017 / 10:16

   Ja, jammer is dat hé. Ik plaats er soms ook vacatures op waarvan ik denk: waaaauw zo tof, dat zou ik wel willen doen, haha! Maar gelukkig kan ik nu een light-versie uitvoeren ;-).

 4. 28 augustus 2017 / 14:05

  Kei goed, zo’n databank met duurzame vacatures! Ik ben er al eens gaan kijken maar heb nog niets gevonden, ik blijf het in de gaten houden 🙂

  • Sofie
   Auteur
   29 augustus 2017 / 12:28

   Hihi, ik blijf er dingen aan toevoegen dus het bestand zal alleen maar groeien 🙂

 5. 29 augustus 2017 / 22:26

  Geniaal! Echt een gat in de markt. Ik heb zo waar spijt dat ik al een interessante job heb.

  • Sofie
   Auteur
   31 augustus 2017 / 11:40

   Haha, dankje! Ik ben zo blij met van die enthousiaste reacties, dat zal mijn opdrachtgever ook graag horen :-).

 6. 20 september 2017 / 09:32

  Jammer, maar één vacature in mijn buurt momenteel 😉 Wel iets dat ik in de gaten ga houden! En prachtige site btw.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Zoek je iets?