Jullie wisten al dat ik veel blogs volg. Mijn interesses zijn dan ook ongeveer even breed als de onderwerpen die aan bod komen in mijn eigen schrijfsels. Eerder liet ik al zien bij welke bloggers met Lyme ik regelmatig een kijkje neem. Vandaag deel ik een lijstje groene lifestyleblogs waar ik heel graag ga lezen. Natuurlijk staan er nog veel meer namen in mijn leeslijst. Jullie mogen er dus vanuit gaan dat er nog een volgende editie komt. Of twee? Of drie? Laat ik al eens beginnen met deze vijf superleuke groene bloggers om te volgen!

Update: ik stelde dit artikel al een paar keer uit omdat ik niet de enige ben die de laatste tijd lijstjes met favoriete groene bloggers deelt ๐Ÿ˜‰ Maar hoe meer zielen, hoe meer vreugd, toch? Dus hier gaan we dan!

Marieke van Greenblush

Marieke is รฉรฉn van de eerste groene bloggers die ik ben gaan volgen toen ik zelf begon met mijn vorige, Engelstalige blog over natuurlijk leven. Ik was heel erg bezig met het vergroenen van mijn cosmeticacollectie en bij Marieke vond ik op dat vlak veel herkenning. Inmiddels is haar focus net als de mijne uitgebreid naar duurzamer leven in het algemeen. En daarmee volg ik haar nรณg liever dan ervoor.

Iris van Ikbenirisniet

Nog zo’n klassieker is Iris, hoewel ik haar blog pas later ontdekte. Ze is echter al heel lang duurzaam bezig, schrijft fan-tas-tisch leuk en het is een plezier om haar te volgen. Zowat alle aspecten van duurzaam leven heeft Iris al onderzocht en gedeeld, en dat vind ik superknap! Op haar blog valt voor mij nog heel wat te ontdekken, dus op een saai moment is het altijd fijn om eens in de archieven te duiken.

Sofie van Natuurlijk Sofie

Deze blog van naamgenootje Sofie leerde ik afgelopen jaar kennen. Dat kwam onder andere doordat Sofie een overzicht deelde van allemaal bloggers met dezelfde naam. Leuk, en dat vind ik ook van haar schrijfsels. Ze schrijft over haar gezin, maar ook over bloemen en bijen, in de letterlijke betekenis dan. Sofie is namelijk ook imker!

Djuli van Mint Green Mind

Ook bij Djuli (heerlijke naam hรฉ?) ga ik graag en vaak lezen. Ze schrijft over groen reizen en eten en probeert haar afval te verminderen. Dat betekent dat we zeer gelijklopende interesses hebben. Leuk weetje: Djuli is een Nederlandse die in Leuven woont.

Claire van Claire Codi

En dan hebben we nog Claire. Oh, haar blog is ook zo tof! Bij Claire komen uiteenlopende groene onderwerpen aan bod en ze durft er ook voor uitkomen dat ze niet perfect is. Inmiddels weten jullie wel dat ik van zulke eerlijkheid hou. Dat maakt het uitproberen van een groene levensstijl een stuk toegankelijker!

Welke groene blogs volgen jullie?

Sofie

Hoi! Ik ben Sofie en schrijf hier met veel goesting over mijn groene lifestyle, eerlijk en bewust ouderschap en hoe het is om chronisch ziek te zijn. Vragen of opmerkingen? Laat hieronder iets van je horen, vind ik leuk!

31 Comments

 1. Bedankt voor de tips! Ik zocht nog een paar leuke blogs om te volgen. Marieke lees ik sinds kort. Helaas heb ik verder geen tips voor je, want jouw blog is het enige groene blog dat ik intensief volg. (Dat is dan tenminste nog een compliment. ๐Ÿ˜‰ ).

 2. Vind het zo lief dat je mijn blog tipt, wat een lieve woorden, dankjewel! Een hele eer om in dit lijstje te staan want dit vind ik ook erg leuke bloggers. Alleen Natuurlijk Sofie kende ik nog niet, die ga ik zeker volgen want ik hรณud van bijen! Zo mooi om te zien hoe iedereen op zijn eigen manier bezig is met ‘groen doen’ zonder anderen te veroordelen, dat inspireert enorm ๐Ÿ˜€

  1. Volledig mee eens! Iedereen heeft zo zijn eigen groene accenten en dat is supertof om te zien! En leuk dat je het nog zo blijft waarderen Iris, want volgens mij sta jij in al die groene bloggerslijstjes ๐Ÿ˜‰ Je bent een inspiratie voor velen ๐Ÿ™‚

 3. Wat een leuk lijstje met goede tips! Alleen Natuurlijk Sofie kende ik nog niet, maar ik ga haar blog meteen even bekijken. Verder ben ik het helemaal met je eens dat de andere vier blogs superleuk zijn om te volgen ๐Ÿ™‚ Andere groene blogs waar ik blij van word, zijn Lifestyle by Linda en Mevrouw Miauw.

  1. Jaa, die volg ik ook allebei. Er zijn echt te veel supertoffe groene blogs om in รฉรฉn keer te noemen, haha. Maar ze verdienen allemaal een plekje in het lijstje!

 4. De blog van Claire vind ik heel leuk om te volgen! Verder kem ik de blog van Iris ook. De anderen nog niet volgens mij. Die ga ik gelijk bekijken nu, leuk! ๐Ÿ˜€ Ik vind groene blogs erg leuk om te volgen. ๐Ÿ™‚

 5. Nou wat leuk zeg Sofie, dankjewel!!! Ik zit helemaal te gloeien hier, haha. ๐Ÿค— De blog van Natuurlijk Sofie ken ik nog niet, dus ik ga zeker een kijkje nemen. Ik volg de andere blogs ook graag (en jouw blog ook!), ik vind het echt een super eer om in je lijstje te staan!

  1. Haha, graag gedaan hoor Marieke. Ik vind het heel leuk om je al die jaren al te zien groeien. En ik bewonder je dat je het combineert met een gezin en een vaste job!

 6. Het is echt leuk om te lezen dat anderen van mijn schrijfsels kunnen genieten, dank je. Naast jouw blog vind ik die van resaarcl en geertruurzaam heel leuk om lezen.

 7. Wat leuk om deze blogs te gaan verkennen! Ik ben helemaal niet zo thuis in het groene bloggen maar door jouw blog te volgen heb ik al veel interessante, inspirerende en leuke zaken ontdekt.

 8. Aahhh zo lief en leuk dat je groene bloggers in de spotlight zet! Ik kende ze allemaal behalve Natuurlijk Sofie dus die ga ik even checken. En dankjewel voor het vermelden en de super lieve woorden! ๐Ÿ˜

 9. Wat een leuk lijstje ๐Ÿ˜Š Een paar bekenden en een paar onbekenden, altijd leuk om getipt te worden voor andere leuke blogs!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.