De eerste zomermaand zit erop! Ik heb voor mijn doen een drukke planning gehad, maar heb er volop van genoten. Dit waren mijn hoogtepunten van juli, persoonlijk en op bloggebied.

Gedaan in juli

Logeerpartijtje met ons nichtje

De maand werd goed ingezet: op de eerste dag kwam ons nichtje Olivia logeren. We speelden gezelschapsspelletjes en aten spaghetti met verse basilicum uit de moestuinbak. Olivia mocht ook haar eigen munt plukken voor de thee. Die dronken we ’s avonds bij de filmkeuze van de dag: Shrek. Pyjama aan, dekentje erbij, gezelligheid alom.

Er op uit met een vriendin

Ik herinner me niet meer wanneer de laatste keer was, zo lang is het geleden dat ik nog eens een echt uistapje maakte met een vriendin. Evelien komt wel eens op bezoek, maar echt dingen gaan doen zoals vroeger, dat kon de laatste jaren niet meer omwille van mijn gezondheid. Nu was plots het moment daar. We fietsten samen naar het station, namen de trein en wandelden een middag rond in de Zoo van Antwerpen. Een topdag!

Barbecue met vrienden

We wonen hier binnenkort al twee jaar, maar buiten een enkeling waren onze vrienden hier nog niet uitgenodigd. Tijd om daar verandering in te brengen dus! Het werd een hele gezellige middag.

meest gelezen blogs van juli

Mini-vakantie onder ons tweetjes

Met alle drukte van de laatste tijd was het fijn dat we ook nog eens een momentje voor ons twee konden inplannen. We logeerden weer op dezelfde locatie als die van onze mini-huwelijksreis en werden daar helemaal zen. Een verlengd weekend heerlijk niksen, lekker eten en een mooie uitstap naar Breda: een verslag hebben jullie nog te goed.

Niet één, niet twee, maar nog drie barbecues

We nodigden het ene weekend de ouders van Jense uit, en het andere mijn broer, zus en haar vriend. Afgelopen zaterdag kwamen we dan weer samen in de tuin van onze buurman om met een groepje buren wat bij te praten. Tja, het is nu eenmaal heel gezellig in onze tuinen!

Mijn favoriete ontbijtplekje: de tuin

Geblogd in juli

Het weer was deze maand iets grilliger, dus ik heb vooral veel tijd doorgebracht aan mijn bureautje in de woonkamer. Ik heb namelijk niet zo’n zin om bij elke regenbui snel naar binnen te lopen met de laptop, om vijf minuten later terug te keren naar een natte tuinstoel. Gelukkig heb ik me binnenshuis ook prima geamuseerd met mijn blog.

Dit leerde ik uit de meest gelezen blogs van juli:

 • Jullie vinden het nog steeds het leukst om persoonlijke updates te lezen, want het meest gelezen artikel deze maand is dat waarin ik aankondig dat ik zelfstandig ondernemer ben geworden.
 • Er zijn blijkbaar best veel mensen die zich bezwaard voelen online te plaatsen dat ze soms (of altijd) vlees eten uit schrik voor negatieve commentaar. Ik was er ook eentje van, maar ik heb het toch gedaan en ben daar nu blij om. Ik heb namelijk door jullie massale reacties gemerkt dat heel veel (de meeste?) vegans en vegetariërs mij niet met de vinger wijzen en de groene keuzes die ik wel maak, aanmoedigen. Dat vind ik superfijn, en zo inspireren jullie mij om bewust te blijven omgaan met wat ik eet, en wie weet ooit verder te evolueren. Ik begrijp en deel namelijk wel de afschuw die gepaard gaat met wanpraktijken in de vlees- en zuivelindustrie en de impact die het eten ervan nu eenmaal heeft op het klimaat.
 • Velen onder jullie zijn niet meer zo tevreden over Bloglovin’ en zijn op zoek naar een alternatief.
 • En de Hema heeft nog steeds veel fans, die al even enthousiast zijn over de desk planner als ik.

Enkele blogweetjes op een rij:

 • Ik schakelde inmiddels volledig over van Bloglovin’ naar Feedly voor het volgen van al jullie blogs en dat bevalt me nog steeds goed.
 • Ik haalde de mijlpaal van 400 volgers op Twitter
 • Deze maand kreeg ik op twee artikels een recordaantal reacties: datgene waarin ik vertel over mijn nieuwe status als zelfstandige, en het artikel over dat ik flexitariër ben.
 • Nu ik volledig ben opgestart met mijn bedrijf, kan ik me weer volop storten op het schrijven en dat vind ik zo enorm leuk!

Bewaren

Bewaren

Sofie

Hoi! Ik ben Sofie en schrijf hier met veel goesting over mijn groene lifestyle, eerlijk en bewust ouderschap en hoe het is om chronisch ziek te zijn. Vragen of opmerkingen? Laat hieronder iets van je horen, vind ik leuk!

14 Comments

 1. Een lekker positieve maand! Wat fijn dat je er weer eens met een vriendin op uit kon. Hier hebben echt al mijn vriendinnen kinderen tot een jaar of 2, dus ik merk dat mijn sociale leven wel wat karig geworden is. Ze hebben gewoon geen tijd of energie. Daarom ben ik blij dat ik vandaag voor het eerst in maanden een koffie-afspraak heb!

  Fijn dat je artikelen zo goed lopen. Ik heb ze allemaal met plezier gelezen!

  Wat hebben jullie een mooie grote tuin, zeg! (Zeker voor Nederlandse maatstaven. 😉 )

  1. De slechtere dagen zitten er ook nog wel tussen, maar die springen er niet meer als enige bovenuit, dus dat is heel fijn! Wat tof dat je een afspraak hebt met een vriendin! Het moet inderdaad een aanpassing zijn als plots iedereen kinderen heeft en jij niet. Heel veel plezier!
   Ik ben superblij met onze tuin ja, en met de mooie, grote, groene bomen als uitzicht erachter. Grappig dat je hem groot vindt, het is namelijk de kleinste van de buurt :-).

 2. Leuk om zo mee te kijken met je belevenissen van afgelopen maand. Het klinkt als een fijne vakantie tot nu toe, ondanks dat het wat vaker regent dan in juni. En wat een mooie dingen heb je bereikt met je blog! Ook leuk om daarin meegenomen te worden, dank je wel 🙂

 3. Wat een heerlijke maand! Ik moet me echt nog even verdiepen in iets anders dan bloglovin. Het werkt nu zo makkelijk, maar heb het idee dat steeds meer mensen overstappen…

  1. Klopt, ik had ook dat idee. Maar als je het nog makkelijk vind werken, dan hoef je natuurlijk helemaal niet over te stappen! Als je wil zorgen dat je bezoekjes aan andere blogs toch gezien worden bij de blogger in kwestie, kan je altijd het frame uitschakelen bijvoorbeeld, dat is heel makkelijk te doen.

 4. Wat fijn dat je voor het eerst sinds zo’n lange tijd een middag met een vriendin bij de dierentuin kon doorbrengen. Echt een genietmoment moet dat zijn geweest! En heerlijk dat je ook een paar keer hebt gebarbecued en een nachtje weg bent geweest. Ik ben heel benieuwd naar je verslag van Breda!
  Ik vond je artikel over flexitariër zijn ook een verademing om te lezen. Zelf ben ik dan wel vegetariër, maar het irriteert me soms wat ik bijvoorbeeld over lees over vegan eten. Ik voel me wat dat betreft tegenover veganisten soms een beetje hetzelfde als hoe jij je voelt tegenover vegetariërs. Maar eigenlijk is het zo nergens voor nodig en is het vooral belangrijk om te doen wat voor jou (en voor je lichaam) goed voelt!

  1. Ja, het was een historisch momentje ;-). Ik vond Breda echt suuupertof dus ik heb ook al zin om het te delen!
   Dankjewel voor je eerlijkheid Romy, mede dankzij jou open houding ben ik blij dat ik het flexitariër-artikel online heb gezet. xxx

 5. Wat een fijne maand zeg. Zitten heel wat hoogtepuntjes in! Deze maand is de maand waarin ik jou blog heb ontdekt 🙂 Ik volg je met veel plezier dus ben blij dat ik je (door het feedly artikel) ben tegen gekomen!

 6. Mooie maand met mooie hoogtepunten! Ik ben benieuwd naar je verslag van Breda! Fijn dat jullie er even tussenuit zijn geweest. En leuk ook dat je met een vriendin naar de dierentuin van Antwerpen. 🙂 Bloglovin’ is inderdaad super irritant aan het doen. Vanochtend had ik weeeeer gedoe met mijn blog op Bloglovin’… Zo stom. 🙁

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.