Niet lang na mijn vorige artikel over groene hotspots in Breda kreeg ik een superleuk mailtje van restaurant Loff. Ik mocht vrijblijvend komen genieten van een etentje, als ik dat leuk zou vinden. Dat hoefden ze mij natuurlijk geen twee keer te vragen!  Sneller dan verwacht stond ik samen met Jense dus terug bij de noorderburen, om het grotendeels plantaardige buffet van restaurant Loff uit te proberen. Dit vond ik ervan!

Restaurant Loff: het concept

Bij Loff staat duurzaamheid centraal, en dat begint al bij het buffetsysteem. Je krijgt een kaartje dat gescand wordt aan de kassa, telkens je een gevuld bordje op de weegschaal plaatst. Zo hoef je niet meteen een enorme berg op te scheppen, om dan misschien de helft niet op te krijgen. Je kan gerust nog een tweede keer langs het buffet alvorens af te rekenen. Omdat je zo zelf kiest wat en hoeveel je eet, moet het restaurant veel minder voedsel weggooien.

Per 100 gram van het koude of warme buffet betaal je 3 euro. Sommige dingen, zoals soep of taart, worden apart afgerekend volgens een vaste prijs. Liever thuis genieten? Ook take-away is mogelijk.

Aanbod: voor ieder wat wils

Loff is een vegetarisch restaurant, en het grootste deel van het menu is zelfs volledig plantaardig. Je kan hier terecht voor een simpel soepje met brood, het uitgebreide buffet met warme en koude gerechten, een plank borrelhapjes of een gevarieerd aanbod aan desserten. Alles bij Loff is biologisch en gemaakt van eerlijke, pure producten. Waar mogelijk wordt gekozen voor lokaal en seizoensgebonden.

Kies je ervoor om geraffineerde suikers te vermijden is dit ook the place to be. Zelfs helemaal suikervrij is een optie: wij dronken een ongezoete ice-tea die verrassend fris combineerde met onze gevarieerde maaltijd.

Bij restaurant Loff staan een dertigtal verschillende gerechten op je te wachten en er is dus echt voor ieder wat wils. Extra leuk is dat het aanbod elke week verschilt. Je kan dus bij elk bezoek nieuwe dingen uitproberen.

Het enige dat je niet zal tegenkomen, is vlees. Maar echt, je zal het niet missen. Loff slaagt er volgens mij glansrijk in om aan iedereen te laten zien dat je niet elke dag vlees nodig hebt om lekker te eten.

Voedselintoleranties welkom

Ook aan mensen met voedselintoleranties is gedacht. Er zijn volop eivrije, melkvrije en glutenarme opties te verkrijgen. De glutenarme gerechten zijn qua ingrediënten overigens glutenvrij, maar omwille van mogelijke kruisbesmetting spreken ze bij Loff, geheel terecht, liever van glutenarm.

Of je nu vegan bent uit overtuiging, of bepaalde voedingsstoffen noodgedwongen moet vermijden: Loff laat je zelf beslissen wat voor jou geschikt is om te eten. Bij elk gerecht hangt namelijk een kaartje waarop de ingrediënten netjes opgelijst staan. Zo’n transparantie is voor mij echt een verademing.

Geproefd: soep, koud en warm buffet en dessert

Met zoveel gerechten op de kaart was het onmogelijk om alles te proeven, maar we hebben onze uiterste best gedaan.

Alles was heel puur en toch met veel smaak bereid. Mijn persoonlijke favorieten waren de tempura van rooktofu, de kikkererwtensalade en de moussaka. Oh ja, en ook de groentenwok, de potato wedges met overheerlijke veganaise en de gegrilde courgette. Er is gewoon té veel keuze (maar mij hoor je niet klagen).

Tenslotte waande ik me bij het proeven van de zalvige chocolade met appelsienzeste in de zevende hemel. Ook lekker: linzentruffels en diverse plantaardige taartjes zonder (of arm aan) gluten.

Conclusie: onze mening over restaurant Loff

Na het lezen over het concept van Loff, stond het uittesten van deze hotspot al meteen op mijn verlanglijstje. Mijn verwachtingen zijn in elk geval ingelost en eigenlijk zelfs overtroffen. Mijn etentje was supergeslaagd omwille van:

 • Het prachtige, moderne maar warme interieur met veel licht
 • De vriendelijke bediening
 • Een stijlvol kader, maar toch gezellig en informeel
 • De rust en de sfeervolle achtergrondmuziek
 • Het heerlijke, veelzijdige eten
 • Het duurzame concept
 • Het gezelschap van mijn liefste man 😉

Ook leuk waren de kinderhoek en de loungeplaats in de tuin: jammer van het slechte weer! Wat ons betreft wordt Loff een vast adresje, voor wanneer we nog eens een keer langs Breda gaan.

ervaring restaurant Loff

Winactie: 8 X koffie of thee voor twee personen!

Als jullie na het lezen van deze review nog een kleine extra motivatie nodig hebben om al het lekkers bij Loff te gaan testen, dan kan ik daar voor zorgen. Ik mag namelijk aan enkele gelukkigen twee drankjes weggeven. De bonnen zijn goed voor twee drankjes naar keuze (koffie of thee) bij Loff, en zijn geldig tot 1 oktober 2017.

Per kanaal geef ik twee tegoedbonnen weg onder mijn volgers: voor extra winkansen kan je dus ook deelnemen via Twitter, Facebook en Instagram. Deelname is uitsluitend voor Belgen en Nederlanders, en ik geef 1 bon per winnaar weg. Meedoen kan tot en met 31 augustus 2017.

Meedoen via mijn blog? Laat hieronder een reactie achter en vertel wat jij het liefst zou testen bij Loff.
Meedoen via social media? Volg mij op Twitter, Facebook of Instagram en hou deze in het oog voor de voorwaarden en bekendmaking van de winnaars!

Adres restaurant Loff: Wilhelminastraat 15, 4818 SB Breda, open dinsdag t/m zaterdag van 10:30 tot 21:30 uur

Ik werd vrijblijvend uitgenodigd om restaurant Loff uit te testen.

Bewaren

Sofie

Hoi! Ik ben Sofie en schrijf hier met veel goesting over mijn groene lifestyle, eerlijk en bewust ouderschap en hoe het is om chronisch ziek te zijn. Vragen of opmerkingen? Laat hieronder iets van je horen, vind ik leuk!

31 Comments

 1. Wat een leuk concept, dit restaurant! Vooral dat de porties klein gehouden worden, vind ik een goed idee. Zo kun je veel smaakjes proeven en tegelijkertijd wordt er minder weggegooid. En de gerechten die je noemde…ik krijg er trek van!

  1. Ja inderdaad! Nu, voor die kleinere porties heb ik zelf gekozen, want je kan ook heel veel opscheppen als je wil ;-). Maar als ik dat had gedaan had ik veeeel minder kunnen uitproberen, haha.

 2. Wat leuk dat je zo’n goed vegetarisch restaurant ontdekt hebt. Dit laat eens zien dat vega(n) eten ook heel lekker kan zijn. Zelf hebben wij dit aan onze familie laten ervaren op onze bruiloft (niet bij Loff overigens). Ik woon helaas best ver van Breda.

  1. Wat supertof dat jullie je bruiloft zo hebben aangepakt! Wij hadden net een bijeenkomst met vrienden en we hadden ook vegan taart, iedereen vond het lekker, terwijl ze er uit zichzelf niet zo snel voor gekozen zouden hebben.

 3. Oohh wat leuk! Bij het lezen van je blog wist ik al dat ik hier echt een keer langs wilde gaan (het is namelijk niet ver), maar nu je ook nog een winactie hebt, doe ik daar natuurlijk helemaal graag aan mee!
  Ik ben nog niet zo lang vegan en heb totaal geen ervaring met vegan taartjes, behalve de taart die ik zelf heb gebakken met mijn verjaardag. Dit zou ik dus zeker willen proberen bij Loff!

 4. Ahh, wat leuk! Dit is echt helemaal mijn ding. Ik hou er ook van dat je gewoon per gewicht moet betalen. Vind het zo hatelijk als mensen schaamteloos hun bord vol laden en er een kwart van opeten.

 5. Het leuke aan Loff vind ik juist dat het menu iedere dag weer anders is. Wát ik dus wil testen is of het eten net zo lekker is als de vorige keer dat ik daar was!

 6. Wat een onwijs leuk concept, vooral omdat porties in restaurants vaak veel te groot zijn! Het klinkt als een leuke hotspot om een keer een hapje en een drankje te doen. Ik sla de winactie alleen helaas even over, omdat Breda voor mij een beetje uit de richting is 😉

 7. Wauw ik wil hier ZO graag heen! PDS is een dagelijkse struggle. Intolerantie voor gluten en lactose. Ben sinds een tijdje vegetarisch omdat ik bewust leven belangrijk vind! Echt tof dat Loff in Breda is gevestigd! Ben er geboren en getogen ☺
  Mocht ik niet winnen ga ik er sws heen!❤

   1. Ja! Een uniek concept 🙂 Dit gaat zeker lopen en denk dat er de komende tijd meer restaurants zoals deze gaan komen! Super dat mn stad de primeur heeft <3 Leuke blog overigens, ga je even volgen! Keep up the good work 🙂

    1. Moet heerlijk zijn om in Breda te wonen! Ben er nu twee keer geweest en ik vind het echt een fijne stad. We wonen in de omgeving van Antwerpen dus het valt ook mee van afstand voor ons :-). Leuk dat je gaat volgen, dankjewel voor het complimentje!

 8. Ik doe zeker mee met deze actie! Loff is een restaurant dat me al lang interessant lijkt. Na jouw recensie weet ik het zeker: ik moet hier een keer eten! Ik houd van vegetarisch eten en probeer de overstap naar veganistisch te maken.
  Ik zou dus graag de vegan taart willen proeven 🙂

 9. Het restaurant ziet er alvast al ontzettend leuk uit! Wij proberen regelmatig vegetarisch te eten maar zijn nog nooit vegetarisch uit eten geweest, het zou tof zijn om dat een keertje te doen.

 10. Ik woon in Breda, dus ik spring zo op de fiets! Ik heb er al eens heerlijk gegeten vlak na de opening, maar ben benieuwd wat voor nieuwe smaken en gerechten er nu zijn. En ik had nog geen taartje op, dus ik zou nu gaan voor koffie met lekkers en de heerlijke tofu!

 11. Amai amai, zo’n buffet, dat zou ik niet aankunnen want ik wil alles proeven! Spijtig genoeg geraak ik er nooit van z’n leven vóór 1 oktober, dus ik ding niet mee naar de giveaway, maar ik hoop er ooit wel eens te geraken…

 12. Dit klinkt heel aanlokkelijk! Ik zou vooral de desserts gaan uittesten maar wie weet ook wel willen proeven van al het lekkere hartige eten want het ziet er op jouw bord allemaal heel smakelijk uit. Leuk vooral dat je kleine beetjes van meerdere gerechten kan proeven.
  En Breda is niet zo ver weg van waar we wonen in het Antwerpse :-).

 13. Het concept doet me heel erg denken aan Noordoever in Leuven. Vegetarisch, buffet… Alleen betaal je daar voor het gewicht van je volledige bord, niet per gerecht. Wel een tof concept!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.