Wow. Dat is alles wat ik kan zeggen over de afgelopen maand. Ik heb ontzettend veel kunnen doen (nog meer dan in juli!) en dat maakt mij natuurlijk heel erg blij. Als ik de gevolgen even buiten beschouwing laat, leek mijn sociale agenda bijna op die van een gezond persoon. Helaas ben ik door de vele activiteiten wel even met mijn voetjes op de grond gezet: heel regelmatig moet ik thuis bekomen met de nodige pijnen en duizelingen, en moet het bloggen en werken even op een lager pitje. Tijd om een betere balans te zoeken, dus!

Gedaan in augustus

Festival achter de hoek: Linkerwoofer

Eigenlijk had ik mijn agenda vrijgehouden om mijn lijf wat te sparen, omdat er een babyborrel op de planning stond de volgende dag. Dat doe ik altijd bij belangrijke afspraken, maar tegelijkertijd is het soms heel jammer om mezelf zo andere leuke dingen te ontzeggen. Toen één van onze buren last-minute voorstelde om samen de sfeer te gaan opsnuiven op dit festival in de buurt, heb ik heel impulsief beslist om een keer JA te zeggen tegen mezelf. Ik heb samen met Jense enorm genoten van de gezelligheid, het gezelschap van de tofste buren in de wereld, én van vrienden die we toevallig tegen kwamen. Een topavond!

Babyborrel van neefje Mats

Ik geef toe: de dag na het avondje uit had ik ergens wel een beetje spijt van die impulsieve beslissing. Niet omwille van de ervaring, maar omdat ik me nu nog meer brak voelde dan anders, en het liefst de dag in de zetel had doorgebracht. Toch raapte ik mezelf bij elkaar, want het eerste feest van ons kleine neefje wilde ik natuurlijk niet missen. Het werd een mooie dag, en uiteindelijk zijn we nog heel lang kunnen blijven. Hoe ik er daarna aan toe was, dat hoef ik je waarschijnlijk niet te vertellen.

Feest in het woonzorgcentrum

Gelukkig had ik een week de tijd om me op te laden voor het volgende feestje. Nonkel Lode, eigenlijk de nonkel van mijn papa, werd 90 jaar oud. Een aantal jaren geleden werd Lode opgenomen in een woonzorgcentrum omwille van dementie. Inmiddels is de liefde van zijn leven, tante Julia, overleden. Ze hebben nooit kinderen gekregen, en er blijft zo goed als geen familie over. Het was voor nonkel Lode dus een hele verrassing dat ons gezin daar voltallig stond om hem te vieren. Het personeel had in de cafetaria een paar tafels mooi versierd. We aten taart met aardbeien en dronken liters koffie en thee. Ook al herkende nonkel Lode ons niet meer zo goed, hij was erg ontroerd en heeft ons wel duizend keer bedankt. Ik kreeg zelfs een serenade van hem: mijn blauwe ogen deden hem denken aan een liedje van vroeger. Een moment om te koesteren.

Vier dagen op een rij

Het is ongelofelijk, maar de dag na dat intensieve bezoek bij nonkel Lode, propte ik maar liefst drie activiteiten op de planning (en later heel veel kroketten in mijn maag). We gingen langs mijn schoonouders om alvast Moederdag te vieren, passeerden de Ikea en brachten nog een bezoekje aan de Antwerpse Zoo. Ik weet niet wat me bezielde, en vanwaar de energie kwam, maar ik heb de kans met veel plezier gegrepen.

maandoverzicht augustus

De twee dagen dààrna was het nog niet op: we vierden Moederdag bij mijn ouders en ik ging met mama nog langs oma en opa. De rest van de week moest ik alles afzeggen en was ik compleet uitgeput. Niet verwonderlijk hé?

Uitstapje naar Breda: Loff

ervaring restaurant Loff

Op het eind van de week stond er alweer iets anders op de agenda: een etentje bij vegetarisch en veganistisch restaurant Loff in Breda. Daarover konden jullie al uitgebreid lezen in mijn review!

Sissietrip naar Brussel

Voor mijn verjaardag beloofde mijn zus mij een dagje shoppen naar keuze. Als je weet dat ik jarig ben in december, dan snap je wel dat het tijd was om mijn cadeau te verzilveren! Ik koos niet voor shoppen (ik heb echt geen spullen nodig op dit moment, duurzaam hé?), maar voor echte quality time tijdens een uitstapje naar Brussel. Een verslag hebben jullie natuurlijk nog te goed.

Twee keer taart

Een uitje naar vrienden in Gent was eigenlijk het allerlaatste op de planning van augustus. We aten er, gezellig in de tuin, vegan taart van Madam Bakster.

Net toen ik dacht dat dat het wel zou zijn voor deze maand, moest ik onverwachts met mijn moeder een boodschap doen in de stad. Op de terugweg stopten we nog even voor – jawel – een taartje bij Emma’s Kitchen. Ik denk dat deze heerlijke snickerstaart ook van de hand van Madam Bakster was, maar daar ben ik niet helemaal zeker van.

Geblogd in augustus: blogweetjes op een rij

 • Het populairste artikel deze maand was het artikel over pijnlijke opmerkingen die ik te horen kreeg als chronisch zieke. Het werd dan ook zo’n 150 keer gedeeld op Facebook en Twitter, en daarmee is het meteen ook het vaakst gelezen artikel ooit op Tussen dromen en leven.
 • Deze maand haalde ik de kaap van 400 volgers op Instagram, leuk!! Kom er gerust bij als we elkaar nog niet volgen.
 • Ik mocht een artikel schrijven voor Zeehondencentrum Pieterburen over tips voor afvalvrij winkelen. Ontzettend tof!

Zo, de lengte van dit artikel zegt meteen iets over mijn goedgevulde maand, haha. Ik hoop de komende tijd wat meer rust in te kunnen bouwen, maar eerlijk: eens je weer kan proeven van het leven, dan is op tijd stoppen en afremmen héél erg moeilijk.

Sofie

Hoi! Ik ben Sofie en schrijf hier met veel goesting over mijn groene lifestyle, eerlijk en bewust ouderschap en hoe het is om chronisch ziek te zijn. Vragen of opmerkingen? Laat hieronder iets van je horen, vind ik leuk!

14 Comments

 1. Wat heb je een ontzettend gave maand gehad! Echt fijn dat je zo veel kon beleven! En natuurlijk is het super balen als je dan weer een week moet bijkomen, maar ik hoop dat het toch de moeite waard was. Zelf vind ik meestal van wel. 😉

  Wat lief dat jullie naar je oudoom gingen (dat zouden meer mensen moeten doen). Ik kan me voorstellen dat hij heel gelukkig met jullie aanwezigheid was.

 2. Wow, dat is inderdaad best wel een volle maand voor jou geweest. Hopelijk heb je ook voldoende kunnen recupereren tussendoor, maar ik denk dat het allemaal zeker de moeite waard was!

 3. Dat ziet er uit als een zomer om lang van na te genieten. Jammer dat je daarna altijd even moest bekomen, maar de herinneringen zijn dan toch een opkikker. Hoop dat er nog zulke mooie maanden mogen volgen.
  Die taartjes zien er trouwens overheerlijk uit.

 4. Wat een volle maand! Ik wist ook niet dat het zo veel invloed had op je lichaam, al die afspraken. Maar goed dat je af en toe toch wat kon bijkomen. Misschien iets meer rust nemen de komende maand?
  Oh, en leuke mijlpalen voor je blog ook weer! Die mogen ook zeker genoemd en gevierd worden!

  1. Ja, ik heb een flinke inspanningsintolerantie, die de laatste tijd dus beter is, maar nog wel aanwezig. Ik moet dus goed proberen doseren. En dat lukt niet altijd. Heel moeilijk, eens je weer een klein beetje van het leven kan proeven! Dankjewel Marianne! Je hebt trouwens gewonnen met de wedstrijd van Loff, stuur je nog je adres door? Liefs!

 5. Wat heerlijk dat je zoveel leuke dingen hebt kunnen doen deze maand! En hartstikke lief dat je ook nog tijd hebt vrijgemaakt om bij het woonzorgcentrum op bezoek te gaan.Ik kan me voorstellen dat het aan de andere kant ook lichamelijk best wel vermoeiend is om zoveel te ondernemen. Hopelijk kun je deze maand weer genieten van leuke dingen, maar ook op tijd je rust pakken. Wat gaaf trouwens dat je blogartikel zo vaak gedeeld is. Daar mag je met recht trots op zijn!

  1. Dankjewel Romy 🙂 Inderdaad, ik hoop het iets rustiger aan te doen, maar er staat ook alweer wat op de planning… We zullen zien, wellicht moet ik toch nog een tijdje iets minder bloggen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.