Baby on board!

baby on board

Oh, wat heb ik lang uitgekeken naar het moment dat ik dit bericht online kon zetten. De aller-allergrootste droom van Jense en mij komt namelijk uit. Wij worden mama en papa. Vandaag nog geen uitgebreide verslagen van hoe de afgelopen maanden zijn geweest (spoiler: vre-se-lijk misselijk!) of van alle gedachten, gevoelens en beslissingen die eraan vooraf zijn gegaan. Voor nu wil ik het gewoon van de daken schreeuwen: ik ben zwanger!

Zwanger? Vertel!

In maart van dit jaar kregen we, na jarenlang hopen en teleurgesteld worden, eindelijk groen licht van de dokter. Na het inwinnen van extra advies over mijn medicatie en supplementen, en nog extra onderzoeken van hart en bloed, stond niets ons nog in de weg. Een spannende tijd brak aan, en buiten ons tweetjes was niemand op de hoogte.

Toen ik in september – nadat ik het té verdacht vond dat ik al drie dagen op rij om stomme dingen moest huilen – een testje deed, werd het ongelofelijke werkelijkheid. Mijn lichaam was in staat om zwanger te worden, en ik kon Jense het prachtige nieuws vertellen dat hij papa zou worden.

Eerste trimester: check!

Vandaag ben ik exact drie maanden ver. Dat wil zeggen dat we eind mei ons kindje in de armen mogen sluiten. Na twee perfecte echo’s zijn we gerust dat het kleintje het goed doet, maar het blijft natuurlijk superspannend. Het eerste trimester is al erg pittig geweest, maar daarover later meer. Nu weten jullie wel ineens de hele reden waarom het hier net iets rustiger is geweest dan normaal ;-).

Een kind krijgen? En wat met mijn gezondheid?

Hoewel mijn gezondheid stabieler is geworden, ben en blijf ik nog steeds chronisch ziek. Dat een kind  krijgen geen evidentie is, spreekt voor zich. Zelf heb ik in het verleden veel gehad aan het lezen van verhalen van andere chronisch zieke mama’s, en ik ben van plan om ook mijn eerlijke ervaringen met jullie te delen. Er staat al een blog op de planning over hoe we tot deze stap zijn gekomen, en ik zal regelmatig updates geven over hoe alles verloopt. Mama en papa worden is sowieso al een heel avontuur, en in ons geval hopen we natuurlijk extra hard dat mijn gezondheid blijft meewerken.

Maar vandaag staat alleen maar het fantastische nieuws voorop: over een half jaar krijgen we een baby. En eindelijk mag iedereen het weten!

Deel:

75 Reacties

 1. 11 november 2017 / 07:40

  Gefeliciteerd! Wat een super leuk berichtje! Ondanks dat voor jou de zwangerschap misschien best pittig zal zijn, hoop ik toch dat je er ook van kunt genieten. Want en groeiend kindje in je buik is zó bijzonder!

  • Sofie
   Auteur
   13 november 2017 / 14:24

   Dat het bijzonder is, dat staat vast! Heel mooi om de echo’s te zien, ik kijk al uit naar beweging 🙂

 2. 11 november 2017 / 07:53

  Proficiat! Heerlijk dat jullie droomt werkelijkheid wordt. Ik hoop op twee betere trimesters. 🙂

 3. 11 november 2017 / 09:09

  Ahhh gefeliciteerd!!! Het is jullie zo gegund! Ik had al een voorgevoel overigens 🙂 Ik hoop dat je dat je je snel weer beter voelt en dat je van de zwangerschap kunt genieten, want het is zo’n bijzondere ervaring!

  • Sofie
   Auteur
   13 november 2017 / 14:23

   Dankjewel Marieke!! Ik hoop het ook. En hoezo had je een voorgevoel? Haha, geweldig 🙂

 4. 11 november 2017 / 09:42

  Gefeliciteerd, het is jullie van harte gegund! Ik hoop dat je zonder al te veel (extra) malaise van je zwangerschap kunt genieten!

  • Sofie
   Auteur
   13 november 2017 / 14:22

   Dankjewel Josephine! De ziekigheid komt nu echt van de zwangerschap zelf, mijn normale klachten houden zich zéééér koest!

 5. 11 november 2017 / 09:43

  Proficiat! Zwanger zijn vraagt veel, zowel fysiek als mentaal, maar je krijgt er zoveel voor terug 🙂 x

  • Sofie
   Auteur
   13 november 2017 / 14:21

   Dankje Sofie! Je weet nu ook waarom het lezen van jouw plantenfiches vertraging oploopt hé…

 6. 11 november 2017 / 09:45

  Van harte gefeliciteerd! Wat een mooi en extra bijzonder nieuws! Ik volg jouw zwangerschap dan ook graag, ook bij mij zijn er twijfels en vragen hoe het allemaal zal kunnen, en wat er eventueel te verwachten is. Het is zo’n mooie maar toch onzekere tijd als je niet op je lichaam kunt rekenen. Daarom wil ik jullie een hele fijne en goede tijd en zwangerschap toewensen. Want wat is dit bijzonder!

  • Sofie
   Auteur
   13 november 2017 / 14:21

   Dat begrijp ik! Ik had er zelf ook veel aan om op voorhand ervaringen te lezen. En ja, bijzonder is het zeker weten. Dankjewel Linda!

 7. 11 november 2017 / 09:57

  Wat een geweldig mooi nieuws! Gefeliciteerd jullie!!! Zo bijzonder. 🙂 Ik hoop dat je snel minder misselijk bent en dat de zwangerschap goed verloopt. Wauw!

 8. 11 november 2017 / 10:13

  Van harte gefeliciteerd! Mooi nieuws, zeker na zoveel tegenslagen. Hopelijk wordt de misselijkheid snel minder en kun je volop van je zwangerschap genieten!

  • Sofie
   Auteur
   13 november 2017 / 14:20

   Dankjewel Lauriëtte! Ik hoop het ook 🙂

 9. 11 november 2017 / 10:28

  Wat een leuk nieuws, gefeliciteerd! Chronisch ziek zijn en zwanger zijn is zeker een spannend avontuur, maar het is het allemaal waard. Hopelijk wordt de misselijkheid snel minder en kan je toch genieten van je zwangerschap!

  • Sofie
   Auteur
   13 november 2017 / 14:19

   Ik las de afgelopen maanden met extra veel belangstelling je blogs, en je begrijpt nu waarom hé, haha.
   Jij bent ook zo misselijk hé, hopelijk is het intussen al wat beter, wat is dat zwaar!! Dankjewel!

   • 13 november 2017 / 15:01

    Bij mij is de misselijkheid pas weggegaan rond 30 weken. Voor mij was dit het zwaarste aan de zwangerschap tot nu. Hopelijk gaat het bij jou sneller weg. Veel moed!

    • Sofie
     Auteur
     17 november 2017 / 10:14

     Ja, ik vind het ook onnoemelijk zwaar, terwijl ik toch al wat gewoon ben van mijn gewone chronische ziekte. Merci!

 10. 11 november 2017 / 11:00

  Gefeliciteerd lieve schat, wat een prachtig nieuws! Ik wens je een hele mooie, lieve zwangerschap toe en kijk uit naar je verhalen.
  Dikke kus xxx

 11. 11 november 2017 / 11:00

  Geweldig nieuws! Geniet er van zoveel je kan, en dikke proficiat!!

 12. 11 november 2017 / 11:49

  Van harte proficiat! Geniet zo veel je kan!

 13. Anna
  11 november 2017 / 12:22

  Geweldig nieuws. Ik wens jullie het allerbeste.

 14. 11 november 2017 / 12:50

  Wauw, gefeliciteerd! Ik herken je twijfels heel erg en heb zelf gekozen om geen mama te worden. Daarom lees ik dit bericht ook met iets gemegde gevoelens maar ik ben bovenal superblij voor jou en Jense!

  • Sofie
   Auteur
   13 november 2017 / 14:17

   Dat begrijp ik zeker, en ik besef ook dat het voor velen die misschien niet reageren ook een pijnlijk of moeilijk te begrijpen nieuwtje kan zijn. Dus dankjewel voor je oprechte berichtje!

 15. 11 november 2017 / 17:52

  Wat een prachtig geschenk valt jou toe. Geniet er van!
  Zwanger zijn en een kind opvoeden is nooit alleen maar genieten, er komen altijd moeilijke momenten bij, maar ik ben er zeker van dat jij daar zal in slagen zoals iederen andere mama.

  • Sofie
   Auteur
   13 november 2017 / 14:16

   Absoluut, dankjewel voor de mooie woorden!

 16. 11 november 2017 / 20:41

  Aaaah, wat mooi nieuws. In blijde verwachting! Wat een prachtig vooruitzicht. Ik wens je een voorspoedige zwangerschap.

  • Sofie
   Auteur
   13 november 2017 / 14:15

   Ja, ongelofelijk maar waar! Dankjewel!

 17. 11 november 2017 / 21:28

  Yay! Proficiat Sofie! Zo fijn voor jullie. Lijkt me geen evidentie om een kindje op te voeden als je ziek bent, maar ik weet zeker dat je een geweldige mama zult zijn! (En Jense een geweldige papa natuurlijk!)

 18. 11 november 2017 / 21:34

  Wow, wat een supernieuws Sofie! Van harte gefeliciteerd en geniet er maar fijn van.

 19. 11 november 2017 / 22:25

  Wauw wat leuk nieuws! Van harte gefeliciteerd! Ben wel heel benieuwd hoe je tot deze beslissing gekomen bent enz.! Wij willen ook wel maar zijn bang of mijn ziek zijn gevolgen gaat hebben voor de toekomstige kleine of niet

  • Sofie
   Auteur
   13 november 2017 / 14:14

   Snap ik, het blijft natuurlijk een onzeker onderwerp… Een vervolgblogje volgt binnenkort. Dankjewel!

 20. Ilse
  12 november 2017 / 09:48

  Wat een nieuws! Gefeliciteerd!!!

 21. 12 november 2017 / 13:47

  Van harte en uit de grond van mijn hart een dikke proficiat! De liefde voor je kleine spruit is een ongeëvenaarde liefde, anders dan alles wat je tot nu toe meemaakte, dat kan ik je al vertellen. Chronisch ziek zijn én een kind grootbrengen is niet vanzelfsprekend, vaak zwaar, maar ook zo mooi! Het brengt een hoop nieuwe vragen en uitdagingen met zich mee, maar ze zijn het stuk voor stuk waard. Voor mezelf zeg ik altijd: ik wil nooit ofte nimmer zwanger zijn en bevallen, maar hoe zwaar dat allemaal was, ik vergeet het nooit, maar het was het waard. De liefde voor en van mijn kleine meid zou ik nooit willen en kunnen missen! ik wens je een mooie zwangerschap toe, en de nodige sterkte op de moeilijkere momenten, en natuurlijk, een wolk van een baby!

  • Sofie
   Auteur
   13 november 2017 / 14:11

   Ik ben zeker dat het het inderdaad waard zal zijn op het eind van de rit, dankjewel voor de mooie woorden!!

 22. 12 november 2017 / 18:59

  Oh wat een geweldig nieuws! Ik zit hier te glunderen van oor tot oor. Het is jullie van harte gegund en ik weet zeker dat jullie kindje in een gespreid bedje terechtkomt 🙂 Gefeliciteerd! Ik wens je een fijne en hopelijk voorspoedige zwangerschap toe.

  • Sofie
   Auteur
   13 november 2017 / 14:09

   Het gespreide bedje, dat komt zeker helemaal goed ja 🙂 Dankjewel Romy!

 23. Katrien
  12 november 2017 / 19:44

  Proficiat! Zo fijn om te lezen. Dit moet ongelooflijk goed aanvoelen voor jullie twee.

  • Sofie
   Auteur
   13 november 2017 / 14:09

   Het is een mijlpaal om U tegen te zeggen! Dankje!

 24. 12 november 2017 / 19:45

  Gefeliciteerd, wat leuk!! Natuurlijk is het spannend, maar het gaat vast helemaal goed komen. Fijne zwangerschap! <3

 25. 12 november 2017 / 19:58

  Oh, wat een fijn nieuws! Hopelijk verlopen de volgende maanden iets rustiger!

  • Sofie
   Auteur
   13 november 2017 / 14:08

   Merci!! Ik hoop het ook, ik kijk er naar uit om echt te beginnen genieten 😉

 26. 13 november 2017 / 15:34

  Wauw Sofie wat een prachtig nieuws! Het is jou en je man echt gegund. 😀 Ik hoop dat alles goed met jou en de kleine blijft gaan, lijkt mij niet niets gezien je gezondheid. Geniet er lekker van! 😀 En wat spannend ook zeg!

  • Sofie
   Auteur
   17 november 2017 / 10:15

   Dankjewel Inge! De kleine merkt gelukkig niets van hoe ik me voel momenteel 😉

 27. Joyce
  13 november 2017 / 23:33

  Ohhh van harte gefeliciteerd!!

 28. 21 november 2017 / 10:15

  Hoewel het geen evidentie is om mama te zijn wanneer je chronisch ziek bent, denk ik dat het allerbelangrijkste hier het geluk is dat jullie zwanger zijn! Van harte gefeliciteerd dus!
  Trouwens, ik denk dat jullie heel goed hebben nagedacht hierover, dus een prachtig bewuste keuze. En ik wens jullie alle goeds (en ik hoop dat bij jou ook dat magische zwangerschapshormoon je wat beter doet voelen ;))

  • Sofie
   Auteur
   21 november 2017 / 10:56

   Dankje Saar! Ik heb toevallig net het blogje online gezet over onze keuze en beslissingsproces, hihi. Je bent dus zeer actueel met je comment ;-).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Zoek je iets?