Omwille van de vakantie in september en oktober, en het feit dat ik me nog steeds niet zo goed voel, hebben jullie nu een XL-maandoverzicht te goed. Intussen is het namelijk alweer november, hoog tijd voor een kijkje in mijn hoogtepunten van de afgelopen twee maanden!

Gedaan in september

Weekend aan zee

De maand trapten we af met een weekendje aan zee bij mijn schoonouders. Trouwe bloglezers zien hier elk jaar wel een vermelding van terugkomen: het is dan ook een echte familietraditie zo rond augustus of september. Dit jaar hadden we ongelofelijk veel geluk met het weer. We vertoefden heerlijk op het dakterras, maakten een strandwandeling en zochten schelpjes op het strand.

Delhaize RAW Cakes vegan glutenvrij

Huwelijksverjaardag

Het is niet te geloven, maar we zijn inmiddels al meer dan een jaar getrouwd! De tijd gaat echt zo snel voorbij. Het is heel dringend tijd om eindelijk te beginnen aan ons fotoalbum, en ook de trouwvideo moet ik nog steeds monteren. Maar eerst hebben we dus genoten van een uitje naar waar we een jaar geleden ook verbleven. Daar aten we trouwens deze lekkernij!

Proclamatie kleine broer

Hoewel hij al aan het werk was, vond de afstudeerplechtigheid van mijn niet-meer-zo-kleine-broer pas plaats in september. Een beetje vijgen na Pasen dus, maar we wilden dit mooie moment toch echt niet missen als familie. Het werd een bijzondere avond: nu hebben mijn ouders officieel geen studerende kinderen meer.

Op vakantie

Na het afstudeergebeuren was het tijd om in te pakken: de vakantie kwam eraan. We vertrokken voor een week met mijn familie naar Zuid-Frankrijk, en daar plakten Jense en ik nog een verblijf onder ons tweetjes aan vast. Een uitgebreid vakantieverslag met foto’s kan je hier vinden!

Gedaan in oktober

Nog meer vakantie

Dat we ons de eerste tien dagen van oktober ook nog in het buitenland bevonden, was meteen de reden dat het hier wat stiller was dan anders. Helaas ben ik nog niet helemaal de oude sinds de terugkeer, dus ik neem rustig de tijd om de dagelijkse dingen weer op te pakken.

Begrafenis nonkel Lode

Een hoogtepunt kan je dit natuurlijk niet noemen, maar vermits ik in augustus nog schreef over zijn mooie verjaardagsfeest (inclusief serenade aan mijn blauwe ogen), wil ik het toch vermelden. We kregen op vakantie het trieste nieuws dat nonkel Lode overleden was. Hij was nog in erg goede gezondheid toen we hem voor het laatst zagen, en hij verkondigde toen dat hij zeker 100 zou worden. Helaas… We zijn erg blij dat we zijn 90ste verjaardag nog hebben kunnen vieren en dat hij daar zo gelukkig mee was.

Housewarming

Mijn zus is onlangs officieel gaan samenwonen met haar lief, en dat moest nog gevierd worden. Een rondleiding hadden we al eerder gekregen, maar deze keer werden we uitgenodigd voor een etentje. Het was een zeer gezellige, geslaagde avond. Ik kan goedkeurend knikken: mijn zusje zit daar goed!

Geblogd in september en oktober: blogweetjes op een rij

maandoverzicht september oktober

 • Ik mocht eerder enkele tegoedbonnen weggeven voor restaurant Loff in Breda. Mensen blij maken vind ik zรณ tof, en dat deed ik natuurlijk met een zelfgemaakt kaartje erbij.
About Blanks: een nieuw notitieboek in een oude boekenkaft!
 • Toen ik thuiskwam van vakantie, lagen er een paar hele leuke pakketjes op mij te wachten. Ik mocht een Ecover Ocean Bottle ontvangen, waarover ik al schreef. Bovendien kan ik de komende tijd naar hartenlust notities maken in een supertof gerecycleerd notitieboekje van About Blanks. En die agenda voor 2018 kan ik ook al afvinken: de Groene Agenda van De Groene Meisjes & On The Rocks vond namelijk zijn weg naar mijn brievenbus. Heel erg fijn allemaal, bedankt! Ook groen notities maken? Check dit overzicht van duurzame notitieboekjes!

Ook deze maand staan er weer uiteenlopende dingen te gebeuren, en er komt ook nog een hele leuke blogpost aan! Stay tuned ;-).

Sofie

Hoi! Ik ben Sofie en schrijf hier met veel goesting over mijn groene lifestyle, eerlijk en bewust ouderschap en hoe het is om chronisch ziek te zijn. Vragen of opmerkingen? Laat hieronder iets van je horen, vind ik leuk!

9 Comments

 1. Leuk om weer even bijgepraat te worden! Jammer dat je van alle drukte zo moet bijkomen, maar het is wel fijn dat je een aantal mooie dagen hebt gehad. (Leuke uitdrukking trouwens, vijgen na pasen, die kende ik niet. Wij zeggen: mosterd na de maaltijd.)

  Gecondoleerd met het overlijden van je oudoom. Ik herinner me je verhaal van zijn verjaardag en vond het erg mooi. Het is goed dat jullie hem zo’n mooie laatste verjaardag hebben gegund.

  1. En ik vind het leuk om weer een nieuw berichtje online te zetten, hihi! Ha, mosterd na de maaltijd, die kende ik ook ja, maar gebruik ik eigenlijk nooit :-). Dankjewel Josephine!

 2. Wat lastig dat je je nog niet helemaal goed voelt en daardoor niet zoveel aan dingen toekomt als je misschien zou willen. Wel fijn dat je deze maand toch wat mooie momenten hebt beleefd, zoals jullie fijne vakantie en het weekendje naar zee. Gecondoleerd met het overlijden van je oudoom! Ik vind het wel heel mooi dat hij zo op het einde van zijn leven in ieder geval nog een hele mooie laatste verjaardag heeft kunnen beleven.

 3. Wat fijn dat je lezersaantallen via Bloglovin’ blijven oplopen. Ik ben recent ook overgestapt op Feedly, maar gebruik ook nog Bloglovin’. Ik heb maar enkele van mijn ellenlange lijst overgeplaatst naar Feedly, waardoor ik die nu dagelijks een bezoekje breng ๐Ÿ™‚ Wanneer ik dan echt even heel veel tijd heb ga ik in Bloglovin’ op zoek naar nog meer leuke dingen om te lezen ๐Ÿ™‚ Werkt goed voor mij zo ๐Ÿ™‚

 4. Leuk om dit overzicht te lezen. Jullie hebben er een fijne vakantie op zitten. Hopelijk begin je je stilaan terug beter te voelen en terug in je dagelijkse ritme te zitten. Ik ben nog steeds blij dat ik kennis heb gemaakt met Loff dankzij jou :-).

 5. Hopelijk voel je je intussen al wat beter en hebben die vakanties jou de nodige nieuwe energie geschonken… Een grote stap voor je ouders nu alle kinderen zijn afgestudeerd en proficiat voor je jonge broer alvast! Die tip van Feedly wil ik graag onthouden, dank je wel. Leuke post trouwens (echte post is zo tof). Als echte paper lover kan ik dit alleen maar beamen. Net zoals mijn verslaving aan notitieboekjes ๐Ÿ˜‰

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.