Jullie lijken wel gebombardeerd te worden met persoonlijke updates de laatste weken. Ik heb nochtans ook nog erg veel leuke groene producten liggen om te laten zien, maar momenteel heb ik net wat anders aan mijn hoofd. Het voordeel van een persoonlijke blog is gelukkig dat die helemaal met mij mee evolueert en groeit, en dat dat helemaal oké is. Na de babytalk van de laatste tijd, gooi ik er dus toch ook nog een maandoverzichtje tegenaan. Dit was november!

Gedaan in november

Afleiding zoeken in huis

Tsja, door de pittige zwangerschap breng ik de meeste dagen nog steeds door op de zetel. Netflix draait weer overuren en ik heb me ook al vermaakt met het mooie boek “Mama Worden” waar onder andere blogster Sofie Vanherpe van Mama Baas aan meewerkte.

Maar de leukste afleiding deze maand vond ik toch wel in het maken van een legpuzzel. Ik kreeg hem vorig jaar als kerstcadeau van mijn schoonpapa, en nu kon ik eindelijk rustig de tijd nemen voor die wirwar van tweeduizend stukjes. Ik vond het oprecht jammer toen hij af was!

Aankondigingen en socialiteiten

Hoewel ik er niet echt toe in staat was, deed ik toch mijn best om ons babynieuws persoonlijk te kunnen brengen aan enkele mensen. We hadden een leuke middag in de vriendengroep, waar tezamen met ons ook een ander koppel aankondigde zwanger te zijn. Dat brengt het totaal nu op drie nieuwe baby’s voor ons volgende Ardennenweekend: hoera!

Ik kon ook eindelijk bijpraten met een vriendin die mij vereerde met een bezoekje, en zelf gingen we langs bij onze grootouders, schoonbroer en -zus en mijn nicht (en familie) die een maand voor ons een tweede kindje krijgt. Yep, er is een hele babyboom aan de gang in onze omgeving.

Jubileumfeest oma en opa

Om mezelf toch nog wat nuttig te maken, hielp ik met de voorbereidingen voor een groots familiefeest. Oma en opa zijn dit jaar 60 jaar getrouwd, en dat zouden we vieren. Ondanks de nodige uitdagingen – zoals locaties die niet meer vrij waren, een cateraar die niet werkt op zondag en uitnodigingen die verloren gingen in de post – kwam alles toch op zijn pootjes terecht. Het werd een prachtig feest met lekker eten (ik geloof de rest van de familie op hun woord ;-)) en veel gezelligheid.

Eerste verjaardag neefje Mats

Ook aan de andere kant van de familie was er een reden om te vieren: ons neefje werd één jaar oud! Helaas moesten we het feestje wat vroeger verlaten, maar ik ben blij dat ik het zingen met de taart toch heb kunnen bijwonen. Mijn schoonbroer en -zus hadden speciaal een glutenvrije taart gemaakt, en dat vond ik zó ontroerend. Ik geloof niet dat iemand (buiten mijn mama, hihi), hun dat al voordeed.

kruidnoten

Geblogd in november: blogweetjes op een rij

 • Het is aan mijn cijfers te merken dat ik weer wat vaker geblogd heb, want die schoten de hoogte in deze maand. Zo weet ik meteen dat jullie al die persoonlijke updates helemaal niet erg vinden!
 • Het artikel over chronisch ziek op vakantie gaan werd het vaakst gelezen. Op plaats twee en drie volgden het babynieuws en hoe we tot de beslissing kwamen om een kindje te krijgen. En een ouder artikel over het vervangen van koffie door andere warme drankjes scoorde erg hoog via Google! Waarschijnlijk zoeken veel mensen verwarming bij dit koude weer ;-).
 • Op Instagram haalde ik de kaap van 500 volgers! Ik word soms echt moe van het volg-ontvolgspelletje dat daar heerst, maar kijk, zo’n klein mijlpaaltje is dan toch weer fijn. Volgen wij elkaar al?
 • Het record voor meeste reacties op een blogpost werd opnieuw verbroken. Jullie feliciteerden ons massaal met de zwangerschap, en dan rekende ik alle commentaren op social media nog niet mee. Hartverwarmend!
 • Annemieke van Eet Het Beter voelde wel iets voor mijn sinterklaasbaksels, want de glutenvrije (en natuurlijk gezoete) kruidnoten staan te pronken op haar blog! En ook Marije zette mij in het zonnetje in een heel mooi artikel over duurzaam naar het leven kijken. Dankjewel dames!

Sofie

Hoi! Ik ben Sofie en schrijf hier met veel goesting over mijn groene lifestyle, eerlijk en bewust ouderschap en hoe het is om chronisch ziek te zijn. Vragen of opmerkingen? Laat hieronder iets van je horen, vind ik leuk!

12 Comments

 1. Grappig hè, hoe de baby’s in je omgeving plots boomen als je zelf net zwanger bent 😊 dat was hier ook zo, maar dat is echt leuk.
  Tof hoe het weer goed gaat met je blog ook na die korte pauze!

 2. Wat leuk dat er zoveel baby’s op komst zijn! Lijkt me fijn om er samen doorheen te gaan. Heb je meteen steun en elkaar én kunnen jullie samen leuks doen met de kiddo’s. En de kleintjes kunnen later ook samen spelen!

 3. Wat leuk, zo’n ware babyboom als je zelf ook zwanger bent 🙂 Ik kan me voorstellen dat er niets bijzonderder is dan deze speciale tijd delen met anderen die hetzelfde meemaken. Leuk dat je het puzzelen helemaal hebt ontdekt! En wat onwijs lief dat er rekening met jou werd gehouden door een glutenvrije taart te maken.

 4. Leuk om te horen hoeveel mensen in je omgeving samen met jou zwanger zijn. Leuke maand ook! Rust goed en zorg goed voor jezelf en dat mini-mensje in je buik!

 5. Leuk om te lezen hoeveel fijne momenten je hebt beleefd de laatste tijd. Fijn dat er in je omgeving nog een aantal baby’tjes op komst zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.