Omdat ik het zelf fijn vind om te volgen bij anderen, maar ook als herinnering voor later, wil ik graag een wekelijks zwangerschapsdagboekje bijhouden. Inmiddels zit week 14 erop, en hoewel een volgende echo nog even op zich laat wachten, was het toch een erg bijzondere week.

Babyspulletjes kijken!

Via via krijgen we de vraag van verschillende mensen of we interesse hebben in babyspulletjes. Omdat alles voor ons zo nieuw is, en omdat ik het beu ben om elke dag binnen te liggen rusten, besluiten we om eens langs een babywinkel te gaan. Het liefst kopen we zoveel mogelijk tweedehands of lenen we dingen uit. Maar door in een gespecialiseerde winkel rond te kijken, ย krijgen we wel een globaal idee van wat er allemaal op de markt is, wat ons nuttig lijkt en wat helemaal niet. Toegegeven, het is ook gewoon leuk om al eens een kijkje te nemen tussen al die schattigheid.

Geheel onverwachts stuiten we op een babykamer die helemaal ons ding is. De kamer is praktisch, ruim en kwaliteitsvol, en kan heel wat jaren meegroeien met ons kind. Dat vinden we belangrijk รฉn ook duurzaam: het is niet de bedoeling om de meubels al snel te moeten vervangen of om ons te laten vangen aan modegrillen. Het lijkt snel, maar door de interessante promotie beslissen we de volgende dag om de kamer toch al aan te schaffen.

Een totaal ander eetpatroon – alweer

De aankoop is alvast weer een leuke opsteker, want voor de rest voel ik me nog steeds misselijk en moe. Mijn eetpatroon is alweer omgeslagen: warme dingen vallen weer wat tegen, en ik eet terug liever een boterham bij de lunch. Ook voldoende drinken vormt al een tijdje een uitdaging, maar ik doe mijn best door verschillende drankjes uit te proberen.

Het is te merken dat ik soms wanhopig ben, want van mijn gezonde eet- en drinkgewoontes blijft niets over. Ik drink voor het eerst in veertien jaar frisdrank, let totaal niet op suikers of melkproducten en eet zelfs gluten. Vreemd genoeg heb ik er, ondanks mijn intoleranties, minder last van dan normaal. Ik baal wel een beetje dat ik juist nu ik zwanger ben, extra gezond zou willen eten, maar eerlijk gezegd ben ik nu vooral blij met alles wat ik binnen krijg. Ik ben eindelijk weer wat bijgekomen. Ik zit nu een halve kilo onder mijn startgewicht van voor de zwangerschap!

En het is een…

Als alles goed gaat, komt deze week de uitslag van de NIPT-test binnen. Ik hou elke dag nauwlettend de brievenbus in de gaten, en op een dag is het plots zover. Een enveloppe van het medisch labo ligt te blinken tussen twee rekeningen en een boekje met gemeentenieuws. Oh, wat is het moeilijk om de omslag niet meteen open te scheuren. Maar dit is een moment voor ons tweetjes (of eigenlijk, drietjes) samen. Ik wacht dus braaf en ongeduldig tot Jense thuiskomt van het werk.

Dicht bij elkaar in de zetel lezen we tegelijkertijd de uitslag: we krijgen een dochter! We worden de trotse ouders van een klein meisje! En wat nog veel belangrijker is: er zijn geen chromosomenafwijkingen vastgesteld. Oef, wat een opluchting alweer. Ons meisje doet het goed, en wij zijn in de wolken.

Nu kan het moeilijkste van alle babyvoorbereidingen beginnen: het kiezen van een naam! Jullie kennen nu wel het geslacht, maar die naam, die houden we lekker voor onszelf tot de geboorte.

Sofie

Hoi! Ik ben Sofie en schrijf hier met veel goesting over mijn groene lifestyle, eerlijk en bewust ouderschap en hoe het is om chronisch ziek te zijn. Vragen of opmerkingen? Laat hieronder iets van je horen, vind ik leuk!

20 Comments

 1. Superleuk dat jullie een dochtertje krijgen, gefeliciteerd! Het fabeltje: heel misselijk en zwanger van een meisje, klopt misschien toch ๐Ÿ˜‰ Fijn dat jullie meisje het goed doet!

 2. Ah wat leuk, een meisje! Gefeliciteerd! Gelukkig zijn er geen afwijkingen gevonden. Is toch wel heel fijn om even op papier te zien staan! Geniet er van, van dit mooie nieuws. ๐Ÿ™‚ Ik ben benieuwd naar de naam, hihi!

 3. Wat heerlijk, een meisje. Daar kun je zo veel leuke kleertjes voor kopen! ๐Ÿ’–๐Ÿ’–๐Ÿ’–
  Ik hoop dat de misselijkheid snel zakt. Dat je intoleranties minder opspelen ken ik wel. Heel gek.

 4. Oh heerlijk, een dochter! Wat weten jullie al snel het geslacht trouwens. Wij wisten dat maar zes weken later… Maar super leuk voor jullie natuurlijk.
  Hang in there met die misselijkheid. Het gaat over, echt waar!

 5. Wat ontzettend leuk dat jullie een meisje krijgen! Gefeliciteerd ๐Ÿ™‚ En nog belangrijker: wat fijn ook dat alles goed gaat met jullie dochter. Hopelijk voel je je snel iets minder misselijk en kun je je eetpatroon weer een beetje oppakken. Maar ik kan me voorstellen dat je in deze tijd van je zwangerschap รผberhaupt al blij bent als je iets kunt eten zonder daar een misselijk gevoel aan over te houden ๐Ÿ˜‰

 6. Fijn dat alles goed is. Wij hebben 2 jongens. Super, alleen een naam kiezen vond ik minder leuk – zat leuke meisjesnamen maar ik vond jongensnamen echt minder leuk. Gelukkig zijn de zonen zelf er niet minder leuk om :).

  Goed om eens te kijken in een bakstenen winkel inderdaad, en leuk dat jullie snel slaagden voor een fijne kinderkamer. Iedereen moet voor zich bepalen wat belangrijk voor hen is natuurlijk, maar wat mij erg is bijgebleven is dat ik het meeste van wat er op de lijstjes stond braaf had aangeschaft maar zo enorm veel niet heb gebruikt of makkelijk zonder had gekund…. Dus als tip: wees kritisch over wat je aan wil schaffen en wat (nog) niet. Voor iedereen anders, maar wel goed om niet klakkeloos te kopen (zoals wij deden).

  1. Ik ben inderdaad wel van plan om kritisch te blijven, want uiteindelijk zal ook hier de economie wel vooral moeten draaien ;-). Ik denk vaak, hadden mensen dit vroeger ook (nodig)? En vaak is het antwoord dan nee :-). Bedankt voor de tip!

 7. Maak je echt niet druk om je voedingspatroon. Je dochter krijgt echt alles binnen wat ze nodig heeft. Het belangrijkste is, dat jij je goed voelt. Ik hield tijdens mijn zwangerschappen bijna niks binnen, en als ik wat binnenhield, dan was het niet gezond, volgens de gynaecoloog kon dat echt geen kwaad. Je kindje haalt alle voedingsstoffen uit je bloed, niet uit de Snickers die je net at ๐Ÿ˜‰

  Heel fijn dat het goed gaat, dat is vast een zorg minder! Gefeliciteerd met jullie meisje!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.