Wie mij volgt op Instagram, zag al dat er net voor de feestdagen een mysterieuze doos van ecowebshop Kudzu binnenkwam. Mijn man had daar voor mij een paar cadeautjes gekocht, en ik had dus op voorhand strenge instructies gekregen om de doos onaangeroerd te laten. Intussen ken ik de inhoud, en die deel ik graag met jullie, samen met nog andere groene cadeautjes die onder de kerstboom lagen.

Klean Kanteen herbruikbare rietjes

Deze stonden al lang op mijn verlanglijstje, en nu kan ik eindelijk mijn smoothies hélemaal eco drinken! De herbruikbare rietjes van Klean Kanteen zijn gemaakt uit RVS, en hebben een zacht siliconen topje. Op die manier volgen ze toch het voorbeeld van een plastic buigzaam rietje, maar dan zonder afval. De rietjes mogen in de vaatwas, en extra handig voor het fijnere werk is ook de rietjesborstel die bij dit setje van vier zit.

Klean Kanteen Vacuum Insulated Tumbler plus deksel

Als extra verrassing bestelde Jense meteen ook een thermosbeker voor bij de rietjes. De beker met dubbele wand van RVS heeft een inhoud van 470 ml. Warme dranken blijven warm, en koude dranken blijven koud. Gedaan met die tas thee die in mijn geval vaak al afkoelt voor ik eraan denk ze helemaal leeg te drinken :-). In combinatie met zo’n tof rietje dat precies in het deksel past wordt dit sowieso ook mijn nieuwe favoriete smoothiebeker!

Vegan kookboek Julie Natuurlijk

Vegan kookboek: Julie Natuurlijk

Nog zo’n onverwachtse extra: een heel mooi kookboek met allemaal plantaardige (en rauwe) recepten. We leenden al een keer het tweede kookboek van Julie Van den Kerckhove, “Easy Vegan met Julie”, van een vriendin. Deze editie zal ongetwijfeld ook dik in orde zijn!

Hema romper en muts biologisch katoen

Babykleertjes om van te smelten

Onder de boom lagen voor ons kleine meisje ook al verschillende pakjes van tantes en nonkels, oma’s en opa’s. Ze kreeg onder andere een truitje waarop staat “I have bio parents” (hihi), en ook deze schattige kleertjes van bij Hema, gemaakt van 100 % biologisch katoen!

Tweedehands elektronica

Groene cadeautjes hoeven natuurlijk niet altijd nieuw te zijn. Wanneer je kiest voor tweedehands – of ze tweedehands cadeau krijgt – kunnen ook niet zo duurzame producten toch een groen tintje krijgen. Ik hoef niet zo nodig de laatste nieuwe modellen te hebben en ben al lang dankbaar dat ik items die normaal heel duur zijn in aankoop, doorgeschoven krijg van familie. Zo zijn Jense en ik in deze eindejaarsperiode de trotse eigenaars van een (voor ons) nieuwe televisie geworden. En ook met een tweedehands smartphone werd ik verwend. Daardoor kon de mijne naar Jense, en zo doet hij het met een derdehands exemplaar zelfs nòg beter!

Groene cadeautjes Klean Kanteen insulten wide

Klean Kanteen Insulated Wide thermos

Deze stond ook op mijn verlanglijstje: een thermos voor onderweg (of thuis, natuurlijk). Wat een beauty hé? Ik ben helemaal verliefd op deze mooie petrolblauwe kleur. Door de wijde vorm is deze thermosfles makkelijk schoon te maken, en kan je er behalve dranken bijvoorbeeld ook pasta of maaltijdsoep in kieperen voor onderweg. Ik kreeg er een koffiedop bij, waarvan je aangenaam kan sippen, en die dankzij een ingenieus systeem toch helemaal lekvrij zou moeten zijn. Ik heb hem al even getest door flink te schudden boven de wasbak en er is inderdaad geen druppel uitgekomen.

Al deze groene cadeautjes maken mij heel erg blij, en ik ga ze met veel plezier uittesten. Wie weet verschijnen er binnenkort dus nog wat meer uitgebreide ervaringen. In elk geval kan ik in het nieuwe jaar weer wat extra afval besparen!

BewarenBewaren

Sofie

Hoi! Ik ben Sofie en schrijf hier met veel goesting over mijn groene lifestyle, eerlijk en bewust ouderschap en hoe het is om chronisch ziek te zijn. Vragen of opmerkingen? Laat hieronder iets van je horen, vind ik leuk!

4 Comments

  1. Zulke mooie cadeautjes! De thermosbeker en het kookboek noteer ik alvast als geschenkideetjes. Wat leuk dat jullie ook al spulletjes kregen voor jullie kleintje. Veel plezier met alles.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.