Omdat ik het zelf leuk vind om te volgen bij anderen, maar ook als herinnering voor later, wil ik graag een wekelijks zwangerschapsdagboek bijhouden. Intussen ben ik alweer 26 weken ver en komt het derde trimester wel heel dichtbij. Tijd voor een update van de vorige weken!

Week 24 – Genieten van nuttige bezigheden

We zien nog eens een groepje vrienden tijdens een cursus “levensreddend handelen bij baby’s en kinderen”. De drie zwangere buikjes in de groep worden vergeleken en bewonderd. Wat gaat het fijn (en druk) zijn straks, met al die schattige baby’tjes en peuters. Een vriendin is over een tweetal weken uitgerekend, en ik vind het zo spannend!

Op zondag gaan we langs mijn zus en haar vriend voor een spelletjesnamiddag. Ik heb nog net genoeg energie voor een hersenloos rondje Lach Je Rijk, maar daarna trek ik me terug in de zetel. Gezellig, onder een dekentje, terwijl de rest een iets ingewikkelder spelletje speelt.

De rest van de week hou ik me opnieuw bezig met werken en bloggen. Ik ben zo enorm blij dat ik me weer nuttig kan maken in de plaats van heel de dag voor de televisie te hangen. Het is genieten om lekker vooruit te schrijven. Als ik dit kan volhouden, zal ik er misschien wel in slagen om leesvoer klaar te zetten voor na de bevalling. Maar we weten natuurlijk niet hoe ik me over een paar weken of maanden zal voelen. Dus momenteel profiteer ik er van!

Af en toe heb ik energie voor een dansje in de keuken, maar meestal hou ik me toch wat rustiger. Soms blijft het vechten tegen de misselijkheid en ik heb regelmatig een opgespannen, harde buik. Maar het hoort erbij. Ik merk dat ik ’s nachts soms minder lekker lig, maar aan zo’n gigantisch zwangerschapskussen om mee te slapen kan ik echt niet wennen. Misschien dat het nog onmisbaar wordt, als mijn buik al even gigantisch in de weg zit, maar voor nu vind ik het vooral een lastig onding.

Intussen gaat het leven in mijn ronde buik vrolijk verder. Ons kindje begint af en toe echt te reageren op muziek of op een aaitje op de buik. Wat leuk om zo de connectie te maken met elkaar. Mei is niet meer zo ver weg, en af en toe verbazen we ons erover hoe snel het zal gaan. Voor we het weten ligt er een kleine baby in onze armen. En dan is het gedaan met de nachtrust ;-).

zwangerschap week 24 en 25 dagboek
Buikje van bijna 6 maanden!

Week 25 – Zijn de betere weken alweer voorbij?

Ik weet niet of het die nesteldrang is waar iedereen het altijd over heeft, maar ik heb plots behoefte om een aantal keukenkasten op te ruimen en praktisch in te delen. Voor ik het weet ben ik twee uur bezig geweest en heb ik best wat bandenpijn. Toch maar niet meer doen.

Net wanneer ik verderop in de week weer lekker achter de laptop wil kruipen, voel ik me eigenlijk heel slecht. Duizelig, misselijk en enorm moe: ik kom de hele dag niet van de zetel. ’s Avonds pep ik me op voor een bezoekje aan mijn schoonmama, want die is jarig. Dat lukt, maar ook de volgende dagen voel ik me echt niet fit. Ik probeer een klein uitstapje naar de winkel om toch wat te bewegen maar op de terugweg ben ik weer kotsmisselijk. Geuren als look of parfum doen me opnieuw regelmatig bijna over mijn nek gaan. Ik hoop echt dat de paar goeie weken van deze zwangerschap nog niet achter de rug zijn…

Af en toe begint mijn buik wat in de weg te zitten (al vind ik hem nog steeds heel leuk hoor) en ik raak snel buiten adem. Mijn hart slaat regelmatig op hol en de benauwdheid die hiermee gepaard gaat is echt niet gezellig. Ik merk het ook aan het effect dat de computer op me heeft: ik zal het terug iets rustiger aan moeten doen en een nieuwe verslavende serie op Netflix uitzoeken. Tips zijn welkom!

Gelukkig merkt de baby niets van mijn mindere conditie. Ze is actiever en sterker dan ooit en houdt me ’s nachts regelmatig wakker terwijl ze mijn hele binnenkant lijkt te verbouwen. Heerlijk… ;-)!

BewarenBewaren

Sofie

Hoi! Ik ben Sofie en schrijf hier met veel goesting over mijn groene lifestyle, eerlijk en bewust ouderschap en hoe het is om chronisch ziek te zijn. Vragen of opmerkingen? Laat hieronder iets van je horen, vind ik leuk!

10 Comments

 1. Wat heb je een mooie buik!
  En wow, wat gaat het hard. Bizar eigenlijk he. Voor mij is het zo dat aan de ene kant de dagen eindeloos lang duren, maar aan de andere kant schrok ik heel erg toen ik besefte dat ik al op 1/3e zat. Woosh, daar ging de tijd!
  Sterkte. Ik hoop dat je je weer wat beter gaat voelen, en sowieso dat die ellendige misselijkheid gewoon echt weg gaat.

  1. Jaaa, ik had dat in de eerste maanden ook, mede door de ellende, dat alles zoooo lang leek te duren, het leek echt eindeloos. Maar toen ik over de helft zat, begon het opeens heel dichtbij te komen, en nu al helemaal ;-). Nu heb ik ook opeens zoiets van: oei, we moeten nog heel veel regelen, terwijl ik altijd het gevoel had dat we nog ruim de tijd hadden, haha!
   Dankjewel!

 2. Wat heb je een mooie buik Sofie! Ik hoop dat week 25 gewoon een klein dipje was en dat je je vanaf nu weer beter voelt. Heerlijk hè, zo’n beweeglijk baby’tje in je buik, geniet er maar fijn van.

 3. Mooie foto, je ziet er goed uit! Ik heb vorige week een paar keer gecontroleerd of ik geen lekke band had want het fietsen ging ineens veel minder vlot maar nee hoor, het ligt gewoon aan dat energievretend buikje 🙂 Van de overgevoeligheid voor geuren heb ik deze keer minder last omdat ik bijna continu verkoudheden van de kindjes doorgespeeld krijg, elk nadeel heeft zijn voordeel. Vorige keer toen ik in de zomer zwanger was had ik daar ook last van. Veel succes nog!

  1. Haha, ja, het gaat allemaal wat logger en zwaarder hé ;-). Hmm ik vond die verstopte neus bij mijn griep toen toch ook vreselijk hoor, dan kon ik weer niet ademen, en nog meer buiten adem, pfff, haha! Jij ook veel succes!

 4. Oh, mei gaat er echt heel snel zijn zeg! Wat een mooie foto trouwens.
  Ik vind het allemaal heel spannend voor je.

  Ik had trouwens ook vooruit geschreven voor mijn blog en wat was ik daar uiteindelijk blij mee. Tegen dat ik weer achter mijn laptop kon kruipen, waren er toch weer een paar weken voorbij, haha!

  1. Dankjewel! Ja, ik denk dat het bij mij ook wel weer heel erg zoeken wordt naar een balans. Ik zie wel waar ik kom met de blogposts op voorhand, aan inspiratie in elk geval geen gebrek 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.