Een tijdje geleden schreef ik al eens over ecologische baby- en kinderwebshop Blabloom. Als ouders in spe twijfelden we erg over waar ons geboortelijstje op te maken. Toen we werden uitgenodigd in de bakstenen winkel van Blabloom werd de keuze wat makkelijker gemaakt. We waren allebei erg onder de indruk na een rondleiding met veel praktische tips, een mini-introductie in de wereld van het babydragen en een gezellig tasje thee.

Over duurzame kinderwinkel Blabloom

Blabloom omschrijft zichzelf als kinderwinkel met een plus. Van verzorgingsproducten over kleding, tot aan het leukste duurzame speelgoed, je vindt er zowat alles. Maar wat meer is: het uitgebreide assortiment wordt met erg veel zorg uitgezocht.

Eén van de uitgangspunten van Blabloom is dat alles in de winkel getest is. Je kan er van uit gaan dat elk product kritisch beoordeeld werd door stichtende mama’s Annelies en Kim zelf, of door een van de vele testouders en -kinderen waar ze regelmatig een beroep op doen. Wat niet goed is, komt er niet in; wat teleurstelt gaat eruit.

Duurzaamheid vormt een tweede prioriteit, en uiteraard gaat mijn hart daar net iets sneller van kloppen. Blabloom kiest voor gezonde, veilige en ergonomische producten die indien mogelijk ook nog eens ecologisch verantwoord zijn. Zo kan je met een gerust geweten een keuze maken tussen de vele prachtige spulletjes.

blabloom ervaring duurzame webshop

Niet zomaar een (web)winkel

Hoewel de website van Blabloom één van de meest aangename, gebruiksvriendelijke exemplaren is die ik al tegenkwam, blijft het fijn om ook terecht te kunnen in een bakstenen winkel. Bij Blabloom kan dat, en hoe!

Al van bij het binnenkomen voelde ik me thuis in de grote, lichte, frisse ruimte. De gratis koffie- en theefaciliteiten met gezonde koekjes alleen al (Fairtrade, bio en yummmie!) heetten ons zeer welkom. Maar het allerfijnste was de vriendelijke en gemoedelijke aanpak van winkeldames Cindy en Annelies. We kregen echt het gevoel dat we rustig alle tijd mochten nemen voor ons bezoek. Daar maakten we dankbaar gebruik van door elk hoekje en kantje van de winkel te bekijken en héél wat inspiratie op te doen voor wanneer onze kleine meid er is.

Bij Blabloom kan je winkelen zonder stress. De allerkleinsten kunnen gevoed of verschoond worden op een rustig plekje en er is een speelhoek voor de grotere kindjes. Intussen kunnen mama en papa aan de grote tafel rustig uitblazen, geboortecadeautjes uitkiezen of een van de vele infosessies volgen die regelmatig georganiseerd worden.

duurzame babywinkel blabloom

Terwijl wij onze rondleiding kregen, kwamen er ook nog andere klanten langs, en de ontvangst in de winkel was altijd even vriendelijk. Iedereen wordt – indien gewenst, van opdringerigheid is gelukkig geen sprake – voorzien van persoonlijk advies.

Blabloom investeert in de kennis van het personeel en dat hebben we zelf ook gemerkt. Over welk product we ook meer wilden weten: geen vraag was te veel. We kregen spontaan enkele zeer goede tips die ons zeker zullen helpen bij onze zoektocht naar spulletjes voor op de geboortelijst.

Tip: advies ergonomisch babydragen

Een voorbeeld van zo’n praktische tip was dat we voor het kopen van een voorgevormde draagzak best even zouden terugkomen na de geboorte van ons kleintje. Zelf stonden we hier eerder niet bij stil, maar eigenlijk is het logisch. Om te weten welke van de uitgebreide collectie dragers echt bij jou en je kindje past, kan je maar beter de verschillende systemen en merken eens in actie zien, en vooral ook voelen.

Nu over mijn dikke buik passen zou een totaal verkeerd beeld geven, maar Jense speelde graag al eens proefkonijn. We hebben op de babykamer een rekbare draagdoek klaarliggen, maar wisten nog niet hoe die te gebruiken. Nu wel! Eens thuis ging Jense opnieuw aan de slag, en dankzij de kundige uitleg van Cindy was hij de kunst al meester. Nu is het alleen wachten op de baby om de nog lege doek te vullen…

review blabloom kinderwinkel

Wasbaar luieren

Zoals ik eerder al zei, kiezen wij voor een groene start voor onze dochter, en we gaan dus het wasbare luier-avontuur aan. Het was dan ook leuk om zien dat we ook voor meer info over herbruikbare luiers en toebehoren bij Blabloom terecht kunnen. Het assortiment is niet het meest uitgebreide dat ik al zag, maar de merken en systemen die wel in huis zijn, werden gekozen op basis van de ervaring van het team. Op die manier kunnen klanten meteen voorzien worden van persoonlijke tips, en dat is toch wel fijn. Ook het idee om wasbare billendoekjes te gebruiken maakte ons heel erg enthousiast.

Ik kreeg twee voorgevormde luiers en een set billendoekjes mee om te testen en ben superbenieuwd! Hou zeker de blog in het oog, want een update volgt nadat we alles in de praktijk hebben kunnen uitproberen.

ervaring blabloom babywinkel

Blabloom praktisch

Met een erg goed gevoel kwamen we de Blabloom-winkel pas na een viertal uren weer buiten, dat zegt genoeg!
Wie ook eens een bezoekje wil brengen aan de bakstenen vestiging van Blabloom kan terecht op het volgende adres: Weg naar Zwartberg 85/3, 3530 Houthalen-Helchteren.

Is de winkel voor jou toch wat te ver? Dan zal de webshop ook niet teleurstellen.
Voor data van infosessies over wasbaar luieren, ergonomisch dragen of borstvoeding geven kan je de Facebook-pagina of de website in de gaten houden.

Ik kreeg van Blabloom alvast enkele producten om binnenkort te testen, bedankt!

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Sofie

Hoi! Ik ben Sofie en schrijf hier met veel goesting over mijn groene lifestyle, eerlijk en bewust ouderschap en hoe het is om chronisch ziek te zijn. Vragen of opmerkingen? Laat hieronder iets van je horen, vind ik leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.