Een tijdje geleden verdiepte ik me in de wereld van de duurzame notitieboekjes. Wat fijn dat er zoveel opties beschikbaar zijn: ik geloof echt dat er voor ieder een ecologisch schriftje bestaat dat perfect bij hem of haar past! Zelf was ik al lang benieuwd naar een uitwisbaar notitieboek. Toen GreenStory het assortiment uitbreidde met nieuwe planpagina’s en ik een exemplaar mocht uittesten, zei ik natuurlijk geen nee. Ik schreef voor hen al een gastblog, maar wilde hier toch ook nog graag een GreenBook review delen.

Een uitwisbaar notitieboek: wat is het?

Veel mensen maken elke dag wel gebruik van lijstjes of post-its waar ze snel enkele krabbels op maken. Vervolgens belanden deze notities, eens taken uitgevoerd of telefoontjes gepleegd, in de vuilnisbak. Zonde van het papierafval, en daar speelt een uitwisbaar notitieboek handig op in. Een uitwisbaar schriftje is namelijk telkens opnieuw beschrijfbaar zoals een whiteboard, maar dan in boekvorm.

GreenBook review: dit vind ik ervan!

Een zero waste schrift met veel mogelijkheden

GreenBook is te verkrijgen in twee schriftformaten: A5 (die mocht ik testen) en A4. Er is ook nog een mini notitieboekje, dat me dan weer erg handig lijkt voor in de handtas of jaszak tijdens het boodschappen doen.

De uitwisbare boekjes van GreenBook zijn vormgegeven als ringschriften waar je de pagina’s makkelijk in en uit kan klikken. Bij het samenstellen van je persoonlijke boekje kies je voor gelinieerde, geruite, dotted (bullet journal!) of blanco bladzijden. Heel erg leuk zijn ook de diverse planpagina’s. Van habit tracker tot projectplanner: er is heel wat mogelijk. Zo kan je eindeloos spelen met de lay-out, en een systeem vinden dat precies bij jou en je doelstelling past.

Greenbook review uitwisbaar notitieboek

Klikbare planpagina’s: nutrition planner en to do lijst

Omdat we hier wat extra structuur bij het opstellen van het weekmenu (en de bijbehorende boodschappen) konden gebruiken, koos ik voor het uittesten van de nutrition planner en de to do lijst. Op de maaltijdplanner is genoeg ruimte voorzien om voor elke dag van de week ontbijt, lunch en avondmaal te plannen.

Nadat we besloten hebben wat er op het menu zal staan, kunnen we meteen in hetzelfde notitieboekje een boodschappenlijstje maken. Wat in huis is, strepen we af of wissen we uit. Voordeel is dat we een duidelijk overzicht bewaren van wat later die week aangekocht moet worden, zoals minder lang houdbare groenten of brood.

Schrijfervaring en gebruiksgemak

De functionaliteiten van het GreenBook notitieboek spraken me alvast aan. Maar hoe zat het eigenlijk met het noteren op zich? Ik was op voorhand erg benieuwd hoe het schrijven en wissen me zou bevallen en vooral ook: of de whiteboard marker een sterke geur zou afgeven. Ik kan namelijk echt niet tegen chemische reukjes. Van dat laatste heb ik bij het gebruik van de pen gelukkig geen last.

Wel is het even opletten om niet te hard te duwen tijdens het schrijven, om permanente afdrukken te vermijden. Het is belangrijk om met de pen over het papier te glijden. Ik ondervond ook dat je tijdens het mijmeren en nadenken best even het dopje weer op je marker zet. De punt droogt namelijk best snel uit.

Het wissen lukte prima, zolang ik niet – echt gebeurd, forehead slap – per ongeluk een gewone zwarte pen gebruikte met mijn suffe hoofd. Gelukkig heb ik na dat incident snel de kleefbare penlus bevestigd. De juiste marker zit dus nu altijd vastgemaakt aan mijn GreenBook. Geen vergissingen meer mogelijk. Yayy voor zero waste!

Ik kreeg dit product opgestuurd ter review. Dankjewel!

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Sofie

Hoi! Ik ben Sofie en schrijf hier met veel goesting over mijn groene lifestyle, eerlijk en bewust ouderschap en hoe het is om chronisch ziek te zijn. Vragen of opmerkingen? Laat hieronder iets van je horen, vind ik leuk!

9 Comments

  1. Dit ziet er super leuk en handig uit! Met wat moet je het dan wissen? En wrijf je de ‘inkt’ weg als je er met je hand overheen gaat zoals bij een echt whiteboard?

    1. Achteraan op de pen zit een soort “gommetje” waarmee je kan wissen; het kan ook met een doekje. Je kan een pakketje kopen met een doekje en een flesje uitwisspray voor teksten die er al wat langer opstaan en wat moeilijker zo weggaan. En nee, uitvegen met de hand doet het niet!

  2. Aahh ik las over dit boekje ook bij Iris (ikbenirisniet) en ben nu wel heel erg benieuwd! Ik denk dat ik hem ook ga bestellen. Goeie tip trouwens van de dop op de pen doen, dat lijkt me echt iets wat ik vergeet waardoor ik hem niet meer kan gebruiken haha.

  3. Lijkt me enorm interessant! Al vind ik het aan het eind van mijn bujo wel erg leuk om terug te bladeren. En ik vraag me af hoe vaak je weer kan uitwissen zonder dat de inkt op den duur sporen nalaat, zoals dat met een echt whiteboard ook is?

  4. Heb jij het boekje zonder de vegan leer kaft? Ik vind zo een eenvoudiger boekje leuker dan heel die kaft errond. Ben me aan het afvragen of je niet gewoon de ringetjes zou kunnen bestellen (of misschien hergebruiken van een aroma schriftje) en dan de pagina’s gewoon kan bestellen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.