Een foodblogger zal ik nooit worden, maar dat is ook niet mijn ambitie. Uren in de keuken staan en de mooiste foto’s van kleurrijke gerechten maken: ik bewonder wie het kan, maar het is niet mijn ding. Ik hou wél van lekker gezond eten, dat weinig moeite kost en liefst zo snel mogelijk klaar is. En die eigenschappen heeft dit gezond tussendoortje met yoghurt en banaan allemaal!

Als gezond dessert, tussendoortje of licht ontbijt

Ik noem het nu een tussendoortje, maar het had evengoed een dessertje of licht ontbijt kunnen zijn. Persoonlijk eet ik dit het liefst gewoon als snelle hap rond een uur of tien, of als vieruurtje. Het kost bijna niet meer moeite dan een kant-en-klaar potje fruityoghurt opentrekken (ok, een tikkeltje meer dan) maar is wel een stuk voedzamer. Zelf gebruik ik altijd sojayoghurt, omdat ik dat het lekkerste vind, maar het kan uiteraard met alle soorten plantaardige en niet-plantaardige yoghurt. Kijk wel even bij de ingrediënten of het een natuurversie is zonder toegevoegde suiker of andere smaakjes.

Ok, komt ie: het recept. Het is weer zo simpel dat het bijna stom is.

Snel gezond tussendoortje met banaan en yoghurt

Ingrediënten

 • 1 banaan
 • 4 eetlepels ongezoete sojayoghurt

Zo maak je het

 1. Neem de kom van je blender (of een gewone mengbeker als je alleen een staafmixer hebt) en doe daar de banaan in stukken in. Ik neem zelfs niet de moeite om een mes te gebruiken: gewoon pellen, en in grove stukken breken.
 2. Voeg de yoghurt toe. Ik gebruik ongeveer 3-4 eetlepels afhankelijk van de grootte van de banaan, maar je kan natuurlijk de hoeveelheid aanpassen aan je smaak (liever wat zuurder/zoeter?). Geen afgemeten hoeveelheden nodig!
 3. Blenden of mixen maar!

Dit is toch te simpel voor woorden? En toch heb ik de woorden hierbij vereeuwigd op mijn blog. Het is met stip één van mijn lievelingstussendoortjes. Als ik gek wil doen, voeg ik wat lekkere toppings toe, of gebruik ik ander fruit zoals (diepvries)aardbeien of frambozen. Of een mix. Maar de banaanversie is mijn lievelings. Soms hoeft het allemaal niet zo ingewikkeld. Smakelijk!

Sofie

Hoi! Ik ben Sofie en schrijf hier met veel goesting over mijn groene lifestyle, eerlijk en bewust ouderschap en hoe het is om chronisch ziek te zijn. Vragen of opmerkingen? Laat hieronder iets van je horen, vind ik leuk!

9 Comments

 1. Slim om het te blenden! Ik eet ’s ochtends gewoon magere yoghurt met wat fruit of een handje walnoten erdoorheen. Mijn lievelingsontbijtje op een doordeweekse dag! Scheelt ook wel dat we op het werk geen blender hebben, natuurlijk. 😉

  1. Mmmm ja, dat is ook mijn favoriete ontbijt, met granola erbij! Als ontbijt vind ik die zuurdere toets van de yoghurt lekker, en wat structuur om te bijten, haha. Tussendoor vind ik dan weer de zoetere, romige yoghurt lekker, jammie!

 2. Mmm ziet er lekker uit. Fijn, zo’n eenvoudig tussendoortje. Ik vermijd momenteel even fruit om mijn lever tot rust te brengen maar zodra het weer kan/mag, probeer ik deze tip zeker eens uit!

 3. Mmm lekker! Het lijkt erg op wat ik een bananensmoothie noem. Ik doe er alleen nog havermout en hennepzaadjes bij. Ik eet het meestal als ontbijt en soms als lunch.

 4. Het moet niet altijd moeilijk zijn om lekker te zijn! Wel slim om te mixen, ik ben zelf niet zo van de ‘brokjes’ structuur (raar trekje, ik weet het!) dus dit lijkt me de ideale tip. Dat ik er zelf nog niet op gekomen was, haha 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.