Waar Nederland massaal aan de beschuit met muisjes gaat bij een geboorte, is het hier in België de gewoonte om te trakteren met suikerbonen. Traditioneel waren dit amandelen omhuld met een suikerlaagje, maar tegenwoordig vervangt een kern van chocolade de amandelboon. Niet zo heel gezond, en ook niet altijd duurzaam. Wij wilden de geboortetraktaties, net als onze geboortelijst, graag zo ecologisch mogelijk aanpakken. Ik ga nu nog niet alles uit de doeken doen, maar licht graag al een klein tipje van de sluier op: een deel van onze suikerbonen wordt vervangen door gepersonaliseerde theebuiltjes van VeryTastea. 

Wie of wat is VeryTastea? 

Achter VeryTastea staat een vrouw met een passie. Corry, de zaakvoerder, is theesommelier en startte haar bedrijf met het aanbieden van diverse soorten thee zonder additieven en kunstmatige smaakstoffen. Ook heilzame kruiden die gebruikt kunnen worden om infusies mee te maken, werden opgenomen in het aanbod. De meeste producten zijn biologisch en afkomstig van kleinschalige, duurzame plantages. Bij elk van de items uit de webshop wordt meer info gegeven over de afkomst en eventuele gezondheidsvoordelen. Wat ik persoonlijk ook een meerwaarde vind, zijn de tips voor een optimale bereiding van je kopje thee. 

Gepersonaliseerde theebuiltjes als uniek cadeautje 

Corry brengt naast haar kennis van thee en kruiden ook een meer creatieve kant tot uiting via VeryTastea. Dat doet ze door het personaliseren van theebuiltjes in allerlei vormen en maten. Hoewel er heel wat voorbeelden te vinden zijn in de webshop, worden alle theebuiltjes handgemaakt en dus alleen voorzien op bestelling. Vorm, vulling, label en verpakking: alles kan naar smaak en op maat worden aangepast. Superleuk dus om zo een heel persoonlijk en origineel cadeautje, wenskaartje of traktatie samen te stellen! 

Duurzame geboortetraktaties 

In aanloop naar de geboorte van onze kleine meid mochten wij een pakketje gepersonaliseerde theebuiltjes ontvangen. Wie binnenkort op kraambezoek komt, kan dus meeproeven! 

Dat de theebuiltjes zo origineel zijn is al heel tof, maar wat het helemaal geweldig maakt, is dat er ook een duurzaam verhaal achter zit. De samenstelling en het personaliseren gebeurt door Corry zelf, en is dus helemaal fair en lokaal. Bovendien worden de bio-afbreekbare builtjes (gemaakt van maïs), gevuld met biologisch geteelde thee naar keuze. Als kers op de taart is er recent ook kritisch gekeken naar de verpakking. VeryTastea biedt, als duurzaam alternatief op cellofaanzakjes, nu ook plantaardige zakjes aan. (Tip: deze zakjes zijn ook apart te bestellen! Handig voor een duurzame traktatie op school bijvoorbeeld.) 

Met liefde handgemaakt en voor ons gepersonaliseerd 

Ik wilde jullie graag al een sneak peek geven van het eindresultaat, maar zonder de naam van ons meisje te verklappen. Speciaal daarom maakte Corry enkele labeltjes aan waar de naam vervangen werd door een vraagteken. Wij kozen voor theezakjes in de vorm van een wolkje, gevuld met groene thee en per drie verpakt in plantaardige zakjes.

Naast de theebuiltjes zullen we ook nog de traditionele suikerbonen voorzien, maar ik vind het alvast supertof om ook dit unieke en duurzame alternatief te kunnen aanbieden aan ons bezoek. Kopje thee met een chocolaatje, iemand? 

Ecologisch trakteren met thee bij de geboorte: praktisch 

Voor alle info in verband met het personaliseren van theebuiltjes kan je terecht op de webshop van VeryTastea. Ik heb het mailcontact met Corry als erg vlot en aangenaam ervaren, en ik ben er zeker van dat zij je met veel plezier zal helpen met alle bijkomstige vragen. Het bestellen van standaard voorbeelden (met uitgebreide opties) is prima te doen via de webwinkel, maar speciale verzoekjes zijn ook steeds mogelijk. 

Ook een creatief bijtje? Dan kan je indien gewenst zelf aan de slag, want inhoud, theezakjes en verpakkingen zijn ook apart te koop. Bestellingen van boven de 35 euro worden gratis verzonden binnen België. Corry is tenslotte ook nog beschikbaar voor lezingen en cursussen. 

Ik heb de theebuiltjes ontvangen van VeryTastea in ruil voor een review, dankjewel! 

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Sofie

Hoi! Ik ben Sofie en schrijf hier met veel goesting over mijn groene lifestyle, eerlijk en bewust ouderschap en hoe het is om chronisch ziek te zijn. Vragen of opmerkingen? Laat hieronder iets van je horen, vind ik leuk!

10 Comments

  1. Wat een mega leuk idee. Zoiets hadden we eerst ook in gedachten voor Amélie maar uiteindelijk werd het bij ons ambachtelijke confituur en choco.
    Misschien iets om te bewaren voor onze nummer twee 😉

    1. Herkenbaar, haha. Ik had ook nog heel veel andere ideeën, maar budget en gemak maken dat het grootste deel toch gewoon de traditionele suikerboontjes zullen worden ;-).

  2. Goh, ik had nog nooit van suikerbonen gehoord. Inderdaad niet echt gezond. Wat een superleuk idee om als vervanging hiervoor gepersonaliseerde theebuiltjes te gebruiken. Ook super interessant dat Corry informatie geeft over de afkomst en gezondheidsaspecten van haar thee.

  3. Weer wat geleerd, bij onze zuiderburen eten ze suikerbonen in plaats van beschuit met muisjes. Maar wat een super leuk idee die theezakjes. Ik begin het steeds meer jammer te vinden dat ik je alleen maar online ken en dus niet in real life op kraamvisite mag komen :-).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.