Online winkelen, ik doe het regelmatig. Zeker voor producten die bij gewone supermarkten toch net wat minder goed verkrijgbaar zijn, zoals natuurcosmetica, vind ik het erg handig. Om de verzendkosten en het aantal chauffeurs dat met mijn pakketjes moet uitrukken te beperken, vind ik het een uitkomst om af en toe een grotere bestelling te plaatsen bij een webshop die producten uit verschillende categorieën verkoopt. Vandaag laat ik jullie één van mijn favorieten zien: Big Green Smile. 

Over duurzame webshop Big Green Smile 

Het verhaal van Big Green Smile begint in Engeland, waar in 2006 tijdens een periode van droogte een watersproeiverbod werd opgelegd. Als reactie hierop begonnen twee jonge kerels vanuit hun garage met het verkopen van waterbesparende apparaten. Inmiddels groeide deze kleine onderneming uit tot een webwinkel met vestigingen in Engeland, Nederland (hier hoort ook België bij), Duitsland en Frankrijk. 

Big Green Smile richt zich vooral op natuurlijke, persoonlijke verzorging voor het hele gezin en ecologische huishoudmiddelen. Van douchegel en make-up, over wc-reiniger tot ecologische keukenrol: je kan hier zowat alles vinden. 

De website is overzichtelijk ingedeeld, en omdat het geen kleine webshop is, zijn er ook best wat klantenreviews bij de producten te vinden. Bij elk product wordt meer info gegeven over de werking, én de ingrediëntenlijsten zijn ook duidelijk aanwezig. Dikke plus!

Zelf heb ik nog nooit problemen gehad met een bestelling bij Big Green Smile, maar ik ben er vrijwel zeker van dat de klantendienst correct en vlot werkt. Het blijft natuurlijk een wat grotere winkel. Als je dus houdt van gedetailleerd, persoonlijk advies op maat kan je misschien beter uitwijken naar een kleinere, meer persoonlijke webshop. 

Bestellen bij Big Green Smile: praktisch 

Verzending gebeurt binnen een werkdag, via DPD en kost 4,95 € voor België en 5,95 € voor Nederland. Gratis verzenden kan bij bestellingen vanaf 60 euro. Goed om weten voor mensen die een hekel hebben aan honderden inloggegevens bewaren: je kan hier ook bestellen zonder account.  

Zoals ik al aanhaalde, vind ik het voor mezelf handig en voordelig om veel dingen op één plek te kunnen kopen. Op die manier kom ik makkelijk aan een bedrag waarbij de verzendkosten wegvallen. Ook is het vanuit duurzaam standpunt wel interessanter om in één keer een grote bestelling aan de deur te krijgen geleverd dan tien kleine. 

Wanneer je voor minstens 10 euro shopt, mag je twee staaltjes bij je bestelling verwachten. Die kan je zelf uitkiezen, zodat je niet met testers blijft zitten die je toch nooit gaat uitproberen. Over de duurzaamheid van staaltjes kan je vragen stellen omwille van de verpakking, maar zelf vind ik het toch eerder een goede manier om een nieuw product te kunnen testen. Als ik het niks vind, heb ik tenminste geen volledige flacon verspild.

Duurzaam online winkelen met minder verpakking 

Bestellingen worden verzonden in hergebruikte dozen en gevuld met afbreekbare opvulvlokken en gerecycleerd papier. Dat vind ik supertof, want ik kan me echt ergeren aan het verpakkingsbeleid van sommige online shops. Gigantische dozen voor een klein item, dat dan ook nog eens drie keer omwikkeld wordt met plastic, meters tape en dan nog de doos opvullen met plastic bubblewrap: écht niet nodig als je geen dure, breekbare vaas opstuurt… 

Waar ik tenslotte nog dankbaar gebruik van maak, is de mogelijkheid om van diverse producten ook (hele) grote verpakkingen te kunnen kopen. Merken als Ecover zijn bij gewone supermarkten best vlot te verkrijgen, maar de grotere navulverpakkingen ontbreken daar vaak.

Om afval te besparen, maken wij regelmatig gebruik van lege flessen die we vanuit zo’n grote bidon bijvullen. Dat doen we onder andere met onze douchegel, de handzeep en de allesreiniger. Het is duurzamer én goedkoper: twee vliegen in één klap.

Onlangs mocht ik van Big Green Smile een heel leuk pakketje ontvangen. Daar werd ik zo blij van, dat ik er meteen maar een unboxing artikel van gemaakt heb. Die komt binnenkort online! 

De Big Green Smile webshop kan je hier vinden.

Wat is jouw favoriete plek om cosmetica te kopen? 

BewarenBewaren

Sofie

Hoi! Ik ben Sofie en schrijf hier met veel goesting over mijn groene lifestyle, eerlijk en bewust ouderschap en hoe het is om chronisch ziek te zijn. Vragen of opmerkingen? Laat hieronder iets van je horen, vind ik leuk!

4 Comments

  1. Ik heb onlangs voor het eerst besteld op deze webshop! Mijn unboxing video hiervan komt binnenkort op mijn blog. Leuk om te zien dat jij ook zo enthousiast over de winkel bent. Wat zijn je favoriete producten die je hier besteld?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.