Voor mezelf vind ik het leuk om een wekelijks zwangerschapsdagboek bij te houden, en jullie kunnen natuurlijk alles mee volgen. Morgen ben ik 35 weken zwanger (wow!), dus tijd voor een update van de afgelopen periode! De voorgaande dagboekjes kan je hier vinden.

Week 33: Suikerbonen en babywasjes 

Ik heb gelezen dat de normale termijn om te bevallen tussen de 37 en de 42 weken ligt. Als ons mevrouwtje dus besluit om er vroeg bij te zijn, kan het zijn dat we over een maand al mama en papa worden! Er staan nog enkele drukkere weekends op de planning dus we maken gebruik van dit vrije weekend om weer wat taakjes van de planning af te strepen. 

Mijn schoonmama komt langs om te helpen met het vullen van de suikerbonenzakjes. Een deel hebben we vervangen door een alternatief, maar de meeste traktaties zullen toch traditioneel zijn. Ik had zoals altijd wel een hele resem aan originele vervangers in mijn hoofd, maar omwille van het budget en de haalbaarheid hebben we toch beslist om het wat eenvoudiger aan te pakken. We doen wel alles zelf, inclusief het printen en knippen van de labels, dus er kruipt alsnog heel wat werk in. Maar we zijn blij met het resultaat, en dat alles klaar staat, dat ook. 

De rest van het weekend gebruiken we om verder te werken aan ons geboortelijstje, en héél veel babywasjes te draaien. Schattig, die kleine kleertjes wapperend in de wind! 

Vriendinnenklets 

Tussen al het geregel door moet er ook tijd gemaakt worden voor ontspanning. Met het betere weer kan ik eindelijk nog eens gebruik maken van ons tuintje. Op één of andere manier kom ik daar veel beter tot rust en kan ik het werken beter achter me laten. Magazine erbij, lekker drankje, en uitrusten maar. 

Op dinsdag komt er een vriendin op bezoek en dat is superfijn. Smoothies, kletspraat en de nodige lachbuien: het was gezellig. En de gezelligheid gaat nog door, want nadat we op woensdag langs het ziekenhuis gaan voor het regelen van administratieve zaken voor de opname binnenkort, besluiten we om een hapje te eten op de terugweg in plaats van thuis te koken. Geen werk, geen afwas, hoera! 

Week 34: Nog meer cadeautjes

Ons meisje werd al erg verwend met allerlei (tweedehands) cadeautjes van vrienden en familie. Haar kleerkast is al goed gevuld, en nu onze vaste poetshulp opnieuw begint na haar eigen zwangerschapsverlof, komt daar nog een stapeltje bij. Ze staat vrolijk voor de deur met een grote zak vol spulletjes, zo lief weer! 

Zelf delen we ook cadeautjes uit, want mijn zus is jarig en we worden verwacht voor taart. Er stond een herbruikbare plastic of porseleinen koffiebeker op haar verlanglijstje, maar ik kies voor nòg meer eco en koop dit bamboe exemplaar. Stiekem vind ik hem zelf ook wel erg mooi, en handig, want je kan hem zowel gebruiken als koffiebeker (met drinkgaatje vooraan), als voor smoothies of koude drankjes (met opening voor een rietje in het midden van het deksel). 

Controles worden opgevoerd 

Na een druk weekend met een trip naar een zwangerschapswinkel, het verjaardagsfeest en een bezoekje aan mijn nicht worden we opnieuw verwacht bij de gynaecoloog. Ik moet vijfenveertig minuten aan de monitor zodat de hartslag van de baby en eventuele voorweeën kunnen worden nagekeken. Gelukkig is alles prima in orde.

Ons meisje wordt nu geschat op 2,4 kilogram en doet het nog steeds goed. Momenteel ligt ze niet meer in stuit maar is ze een sterrenkijkertje. Ook niet optimaal om te bevallen, maar er is nog tijd genoeg om rond haar as te draaien. En aan de bewegingen in mijn buik te voelen, is dat haar favoriete spelletje. 

Mijn gewicht en bloeddruk zijn nog steeds perfect. Alleen heb ik intussen wel wat ijzer- en vitaminetekort. Dat kan de vermoeidheid, benauwdheid en duizelingen af en toe misschien wel verklaren. Ik moet dus wat supplementen nemen om weer helemaal bijgetankt te zijn tegen de bevalling. 

Vanaf nu moeten we om de twee weken langs komen bij de dokter. Teken dat het grote moment stilaan in aantocht is! 

Rusten bij de bloesem

Intussen wisselen betere dagen zich af met zwaardere momenten. Ik heb regelmatig last van rusteloze benen, de misselijkheid speelt weer wat meer op, slapen gaat moeizaam en pijntjes zijn elke dag wel aanwezig. Maar al bij al gaat het allemaal wel oké.

Hoewel ik graag nog duizend-en-één dingen wil doen, is rust ook broodnodig. Ook deze week is het prachtig weer, dus maak ik weer dankbaar gebruik van mijn ligbed in de mooie bloesemtuin :-). 

Sofie

Hoi! Ik ben Sofie en schrijf hier met veel goesting over mijn groene lifestyle, eerlijk en bewust ouderschap en hoe het is om chronisch ziek te zijn. Vragen of opmerkingen? Laat hieronder iets van je horen, vind ik leuk!

3 Comments

  1. Heerlijk was het hè de afgelopen dagen. Rust maar lekker uit, want dan kan je alles inzetten op een vlotte bevalling. Een sterrenkijkertje is niet optimaal maar een natuurlijke bevalling is wel gewoon mogelijk (ik denk toch dat je die liefst wilt 😉 ).
    Heerlijk ook dat je suikerbonen klaar staan. Ik heb dat nog allemaal gedaan in de eerste dagen van mijn zwangerschapsverlof en dat was wel stress. Nog een geluk dat Amélie tien dagen te laat was. 😛

    1. Die wil ik inderdaad heel graag 🙂
      Haha ja, ik wilde er absoluut op tijd mee zijn, dan kunnen we de laatste weken nog wat ontspannen – al is er nog genoeg te doen 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.