Online winkelen en als verrassing enkele staaltjes in je pakje vinden: ik vind het wel leuk. Tenminste, als de merken en producten mij ook zouden aanspreken zonder dat ik ze gratis had gekregen. Over de duurzaamheid van zulke miniverpakkingen cosmetica kan gedebatteerd worden. In verhouding met de inhoud van zo’n staaltje is de verpakking natuurlijk enorm overdreven. Maar zulke staaltjes hebben me er ook al van weerhouden om foute aankopen te doen in groot formaat. Dingen die, wanneer ik ze gekocht zou hebben, ongebruikt in de kast zouden blijven staan, en uiteindelijk weggegooid. Dat is natuurlijk ook weer verspilling. 

Ik had inmiddels een hele verzameling staaltjes in mijn badkamerkast liggen. Tijd om eens wat nieuwe dingen uit te testen dus. En waarom niet meteen een eerste oordeel op jullie afvuren, bij wijze van minireview? Vandaag lees je mijn eerste, voorzichtige ervaring met deze vijf natuurlijke douchegels! 

Weleda verfrissende douchecrème: citrus 

natuurlijke douchegel weleda verfrissingsdouche citrus review

Vegan, BDIH keurmerk, NaTrue keurmerk 

Deze zacht reinigende douchecrème zou de huid verzorgen zonder uitdrogen en tegelijkertijd de geest stimuleren dankzij de etherische oliën die gebruikt zijn.
Het is een dikke, witte, rijke douchecrème met een heerlijke geur. Maar echt, de geur is zo fris dat ik spontaan zin krijg in verse citroenlimonade. De structuur bevalt me ook. Hier zou ik wel elke ochtend mee wakker willen worden! 

Wat ik trouwens tof vind aan de Weleda verpakkingen (de grote dan, niet de staaltjes): ze staan op hun kop, zodat je ook de allerlaatste druppeltjes makkelijk uit de tube krijgt.

De Traay Bee Natural cosmetics: bad & douche rozen 

natuurlijke douchegel review de traay bee natural bad & douche rozen ervaring

BDIH keurmerk 

Van De Traay heb ik tot nu toe alleen ervaring met de zepen: zowel de vaste blok zeep als de vloeibare handzeep met lavendel vind ik topproducten. Benieuwd naar de douchegel, waarvan de volledig plantaardige ingrediënten de huid in alle zachtheid zouden moeten reinigen. 

De structuur is erg vloeibaar en de gel is doorzichtig van kleur. Vroeger was ik nooit zo’n fan van een aroma op basis van rozen, maar sinds ik deze producten gebruikte, ben ik de geur toch gaan appreciëren. Ook deze douchegel vind ik lekker ruiken. Hij doet z’n werk, het is een no-nonsense douchemiddel. Oh ja: je kan dit product ook gebruiken om in bad te gaan. Heb ik zelf niet uitgetest, maar ik vind het wel fijn, zo’n multifunctionele items. 

100 % Pure: honey cream wash gingerade

natuurlijke douchegel review 100% pure honey Cream wash gingerade ervaring

Deze douchegel heeft een lekkere frisse geur. Maar de structuur valt me eerlijk gezegd wat tegen. Volgens de beschrijving zou het moeten gaan om een rijkelijk schuimende, crèmeachtige douchegel. Ik vind het product echter erg waterig uitvallen. Of ligt het aan het staaltje, dat ik misschien net wat te lang in de kast heb laten zwerven? 

De ingrediënten daarentegen zijn, zoals steeds bij 100 % Pure, indrukwekkend: in dit product zit geen water, zoals bij de meeste cosmetica. Het hoofdingrediënt is aloë vera, aangevuld met nog een resem aan natuurlijke en verzorgende elementen. 

Update: ik zie achteraf op de website dat er wordt aangeraden om af en toe met de fles te schudden, omdat er geen gebruik gemaakt wordt van emulgatoren. Dat kan dus ook een verklaring zijn voor mijn ervaren structuurprobleem! 

Weleda douchecrème voor de gevoelige huid: amandel 

natuurlijke douchegel review weleda crèmedouche amandel ervaring

Vegan, BDIH keurmerk

Opnieuw eentje van Weleda. Ik heb voor mijn gezicht al jaren de amandelproducten van Weleda in gebruik en ben hierover zeer tevreden (check mijn review hier). De lijn is speciaal geschikt voor zeer gevoelige huidjes en is erg verzorgend ondanks het beperkte gebruik van ingrediënten.

Deze douchecrème is toch iets vloeibaarder van structuur dan de citrusvariant die ik hierboven testte. Toch is hij nog steeds voedend, en ook wit van kleur. Ik ben fan van amandelgeurtjes, maar deze is wel erg subtiel. Voor onder de douche mag het van mij best wat meer zijn. Voor gevoelige types is deze douchegel sowieso wel echt een aanrader! 

Biofficina Toscana: Gentle Cleanser 

natuurlijke douchegel minireview biofficina Toscana Gentle cleanser review

Vegan, Leaping Bunny, ICEA certificaat

Dit is een milde douchegel die extracten van venkel en calendula bevat. Hij zou geschikt zijn voor de dagelijkse hygiëne van het volledige lichaam, en ook gebruikt kunnen worden in bad. Ik had nog nooit van dit Italiaanse merk gehoord, en zonder dit staaltje zou ik er waarschijnlijk ook nooit zijn opgekomen om hem te bestellen. Jammer, want wat is dit een verrassende geur! Deze douchegel ruikt echt naar verse venkel, en dat maakt mij verbazend blij. Heerlijk vind ik het. De structuur is ook fijn: niet te dik, niet te dun. Eén van mijn favorieten! 

Heb jij meer ervaring met deze producten? Of wat is jouw ultieme aanrader voor onder de douche? 

Sofie

Hoi! Ik ben Sofie en schrijf hier met veel goesting over mijn groene lifestyle, eerlijk en bewust ouderschap en hoe het is om chronisch ziek te zijn. Vragen of opmerkingen? Laat hieronder iets van je horen, vind ik leuk!

2 Comments

  1. Wat een leuke review! Leuk ook om zo nieuwe merken te ontdekken, ik ken Biofficina Toscana helemaal niet. Lijkt me wel een gekke geur in een douchegel haha.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.