Onlangs konden jullie al lezen waarom ik graag winkel bij duurzame webshop Big Green Smile. Voor mijn blog mocht ik onlangs van hen een aantal producten ontvangen. Het werd een mix van babyverzorging en zero-waste badkamerproducten voor mij. Omdat ik zo blij werd van het uitpakken alleen al, laat ik jullie graag meekijken naar de inhoud van de doos! 

All-in-one herbruikbare luier – Imse Vimse 

imse vimse all in one luier

Hoe schattig is dit luiertje alweer? Ik heb wel eens gelezen dat van de wasbare luiers, alles-in-één modellen de meest lekgevoelige op de markt zijn. Tegelijkertijd is het ook wel de optie die het meest in de buurt komt van de gewone wegwerpluier. Je hoeft maar 1 broekje aan te doen en hopla, klaar. Ik ben echt superbenieuwd naar het gebruiksgemak versus de prestatie van deze luier! 

Ecologische wegwerpluiers – Bambo Nature 

bambo nature ecologische luier

Hoewel ik erg uitkijk naar de wasbare luiertest, zijn we van plan om de allereerste dagen te kiezen voor wegwerpluiers. Zo heeft de eerste meconium de tijd om van het toneel te verdwijnen, én kunnen wij even kiezen voor “gemakkelijk”. Deze luiers van Bambo Nature zijn voorzien van het Nordic Ecolabel én het Europees Ecolabel. Helemaal fijn dat we ook voor de wegwerpluier alvast een duurzame variant in huis hebben dus.

Miniset babyverzorging – Naïf 

naïf baby verzorging

We hebben al een setje producten van Weleda in huis voor de verzorging van ons meisje, maar ik was ook erg benieuwd naar andere natuurlijke merken zoals bijvoorbeeld Naïf. Dit probeersetje is dus perfect om eens iets anders te proberen. Het bevat vier tubes van 15 ml: verzorgende crème, billencrème, reinigende wasgel en shampoo. Ik heb het alvast ingepakt in mijn kraambagage. Ook leuk om cadeau te doen! 

Ecologische wegwerp billendoekjes – Eco By Naty 

naty wegwerp billendoekjes ecologisch

Er staat hier al een doos wasbare billendoekjes te wachten, maar just in case – indien we niet op tijd zijn met wassen, of voor onderweg – was het altijd wel mijn plan om toch een pakje wegwerpdoekjes op voorraad te hebben. Deze doekjes zijn volledig biologisch afbreekbaar en gemaakt van boompulp uit duurzaam beheerde bossen. Ze zijn chloor- en parfumvrij en dus speciaal geschikt voor gevoelige huidjes (en zijn de huidjes van baby’s dat niet altijd?). 

Herbruikbaar oorstaafje – Lamazuna 

lamazuna oriculi bamboe oorstokje herbruikbaar

Ik schreef eerder al over het zero-waste merk Lamazuna in mijn review over natuurlijke deodorant. Lamazuna heeft niet alleen cosmetica in het assortiment, maar ook praktische badkamerspullen. Nu ja, of dit exemplaar fijn werkt in de praktijk zal ik nog moeten ervaren. Het idee vind ik alvast heel bijzonder: een herbruikbaar (afwasbaar, gelukkig) oorstokje uit bamboe dat wegwerp wattenstaafjes in je badkamer moet vervangen. Blijkbaar heel normaal in China en Japan, maar bij ons toch een beetje een bizar gebruiksvoorwerp! 

Gerecycleerd scheermes – Preserve 

preserve gerecycleerd scheermes ecologisch

Als duurzaam alternatief voor plastic scheermesjes zie ik meestal van die goeie ouwe safety razors voorbij komen. Ook mijn man gebruikt sinds een tijdje zo’n robuust mes waar je alleen het mesje van hoeft te vervangen. Hoewel ik zelf ook wel benieuwd ben, schrikt het idee van extra voorzichtig moeten zijn om snijden te vermijden me toch nog wat af. Superblij ben ik dus, om dit scheermes van Preserve te ontdekken, dat gemaakt werd van gerecycleerde yoghurtpotjes. Het werkt met vervangbare scheerkopjes, dus ook hierbij blijft het afval relatief beperkt. 

Wasbare wattenschijfjes – Lamazuna 

lamazuna wasbare wattenschijfjes

Wasbare wattenschijfjes stonden al lang op mijn verlanglijstje. Extra bijzonder aan deze exemplaren is dat het ze gemaakt zijn van microvezel in plaats van de gebruikelijke katoen of bamboe. Het idee is dat make-up hier beter aan hecht waardoor je geen extra product nodig hebt: alleen water is voldoende. Ze voelen een beetje als zeemvelletjes, en ik vind ze persoonlijk wel fijn werken. Niet al mijn make-up verdwijnt tot in de perfectie, maar voor gehaaste momenten vind ik ze erg handig in gebruik. Dit mooie setje werd aangevuld met een wasnetje, maar je kan de schijfjes ook los kopen. Het houten doosje staat supervrolijk in mijn badkamerkast en vind ik ook erg handig voor onderweg.

EXTRA GRATIS TIP: als je het waszakje in de wasmachine mikt, knoop het dan eerst even extra dicht. Ik heb dat niet gedaan, het ging open tijdens het wassen, en er zijn nu een aantal wattenschijfjes opgeslokt door mijn machine. Huilen!! 

Met uitzondering van de wattenschijfjes, die ik al dagelijks gebruik, ga ik de komende tijd aan de slag met het uitproberen van al deze dingen! Hebben jullie er ervaring mee? 

Sofie

Hoi! Ik ben Sofie en schrijf hier met veel goesting over mijn groene lifestyle, eerlijk en bewust ouderschap en hoe het is om chronisch ziek te zijn. Vragen of opmerkingen? Laat hieronder iets van je horen, vind ik leuk!

2 Comments

  1. Leuk te lezen! Onze kinderen hebben beiden altijd gewone ouderwetse katoenen luiers gedragen en wonder boven wonder lekten de zelden tot nooit in tegenstelling tot de wegwerpluiers die ik ook wel eens gebruikte. P.S. Hoe gaat het nu met je?

  2. Ik heb ook misschien een tip: die vermiste wattenschijfjes zitten waarschijnlijk in het opvangreservoir van de wasmachine en zijn dus niet weggespoeld ofzo 🙂 Normaal gezien heb je onder aan je wasmachine vooraan een ronde deurtje dat je kan openen en losdraaien en daar zit alles dat verdwijnt: spijkers, sleutels, munten,… en wie weet ook de wattenschijfjes?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.