Op het moment dat ik dit artikel schrijf, ben ik bijna 39 weken zwanger. Tegen dat het online komt, zal onze dochter al geboren zijn, en ons leven helemaal veranderd! Ik kan nog niet voorspellen hoeveel tijd en energie ik zal hebben om jullie regelmatig van een update te voorzien. Ik vond het dus wel leuk om alvast een kijkje in de pas ingerichte babykamer geven. Gewoon, omdat ik er zo blij mee ben! 

Zo was het eerst 

Bij de inrichting van ons huis deed de tweede slaapkamer eerst dienst als logeerkamer. Ons nichtje Olivia was helemaal in de wolken toen we er speciaal voor haar een gezellige plek van maakten, met allerlei tweedehands meubeltjes. Ondanks dat de kamer enkel nog in de grondverf stond, was het toch een fijne, zonnige plek. Wanneer we ooit een kindje zouden krijgen, zou dit de kinderkamer worden, en we wisten dat het logeerbed dan naar de zolder moest verhuizen. 

Links de logeerkamer voor Olivia, rechts de eerste foto van de gemonteerde babymeubels

De eerste, snelle aankoop

En toen was het plots zover. Niet lang nadat we wisten dat we mama en papa zouden worden, maakten we een uitstapje naar een kinderwinkel in de buurt. Voor mij was het een opsteker, want ik lag op dat moment al wekenlang ellendig te zijn en over te geven. Eindelijk slaagde ik erin om ook eens iets leuks aan zwanger zijn te ervaren: we konden beginnen dromen van de de liefste baby, de schattigste babyspulletjes, en de gezelligste babykamer. 

Toevallig stond er die dag een meubelset in de aanbieding. Een degelijke set, die helemaal voldeed aan onze smaak. Niet te zeemzoetig, maar een beetje stoer. Geschikt om jaren mee te gaan (duurzamer dan na een korte periode alweer nieuwe meubels te moeten aanschaffen). En véél opbergruimte. Al snel hakten we de knoop door en was de basis van de kamer besteld. 

Schilderwerken: check!

Het volgende op de planning waren de schilderwerken. We kwamen wonderwel al snel tot een consensus over de sfeer die we wilden scheppen en de kleur die daar zou bij horen: een zacht, niet te overweldigend mintgroen. De verf die we kochten, had net zoals in de rest van ons huis, het ecolabel. Tijdens de kerstvakantie van Jense ging hij aan de slag, en na twee dagen was stap twee voltooid. 

Meubels monteren en kasten vullen

De meubels die nog stonden te wachten in het magazijn van de winkel, werden opgehaald met hulp van mijn papa. De nodige assistentie bij het in elkaar zetten kregen we van mijn schoonpapa. Zo werd de kamer ook een beetje een opa-project, leuk toch? 

Het vullen van de kasten met alle tweedehands kleertjes die we tot dan toe verzameld en gekregen hadden, was dan weer mijn taak. Heerlijk vond ik dat, en alweer een fijne afleiding van de misselijkheid. 

The finishing touch 

De kamer was op zich dus klaar. Maar er miste nog één ding: aankleding. Alles was functioneel, maar wel nog een beetje kaal en niet heel erg gezellig. Andere babyvoorbereidingen waren net wat belangrijker en kregen dus prioriteit. Maar helemaal op het einde van de zwangerschap was het toch zover: we konden ons bezighouden met de finishing touch. Jense zorgde voor het ophangen van enkele plankjes, de creatieve toets kwam dan weer van mij. Topteam! 

Een mix van tweedehands spulletjes, cadeautjes en nieuwe aankopen. En mijn lievelingsboekje van toen ik zelf nog klein was: Kitty gaat uit logeren.

Voor en na: onze babykamer

Omdat ik voor en na foto’s altijd zo tof vind, een overzicht van hoe het was voor we hier woonden, tot nu.

Dit is het resultaat! Ik ben een beetje verliefd, ik geef het toe. En het mooiste moet nog komen: de baby die hier hopelijk heerlijk zal slapen, spelen en opgroeien. 

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Sofie

Hoi! Ik ben Sofie en schrijf hier met veel goesting over mijn groene lifestyle, eerlijk en bewust ouderschap en hoe het is om chronisch ziek te zijn. Vragen of opmerkingen? Laat hieronder iets van je horen, vind ik leuk!

4 Comments

  1. Wauw zo mooie foto.geniet maar van je kindje en toekomst
    Mooie kleuren voor de kamer.
    Proficiat gewenst.lieve groetjes van

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.