Laatst vertelde ik dat mijn hoofd stilaan begon over te lopen. Sinds de geboorte van Ella staat het schrijven van nieuwe blogs op een laag pitje, en ook andere dingen zoals het huishouden of klusjes die ik graag wil afmaken, blijven liggen. De vraag van Correctbook om één van hun notitieboekjes uit te proberen kwam dan ook als geroepen. Tijd om af en toe een flinke braindump te doen en random taken of ideeën die in me opkomen, bij elkaar te noteren. Dat en de rest van mijn favoriete lijstjes kregen een plekje in mijn gloednieuw herbruikbaar notitieboek van Correctbook.  

Lijstjes, lijstjes, lijstjes

Hallo, ik ben Sofie, en ik heb een lijstjesverslaving. Jense wordt er af en toe gek van, maar ik hou er van: grote en kleine projecten uitwerken aan de hand van lijstjes. Ik vind het overzichtelijk en motiverend, en heb zowel lijstjes die ik er slechts één keer per jaar bijpak als dagelijkse krabbels die ook snel weer doorgestreept worden.

Tijdens mijn zwangerschap had ik een heleboel lijstjes verzameld die te maken hadden met de baby. Ideeën voor op de geboortelijst, spullen die we tweedehands zouden kopen, allerlei administratieve zaken die geregeld moesten worden. En als kers op de taart: een ultrageheime opsomming van onze top tien babynamen. Nu de naam gekozen is en Ella er is, heb ik lang geen behoefte gehad aan nieuwe notities. Maar omdat er af en toe weer wat inspiratie in mij opborrelt, zijn er toch weer verschillende lijstjes die ik regelmatig aanvul en bekijk. Mijn favorieten verzamel ik in mijn gloednieuwe Correctbook.

correctbook review ervaring

5 x mijn favoriete lijstjes 

1. Ideeën voor mijn blog 

Onlangs schreef ik nog dat mijn hoofd soms overloopt, omdat ik het bloggen mis. De inspiratie en de zin om allerlei projecten uit te werken zijn helemaal terug, maar voorlopig gaat al mijn energie en tijd naar de zorg voor mijn dochter. Heel af en toe werk ik iets uit, maar het tempo ligt voorlopig erg laag. Niet erg, maar wel fijn om alvast wat ruimte in mijn hoofd te maken door de lijst met blogideeën te blijven aanvullen. Af en toe maak ik alles ook digitaal, dat doe ik met behulp van de steekkaarten van Trello

2. Recepten 

Ok, technisch gezien moet ik dit lijstje nog opstarten. Maar ik denk er al lang aan om een lijstje aan te leggen van nieuwe maaltijden die we snel en gemakkelijk kunnen maken. Eigenlijk zit er te weinig variatie in onze menuplanning. En op het moment dat er een boodschappenlijstje (wéér een lijstje) gemaakt moet worden, is de inspiratie ver zoek. Een lijstje om uit te kiezen zou dus welkom zijn. Aanvullend maak ik dan een lijstje (hier ben ik wel al mee bezig!) met alle maaltijden die we hebben uitgetest en goedgekeurd. Want niet alle keukenexperimenten zijn altijd voor herhaling vatbaar. Ik hou graag alleen de lekkere, snelle, makkelijke dingen over, om zo een weekmenu samen te stellen dat voor ons werkt.

3. To do lijstjes

Een rekening die betaald moet worden, de luierwas doen en ophangen, boodschappen die besteld moeten worden, een abonnement verlengen of de boekenkast uitmesten? Dat zijn allemaal dingen die ik op alledaagse to do lijstjes plaats. Het zijn van die typische dingen die in mijn hoofd blijven rondspoken, en wanneer ik even tijd neem om alles op te lijsten, dan krijg ik weer overzicht. Onlangs werd me nog gevraagd of ik mezelf geen druk op leg, als ik een takenlijstje maak. Nee hoor, ik lig er niet wakker van als ik niet dagelijks mijn hele lijstje afgewerkt krijg. Wat ik vandaag niet kon doen, wordt verplaatst naar mijn lijstje van morgen, en als het er over een maand nog opstaat en niet meer zo heel belangrijk lijkt, dan verdwijnt het gewoon.

Iedereen is er anders in, maar een takenlijstje helpt mij dus juist om structuur te brengen. Om mijn hoofd even leeg te kunnen maken. Om allerlei kleine dingen niet te vergeten. En ik vind het héérlijk om dingen af te kunnen vinken. Lekker productief zijn!

4. Verlanglijstje 

December is voor ons de maand van alle feesten tegelijk. Sinterklaas (ok, daar zijn we intussen wat te oud voor geworden, hoewel we elkaar nog steeds verrassen), Kerst, Nieuwjaar én onze beide verjaardagen. Ik ben dus heel erg blij dat we met Ella eens feest kunnen vieren in een andere periode :-). Maar dus, december. Tegen het eind van het jaar komen de vragen: wat zouden we graag krijgen voor onze verjaardag? En hebben we ook een lijstje voor kerstcadeautjes? Vroeger moest ik de grootste moeite doen om iets te bedenken. Maar nu hou ik voortdurend een verlanglijstje up to date. Wanneer ik op een random moment iets tegenkom dat me aanspreekt, noteer ik het. Als de feestdagen aanbreken, heb ik mijn favorieten maar uit te kiezen. Intussen is het al zover gekomen dat ik het ook voor Jense neerschrijf, wanneer hij enthousiast over iets is. Anders is hij het gegarandeerd weer vergeten op het einde van het jaar. 

5. Inspiratie voor uitstapjes 

Dit is een lijstje dat ik lang geleden opstartte, en dat ik eigenlijk een beetje vergeten was. Er zijn momenten dat we zin hebben om iets te gaan doen, maar dat we vervolgens een halve ochtend kwijt zijn aan het bedenken wàt precies. Mijn oplossing: een lijstje met wandel- en uitstapideetjes. Altijd als ik een leuke suggestie krijg van iemand, of ik lees over een interessante wandelroute of hotspot, dan noteer ik die. Geen tijdverspilling meer wanneer we zin hebben om er even uit te zijn! Alleen nog even van onder het stof halen, dus. 

Correctbook, uitwisbaar notitieboek 

Al deze lijstjes vonden een plekje in het nieuwste duurzame notitieboekje uit mijn collectie: Correctbook. De man achter dit uitwisbaar notitieboekje ontdekte op vakantie in Zuid-Afrika dat miljoenen kinderen geen schrijfmateriaal ter beschikking hebben. Door het voorzien van eindeloos herbruikbare schriften wil hij de strijd met het analfabetisme aangaan. Het ambitieuze doel is om de komende vijf jaar, één miljoen kinderen van een Correctbook te voorzien. Mooi plan, toch? 

Naast deze nobele missie, is het natuurlijk ook nog extra duurzaam om niet telkens een blad papier te nemen voor losse krabbels, vergankelijke lijstjes of de boodschappen van de week. Wie af en toe belangrijke notities maakt die niet verloren mogen gaan, kan deze digitaal opslaan met de Correctbook app. 

correctbook review to do lijst

Correctbook review: dit vind ik ervan

Ik kreeg een vrolijk geel schriftje opgestuurd om te testen. Het systeem kende ik al, maar ik ben toch weer onder de indruk. De omslagkaft en de pagina’s van Correctbook voelen stevig aan. Het boekje bevat 40 whiteboard pagina’s, die naargelang eigen voorkeur blanco of gelinieerd zijn. Aanvullen kan makkelijk dankzij de losse inklikbare extra pagina’s, verkrijgbaar als to do lijstje, in ruitjes of puntjes (voor de bullet journal fans!). De to do pagina’s zijn natuurlijk mijn favoriet, of wat dacht je?   

Schrijven op het uitwisbare papier voelt zacht en aangenaam, en belangrijk: het vlekt niet. De lieve boodschap die mijn linkshandige man bij wijze van test achterliet, zag er ook netjes uit. Een hele fijne aanvulling vind ik de sponsjes, die het uitwissen van grote vlakken tekst echt makkelijk maken. Ik merk helaas wel dat na het flink boenen van wat oudere nota’s, er al wat slijtage en verkleuring opzit. Een doekje is misschien toch duurzamer, maar daar moet ik flink wat harder mee wrijven, wat ik dan weer minder handig vind.

Een geringd Correctbook in A5-formaat kost 14,95 € en wordt geleverd inclusief twee sponsjes en een uitwisbare zwarte pen die, perfect voor sloddervossen, vastzit aan het boekje zelf. Andere formaten en kleuren, inkt om bij te vullen en losse accessoires zijn ook verkrijgbaar in de webshop. En nu maar duimen dat die missie snel gehaald wordt! 

Het Correctbook heb ik ontvangen ter review, dankjewel!

Sofie

Hoi! Ik ben Sofie en schrijf hier met veel goesting over mijn groene lifestyle, eerlijk en bewust ouderschap en hoe het is om chronisch ziek te zijn. Vragen of opmerkingen? Laat hieronder iets van je horen, vind ik leuk!

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.