Afgelopen weekend hadden we voor het eerst sinds lang nog eens een compleet lege agenda. Hoewel we eerst uitkeken naar een paar dagen helemaal niets doen, draaide dat in de praktijk anders uit. Het was prachtig herfstweer en toevallig kwam ik op Facebook een melding tegen over Ecodroom. Dat is een jaarlijks terugkerende markt met allerlei duurzame infostanden, workshops en proeverijen. 

Al 18 jaar groene inspiratie 

Ik had er nog nooit van gehoord, maar blijkbaar doet het Rivierenhof in het Antwerpse Deurne al 18 jaar lang dienst als herfstachtig decor voor een grootse milieuhappening. Naast diverse groene initiatieven en eetkramen, vonden er ook een rommelmarkt en een repaircafé plaats. De laatste twee lieten wij aan ons voorbij gaan (voor deze keer), maar we liepen wel de hele Parkweg af om letterlijk stil te staan bij allerlei duurzame ontdekkingen. 

De kers naast de taart: glutenvrij, lactosevrij, natuurlijk gezoet 

Wie mijn blog al een tijdje volgt, weet vast dat ik een zwak heb voor glutenvrije, vegan taartjes. Ik liet eerder al hier, hier en hier exemplaren zien. Het was dan ook een superfijne kennismaking, met de gebakjes van De kers naast de taart. Jense bestelde een stuk chocoladetaart en ik ging voor een rijsttaartje. Beide waren superlekker, maar ik ben toch het meest onder de indruk van de originele rijsttaart. Overheerlijk, en ik was een glutenvrije, lactosevrije variant nog niet eerder tegengekomen. We vinden het allebei enorm jammer dat we al dit lekkers niet in de buurt kunnen aankopen, want er viel nog veel meer te proeven. Misschien volgend jaar opnieuw, op Ecodroom 2019? 

Scharrelvos: tweedehands kinderwinkel én webshop 

Ik was al een hele tijd enorm benieuwd naar Scharrelvos. Bezielster Geertrui begon als collega groene blogger, en toen zij haar grote droom waarmaakte was ik meteen onder de indruk. Helaas kwam haar winkel net te laat voor de geboorte van Ella, maar wie weet, als er ooit een tweede kindje komt? Het was heel leuk om nu ook eens in real life kennis te maken, en we keren binnenkort zeker nog eens terug naar de Scharrelvos bakstenen winkel die over een maand opengaat! 

Loving Hut Express: Healthy Vegan Cuisine 

Van borstvoeding krijg je honger, en deze knalgele foodtruck trok dan ook meteen mijn aandacht na een voedingssessie op een bankje van het voetbalveld. De Loving Hut Express is een onderdeel van VivaVega en serveert alleen 100 % plantaardige gerechten en snacks. Ik bestelde een vegan pizzabroodje, maar ben ook superbenieuwd geworden naar de (glutenvrije) wraps en de rest van de kaart! Het zag er allemaal héérlijk uit. 

Fairkids: duurzaam en eerlijk shoppen voor kids 

Ook het standje van Fairkids trok meteen mijn aandacht. Ik zag er enkele bekende, maar ook voor mij nieuwe merken tentoongesteld en ben erg nieuwsgierig geworden naar deze duurzame shop. Leuk detail: het hele assortiment is Europees, en er zijn ook enkele Belgische merken. 

Greenkit: de duurzame babydoos 

Over de duurzame babydoos Greenkit als alternatief voor die ene roze doos schreef ik al eens eerder. Het was dan ook heel tof om Saar in het echt te ontmoeten. Ik kreeg een lekker theetje voor mama’s in spe mee naar huis, maar als kersverse moeder zal die mij zeker ook nog smaken! 

Het was een fijne namiddag, voor herhaling vatbaar. Ook eens langsgaan? Zet dan 6 oktober 2019 alvast in je agenda. 

Sofie

Hoi! Ik ben Sofie en schrijf hier met veel goesting over mijn groene lifestyle, eerlijk en bewust ouderschap en hoe het is om chronisch ziek te zijn. Vragen of opmerkingen? Laat hieronder iets van je horen, vind ik leuk!

2 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.