Nog voor Ella geboren werd, dachten we na over hoe we haar komst zo duurzaam mogelijk konden voorbereiden. Tweedehands kopen was een optie, maar sommige dingen schaften we toch nieuw aan, of kregen we cadeau vanop ons verlanglijstje. Deze ecologisch verantwoorde spullen kunnen we niet meer missen bij de groene badkamermomenten van onze baby! 

Tikiri badspeeltjes 

Liefde op het eerste gezicht. Dat gevoel kregen wij (ja, ook mijn lieftallige echtgenoot) bij deze schattige badspeeltjes van Tikiri. Je kan ze bewonderen op de foto bovenaan deze blogpost (want ze verdienen de cover, niet?). Ze zijn gemaakt van natuurrubber en handgeschilderd met natuurlijke verf. Binnenin zit een zacht belletje. Ella vond de figuurtjes ook meteen geweldig (vooral de leeuw stal haar hart). De Tikiri diertjes zijn lekker als bijtspeeltje en ook heel hygiënisch voor gebruik in bad – er zit namelijk geen gaatje in dat voor schimmelvorming kan zorgen. Top! Wij kregen de leeuw, de krokodil en het nijlpaard als geboortecadeautje van vrienden. Nu nog de rest verzamelen! 

Hevea badmat natuurrubber 

Tegen uitschuiven in het grote bad kochten we deze badmat, gemaakt van natuurlijk rubber. Ze zuigt zich vast met heel veel zuignapjes en blijft echt stevig zitten. Pluspunt is dat het formaat ook in de douche past. Minpunt vind ik de minder vrolijke kleur en het feit dat je de mat elke keer moet verwijderen om te drogen te hangen op de badrand. 

Als ik opnieuw zou kiezen, zou ik voor deze gaan, want ik ben verliefd op de leuke designs. Maar goed, die hadden ze toen nog niet. 

Weleda baby verzorgingsproducten

Billenzalf, badcrème, zeep en tandpasta: wij zijn supertevreden van de zachte en verzorgende producten van Weleda. Ik was al fan van dit natuurlijke merk voor mezelf en blijf dat voor mijn baby nog steeds. Hier vind je het hele gamma.

Jack ‘N Jill vingertandenborstel

Poetsen, dat start bij het doorkomen van het eerste tandje. Bij Ella gebeurde dat nog voor haar zes maanden. Oei, een tandenborstel hanteren in zo’n klein mondje, dat leek me niet evident. Gelukkig hadden we deze siliconen vingertandenborstel in huis van het natuurlijke babymerk Jack ‘N Jill. En onze meid is er werkelijk GEK op. Ik moet het hoesje nog maar over mijn vinger schuiven of ze begint al breeduit te lachen. Een tutje wil mevrouw niet, maar hierop zuigt ze alsof haar leven er van af hangt. Intussen kan ik – zo goed als het lukt bij een wriemelende baby – die twee tandjes poetsen. Het siliconen hoesje heeft zachte haartjes aan de ene kant, en kleine masserende bolletjes aan de andere. Dat doet Ella ook deugd bij doorkomende tandjes.

En ook nog… 

Nog enkele tips om je baby duurzaam te verzorgen: 

  • Gebruik wasbare luiers 
  • Is dat net een stap te ver? Ook met wasbare billendoekjes bespaar je afval! 
  • Een dagelijks badje echt nodig? Sommige mensen zweren erbij, maar om de dag of een paar keer per week kan ook. Bespaart weer wat water! Ook zeep is niet per se (of niet elke keer) nodig. 
  • Zo lang mogelijk het babybad gebruiken. Wat gaat er veel water in zo’n groot bad zeg. Als je toch overstapt, ga dan samen in bad, dan daalt je waterverbruik ook. 
  • Koop tweedehands. Ons badmeubel/verzorgingstafel kochten we tweedehands voor 50 euro. Doet prima dienst en bespaarde ook nog eens veel geld!

Wat is jouw ultieme duurzame badkamertip? 

Sofie

Hoi! Ik ben Sofie en schrijf hier met veel goesting over mijn groene lifestyle, eerlijk en bewust ouderschap en hoe het is om chronisch ziek te zijn. Vragen of opmerkingen? Laat hieronder iets van je horen, vind ik leuk!

7 Comments

  1. Die badspeeltjes hebben wij ook! Niet langer beschimmelde dingen…
    In bad gaan vindt J. niet meer leuk, maar douchen is dan weer wel oké. En ook douche is niet elke dag, meestal maar 2 x per week…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.