Toen we pas gingen samenwonen, erfde ik een hele schattige blender van mijn oma. Ik vond het superfijn om aan haar te denken terwijl ik mijn eerste zelfgemaakte smoothies verorberde. Al snel bleek oma’s blender echter net niet krachtig genoeg. Toen we naar dit huis verhuisden, werd hij dus vervangen. Kleine bonus: de Magimix Power Blender past wél mooi in ons interieur ;-). Een review!

Waarom extra kracht? 

Toen we overstapten naar een nieuw eetpatroon met meer verse voeding zonder suiker of synthetische toevoegingen, groeide de noodzaak voor enkele degelijke keukenapparaten. Er werd meer zelf gemaakt en sommige alternatieve recepten vragen nu eenmaal wat extra. Het vermalen van amandelnoten tot marsepein was er zo eentje. Maar ook een simpele smoothie met een hoop bevroren fruit gaat vlotter met wat meer power. En zelf bananenijsjes maken, dat is al helemaal weggelegd voor krachtpatsers. De eenvoudige blender van mijn oma begon nog net niet te roken, bij onze eerste ijsjesproeverij. 

Magimix power blender review 6

Dit maak ik met mijn blender

 • Ijsjes! Geen ingewikkelde bereidingen met kookpotten en ijsmachines maar gewoon, fruit en wat (plantaardige) melk bij elkaar mikken. 
 • Milkshake. Zie hierboven maar dan met extra melk. 
 • Smoothies. Zowel de lekker zoete als de groene, maar ik moet toegeven dat die goede gewoonte wat naar de achtergrond is verdwenen, oeps.
 • Chocoladepudding. Heerlijk. 
 • Dit bananendessertje. Heerlijk x2. 
 • Chocomelk. Dit is iets van Jense en ik vind het eerder vreemd, want je kan chocoladepoeder toch ook gewoon met een lepel roeren. Maar hij vindt het dus veel beter in de blender. 
 • Kruidenboter. Voor geroosterde stokbroodjes op de barbecue: kruiden plukken uit de moestuinbak, en blenden met boter. 
 • Pesto. Als ik tijd en zin en energie heb en de juiste ingrediënten in huis. 
 • Marsepein. We hebben het maar een keer gemaakt maar moeten dat echt nog eens doen. Het recept was van Voedzo.

Dit zou ik willen maken met mijn blender…

…maar het is er nog niet van gekomen:

 • Notenmelk. Het zou nogal geld besparen! 
 • Havermeel. Geen idee of dit geld zou besparen tegenover de al gemaalde variant die wij kopen. Maar ik gok van wel.
 • Notenmeel. Idem. 
 • Crushed ice voor in hippe drankjes. 
 • Extra romige soep. 
 • Broodpudding. Maar ik mag geen brood eten en glutenvrij brood is zo duur dat ik het allemaal opeet, haha.

Cadeautje aan onszelf 

Goed. We hadden dus iets straffers nodig en de feestperiode kwam eraan. Dus bij wijze van cadeau aan onszelf legden we de Power Blender van Magimix onder de kerstboom. Ingepakt en al. Dat zou ik nu wel niet meer doen in verband met de duurzaamheid van zo’n nieuwe rol inpakpapier. En het was voor onszelf dus we wisten wat er in het pakje zat. Maar ja. Dit jaar heb ik trouwens best wat inpakpapier hergebruikt. Dat vind ik wel een beetje een moedige groene stap van mezelf, want gaan de mensen iets vinden van zo’n cadeautje dat er ietwat kreukelig uitziet? Soit, de review dus.

Review Magimix Power Blender 

In theorie 

Ik kocht onze blender destijds bij Coolblue, en daar is hij nog steeds beschikbaar. Wat de website over de Magimix blender zegt: 

“Met 1300 watt vermogen biedt de Magimix Power Blender 1,8 liter bovengemiddeld veel ‘power’ voor het vermalen van ijsklontjes en harde ingrediënten. Maar ga je met dikkere bereidingen aan de slag, roomijs bijvoorbeeld, dan draai je ‘m terug naar 600 rotaties per minuut. Weet je niet welke snelheid te gebruiken? Deze blender beschikt over 5 automatische programma’s zodat je bijvoorbeeld soep en smoothies met 1 druk op knop maakt. De glazen blenderkan van 1,8 liter is geschikt voor zowel koude als warme ingrediënten. Je maakt er dus een ijskoude milkshake óf een warm pompoensoepje in. Ben je klaar, dan schakel je het reinigingsprogramma in. Zo heb je geen omkijken naar de afwas.” 

De praktijk: mijn ervaring 

Waarop ik destijds mijn keuze baseerde, is de glazen mengkom. (Ja ok, en ook de mooie zwarte kleur en het design). Ik wilde absoluut geen plastic meer. Glas is wel zwaar, maar dat is voor mij dan ook het enige nadeel. Het neemt geen kleurtjes of geurtjes op, is makkelijk schoon te maken en er zijn geen mogelijke gezondheidsnadelen zoals hormoonverstoorders die vrij kunnen komen.

Bovengemiddeld veel power: check. Waar onze oude standaard blender echt veel moeite had met de grote bevroren stukken fruit zoals aardbeien of grovere stukken banaan, is het voor de Magimix een klusje van niks. Zalig! Het lawaai moet je er wel even bijnemen. Maar dankzij het automatische programma kan ik op een knopje drukken en vervolgens even mijn oren bedekken of wat afstand nemen van het apparaat. En dat kon bij de vorige niet. Zulke details maken mij dus blij. 

Het reinigingsprogramma gebruik ik precies niet, ofwel ben ik vergeten dat het erop staat. Misschien is dat iets van de nieuwere versie? Om mijn blender snel schoon te maken doe ik er wat water en een drupje afwasmiddel in en laat ik hem even flink blenden. Klaar! Voor een wat grondiger schoonmaak was ik de messen af met de hand, en de mengkom doe ik in de vaatwas. 

Ook al was hij misschien wat prijziger dan sommige minder krachtige blenders, het is zeker niet de duurste optie op de markt. Ik ben echt blij met onze aankoop, ook nog na drie jaar gebruik!

En oma’s kleine blender? Die wacht nog steeds op onze zolder op een nieuwe eigenaar. Want gewoon weggooien, dat kon ik niet.

De Magimix Power Blender vind je voor prijzen vanaf 150 euro en is te koop bij Coolblue of Bol.com.

PS: als je via deze linkjes een aankoop doet, steun je mijn blog zonder dat je er zelf meer voor hoeft te betalen. Bedankt!

Sofie

Hoi! Ik ben Sofie en schrijf hier met veel goesting over mijn groene lifestyle, eerlijk en bewust ouderschap en hoe het is om chronisch ziek te zijn. Vragen of opmerkingen? Laat hieronder iets van je horen, vind ik leuk!

3 Comments

 1. Ik pak mijn cadeautjes tegenwoordig zelfs niet meer in 🙂 Als ik iets online bestelde, geef ik het gewoon af in de doos. En anders heb ik een schuif met allerlei verpakkingen die ik heb bijgehouden en inderdaad, dan zijn ze maar wat gekreukt!
  Ik droom al keilang van zo’n blender, en van dit merk heb ik al veel goeds gehoord. Zeker nu ik ook weer vaker vers kook en mijn smoothieblender echt oververhit als ik noten probeer te malen :p Maar ja, ik mag niks nieuws kopen dit jaar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.