Misschien had je hem vorig jaar al opgemerkt, de nieuwste pagina op mijn blog. Het is dan ook niet meer hélemaal vers van de pers, dit overzicht van duurzame webwinkels. Ergens tijdens de zwangerschap van Ella had ik zo’n nood aan structuur en overzicht, dat ik alles op een rijtje wilde zetten. Zo ook de winkels waar ik terecht kon om duurzame keuzes te maken. Dat is namelijk een waarde die ik mijn meisje graag wil meegeven.

Makkelijk kiezen voor duurzaam

Op het moment dat je iets nodig hebt, is het niet altijd de makkelijkste weg die leidt naar een duurzame aankoop. Het leven gaat zo snel tegenwoordig, en het ontbreekt ons vaak aan tijd om rustig op zoek te gaan naar de beste optie. Bovendien zijn er steeds meer opties en zo veel alternatieven dat het simpeler lijkt om oude gewoontes te blijven volgen.

Als je duurzaam kopen belangrijk vindt, maar door de bomen het bos niet meer ziet, dan is een klikbaar overzicht welkom. Ik vind het zelf alleszins heel wat eenvoudiger om meteen door te kunnen klikken naar een webshop of winkel die alleen maar verantwoorde keuzes in het assortiment heeft. Voor mezelf maakte ik een lijstje, en waarom dit dan ook niet delen?

Wat is duurzaam winkelen?

Voor mij betekent duurzaam winkelen, dat ik het liefst koop bij webshops die niet hoeven te verzenden van de andere kant van de wereld. Als ik kan kiezen, dan heb ik graag spullen die milieuvriendelijk zijn, veilig en natuurlijk qua ingrediënten of waar verpakking tot een minimum herleid is. Graag wordt er gewerkt onder eerlijke omstandigheden, zowel hier ter plaatse als bij het maken van de producten die verkocht worden.

Winkels die daaraan beantwoorden, die wil ik met liefde tentoon stellen in mijn duurzame webwinkel overzicht.

Work in progress

Er komen steeds meer groene webshops bij, en zo wordt duurzaam winkelen een stuk bereikbaarder! Omdat ik hoop dat alsmaar meer mensen deze alternatieven overwegen, maakte ik een overzicht van duurzame webshops in diverse categorieën. Het werkt heel intuïtief doordat je makkelijk kan filteren. Zo kan zowel een jonge mama als een gezonde kok of kotstudent zijn of haar gading vinden. Naast een korte beschrijving geef ik ook aan of de webshop Belgisch (BE), Nederlands (NL) of van elders in Europa is (EU).

Zoals ik al zei, begon ik aan de lijst tijdens de zwangerschap. Daarna had ik zodanig mijn handen vol dat er een tijdje geen updates verschenen. Maar nu wil ik graag mijn groene webshop overzicht vervolledigen. Regelmatig zal ik de lijst blijven aanvullen. Heb jij nog tips, of wil je graag jouw eigen webshop in de kijker zetten? Stuur dan zeker even een mailtje!

Je kan het overzicht duurzame winkels hier raadplegen. Veel shopplezier!

PS: helemaal niets kopen is natuurlijk nog steeds het meest duurzaam van al. Maar soms heb je iets nodig, en soms… ik snap het ;-).

Sofie

Hoi! Ik ben Sofie en schrijf hier met veel goesting over mijn groene lifestyle, eerlijk en bewust ouderschap en hoe het is om chronisch ziek te zijn. Vragen of opmerkingen? Laat hieronder iets van je horen, vind ik leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.