2 X Glutenvrij brood dat echt lekker is

2 X Glutenvrij brood dat echt lekker is

Het meeste glutenvrije brood smaakt, laten we eerlijk zijn, vooral naar karton. De structuur is helemaal anders dan normaal brood. Het lijkt een beetje alsof je vooral lucht zit te eten. Vaak is er veel suiker aan toegevoegd – ik gok om het ‘lekkerder’ te maken. En de soorten die ik uitprobeerde, daar kon ik van blijven eten. Een gevuld gevoel geven deden ze gewoon niet. Ik was zo blij toen ik eindelijk brood ontdekte met een pure ingrediëntenlijst. Gezond en lekker glutenvrij brood: het bestaat. Oef!

Molenbron Glutenvrij meergranenbrood

Dit brood lijkt het meest op normale boterhammen wat betreft het formaat, en ook wel qua structuur. Handig is dat het voorgesneden is. Het smaakt goed, neutraal. Met vier van deze boterhammen is mijn maag gevuld.

lekker glutenvrij brood meergranenbrood

Een nadeel zou kunnen zijn dat dit glutenvrije brood niet zo lang houdbaar is. En ik koop meteen een paar broden tegelijk. Daarom bewaar ik mijn brood in de diepvries. Ik haal er à la minute de hoeveelheid uit die ik nodig heb. Dat toast ik dan in de broodrooster. Ongetoast vind ik het broodje eerder droog.

Ingrediënten: Water, tapiocazetmeel, boekweitmeel, rijstemeel, aardappelzetmeel, lijnzaad, palmolie, maltodextrine (tapioca), guarpitmeel, bakkerszout, gist.

Prijs: 4,69 € voor 450 gram

Molenbron Havermikske

Als het alleen om smaak gaat, is dit haverbrood mijn all time favorite. Dit is meteen ook het enige broodje dat ik ook ongetoast lekker vind. Maar dan wel alleen op de eerste dag. Anders wordt het, net als de rest van het glutenvrije aanbod, al snel droog. Ook dit brood vries ik in. Opgelet: het is niet voorgesneden, hou daar rekening mee voor je het in één stuk in de vriezer mikt. Wat betreft het gemak kies ik dus sneller voor het meergranenbrood.

Ingrediënten: Water, havermeel, rijstemeel, tapiocazetmeel, aardappelzetmeel, palmolie, maltodextrine (tapioca), guarpitmeel, gist, bakkerszout.

Prijs: 4,69 € voor 430 gram

lekker glutenvrij brood havermikske

Is het ook eco?

Tja, eerlijk is eerlijk. Er staat palmolie op de ingrediëntenlijst. Het kan zijn dat je daar niet wakker van ligt, maar dat doen de dieren uit het gekapte regenwoud helaas wel. Het brood is ook in plastic verpakt. Ook niet zo duurzaam. Maar wel noodzakelijk voor mensen met een glutenallergie, waar de kleinste contaminatie grote gevolgen kan hebben. Lekkere glutenvrije producten die niet vol brol zitten, zijn niet vanzelfsprekend. Daarom wil ik dit brood toch graag in de kijker zetten. De broden zijn trouwens wél biologisch.

Ik heb een sterk vermoeden dat brood met label Molenbron eigenlijk afkomstig is van de Nederlandse bakkerij FreeOf. Dat maakt dat je het niet alleen kan kopen bij Bioplanet, maar ook bij andere supermarkten en zelfs online via glutenvrijewebshop.nl.

Benieuwd naar meer glutenvrije dingen die ik getest heb? Je kan ze hier vinden. 

Deel:

9 Reacties

 1. 25 februari 2019 / 20:29

  Fijn dat er fatsoenlijke alternatieven zijn! Het ‘doorsnee glutenvrije brood’ is vrij massief en smakeloos inderdaad. 🙂

 2. 26 februari 2019 / 11:00

  Oh, die wil ik ook…Maar wellicht vind ik het in België niet. Op zich mag ik ook geen aardappelmeel, maar het is echt zo moeilijk om iets te vinden dat voor mij helemaal geen allergenen bevat. Ik bak dus noodgedwongen meestal zelf, maar soms is het echt wel fijn om iets in huis te hebben voor noodgevallen.

  • Sofie
   Auteur
   26 februari 2019 / 11:07

   Hoi Jill, ik ben ook Belg 🙂 ik koop het in de Bioplanet.

 3. 4 maart 2019 / 15:03

  Fijn dat je dit wilde delen, ik ben zelf aan het kijken voor goede alternatieven qua glutenvrij brood omdat mijn neefje er allergisch voor is, bedankt in ieder geval!

 4. Els
  15 maart 2019 / 13:59

  Het klinkt zo lekker! Ik ben het Damhertbrood zo beu gegeten en zoek ook glutenvrij brood zonder suiker. Maar ik vind jouw aanbevelingen noch op de webshop van de Bioplanet, noch op glutenvrijewebshop.nl?
  (ben ook Belg trouwens)

  • Sofie
   Auteur
   15 maart 2019 / 15:12

   Klopt, online kan je het niet kopen bij Bioplanet. De meergranen variant heb ik ook niet gezien bij glutenvrijewebshop maar havermikske en andere varianten van FreeOf wel. Succes!!

   • Els
    15 maart 2019 / 15:52

    Dankjewel, met de zoekterm “free-of” vind ik het inderdaad! (Ik zocht op “Molenbron” en “Havermikske”). En merci, om me deze site te leren kennen. Ik kende al winkelglutenvrij.nl maar daar hebben ze mijn favoriete cornflakes niet, en bij glutenvrijewebshop wel 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Zoek je iets?