Toen ik me zelf waagde aan het decoreren van ons trouwfeest, ontdekte ik dat er zoiets bestaat als krijtstiften. Ik had mini krijtbordjes gekocht om ons menu op te presenteren en met een stift ging dat vanzelf. Wat was ik blij dat ik niet moest knoeien met de stukjes krijt die ik kende van mijn schooltijd. Intussen gebruik ik mijn stift (nog steeds dezelfde, drie jaar later) voor andere doelen. Dit zijn ze, mijn zeven dingen om te doen met een krijtstift. Met een groen tintje, of wat had je gedacht?

Dingen om te doen met een krijtstift

1. Ban de post-it

Geen kleine gele briefjes meer om boodschappen voor je huisgenoot achter te laten. Vanaf nu schrijf je die – al dan niet romantische – kattenbelletjes gewoon op de spiegel. Dat is leuk opstaan! Tenzij het to do lijstje voor je partner nét iets te lang is natuurlijk.

2. Organiseer je plastic opbergbakken

dingen om te doen met een krijtstift

In de woonkamer hebben wij een kast van Ikea waarin grote, zwarte plastic bakken schuiven. Die dienen voor het opbergen van speelgoed. Maar ook andere babyspullen vinden er een plaatsje. En sinds ik twee bakken reserveerde voor vuile was en random spullen die naar de bovenverdieping getransporteerd moeten worden, zien zowel de woonkamer als de trap er weer wat opgeruimder uit.

Met krijtstift schrijf (en/of teken) ik op de doos wat er in zit. Als ik de inhoud wijzig, is het supersnel aangepast. Zo weet ik beter wat ik in huis heb, en hou ik nieuwe overbodige spullen buiten de deur. En als Ella met een bepaalde collectie speelgoed wil ravotten, hoeft ze later de juiste er maar uit te halen. Ook handig bij het leren opruimen. Hoop ik.

3. Waar is mijn glas gebleven?

Je kent het wel: (kinder)feestjes waar de namen van de gasten op wegwerpbekers worden geschreven. Ik ben helemaal voor gepersonaliseerde bekers, want dat voorkomt dat er telkens nieuwe gevuld moeten worden. Maar het kan ook perfect met echte glazen, of herbruikbare bekers. De krijtstift wast er zo weer af. Plus, je moet maar 1 glas per gast afwassen. Werk gespaard!

4. Originele decoratie

Over feesten gesproken. Met krijtstift ontstaan de mooiste tekeningen op het raam. Je kan ze aanpassen aan de feestelijke gelegenheid en zo zijn extra slingers of ballonnen misschien niet nodig. Minimalisme! Ook een leuke activiteit voor kinderen.

5. Sfeerlicht

dingen om te doen met een krijtstift

Dat krijtstift leuk is voor kinderen, weet ik uit eerste hand. Toen ons nichtje onlangs bleef logeren, wilde ze heel graag nog iets knutselen. Er was nog maar weinig tijd, dus improviseerde ik. Met krijtstift en een paar eenvoudige theelichthouders maakte ze een eigen creatie. Superleuk, en omdat het makkelijk afwast is er steeds ruimte voor nieuwe ideeën. Extra punten als je dit doet met hergebruikte glazen potjes van bijvoorbeeld yoghurt of babyvoeding!

6. Voorraadpotten met extra info

Of je nu voorraadpotten gekocht hebt of extra groen doet en lege glazen flessen en bokalen gebruikt: de inhoud labelen is erg handig. Wanneer je langs de verpakkingsvrije winkel bent gegaan, noteer je met je krijtstift waarmee je potje gevuld is. Ook de kooktijd voor rijst, pasta of linzen kan erop. Net als de houdbaarheidsdatum. Tip: om die te onthouden, maak je in de winkel even een foto met je smartphone.

7. Van grote naar kleine verpakkingen

Ik liet eerder al zien dat wij, om kosten en afval te besparen, hele grote verpakkingen met waspoeder en zeep kopen. Ook ons vaatwaspoeder vullen we bij vanuit een grote doos. Hiervoor gebruiken we oude plastic dozen en potten à la Tupperware. Net als op de glazen voedingsbokalen, werkt het labelen met een krijtstift hiervoor perfect. Zo hou ik het poeder voor gekleurde en voor witte was altijd uit elkaar!

Krijtstift kopen: Ga voor waterafwasbaar

Kies voor een waterafwasbare krijtstift, zoals deze hier. Minder stank, geen extra reinigingsmiddel nodig en geen stress om fouten te schrijven. Win, win, win!

Pin voor later!

Heb jij al eens iets gemaakt met krijtstift?

Sofie

Hoi! Ik ben Sofie en schrijf hier met veel goesting over mijn groene lifestyle, eerlijk en bewust ouderschap en hoe het is om chronisch ziek te zijn. Vragen of opmerkingen? Laat hieronder iets van je horen, vind ik leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.