Sinds bij Ella de tandjes non-stop doorkomen, heeft ze last van luieruitslag. Tanden krijgen gaat namelijk gepaard met een wijziging in de zuurtegraad van de huid, en dat kan voor problemen zorgen. Waar vroeger de eerste tekenen van wat roodheid voldoende verzorgd werden met een klein veegje Weleda billencrème, is dat nu niet meer zo efficiënt. Tijd om me te verdiepen in de natuurlijke verzorging van babybilletjes!

1 Wasbare billendoekjes

Wist je dat standaard billendoekjes vol zitten met irriterende en zelfs schadelijke stoffen? Goed voor een keertje onderweg dus (al zijn er ook betere alternatieven te vinden), maar niet voor dagelijks gebruik. Officiële instanties raden aan om de billen gewoon te reinigen met een nat washandje. Wil je toch een doos met billendoekjes op de verschoontafel? Dan zijn wasbare billendoekjes zoals deze een goede keuze. Zacht voor babybillen én voor het milieu.

2 Heilwolle

heilwolle natuurlijke verzorging voor babybillen

Voor ik me verdiepte in de wereld van wasbare luiers, had ik nog nooit van heilwolle gehoord. Het klinkt heel erg geitenwollensok, en dat is het ook wel letterlijk een beetje. Billetjeswol komt namelijk echt van een vacht, maar dan van een schaap. De plukjes zuivere scheerwol leg je in de luier, op plekken waar de huid irritatie vertoont. Het natuurlijke wolvet, lanoline, verzorgt de babybillen. En de structuur van de plukjes wol legt een luchtig laagje tussen luier en huid.

3 Billen bloot

Want lucht, dat is ook een topper voor babybillen. Om af en toe een break te krijgen van de vochtige luieromgeving zijn blote billen heel fijn voor je uk. Lekker vrij bewegen en intussen kan de huid goed ademen. Niet altijd handig op je dure tapijt, maar op een oude handdoek of op de vloer in de badkamer moet het kunnen, toch?

4 Verzorgende balsem

natuurlijke verzorging voor babybillen Odylique soothing salve

Als er toch droge of rode plekjes ontstaan, is het tijd voor extra ondersteuning. Billenzalf is een optie. Net als voor de billendoekjes zijn ook hier steeds meer natuurlijke alternatieven voor. De Soothing Salve van Odylique is er zo eentje. De ingrediëntenlijst is opgebouwd uit niets anders dan karitéboter, kokosolie, zonnebloemolie, castorolie en kamille. Echt heel puur dus. Een klein likje is genoeg: de Soothing Salve smelt door de warmte van de huid en laat zich zo makkelijk verdelen. Een licht en zuiver product dat meer voelt als een verzorgende balsem dan als een dikke zalf.

Heb jij nog tips om babybillen te verzorgen?

Ik kreeg een exemplaar van de Soothing Salve om te testen, dankjewel!

Sofie

Hoi! Ik ben Sofie en schrijf hier met veel goesting over mijn groene lifestyle, eerlijk en bewust ouderschap en hoe het is om chronisch ziek te zijn. Vragen of opmerkingen? Laat hieronder iets van je horen, vind ik leuk!

4 Comments

  1. Je kan ook liniment gebruiken op een (wasbaar) doekje. Ik vind dat gemakkelijk! Je hoeft niets nat te maken, kan niet vies gaan ruiken, het is heel natuurlijk en indien je een wasbaar doekje gebruikt ook ecologisch.
    Als je geen wasbaar doekje gebruikt (onderweg bijvoorbeeld), kan je ook cottonpads gebruiken. Verkrijgbaar bij de apotheek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.