Recensie: Wat ik de bomen wil vertellen

Recensie: Wat ik de bomen wil vertellen

Het gaat niet goed met de natuur. Het ijs op de Noordpool smelt en daar zullen vooral de jongere generaties grote gevolgen van gaan dragen. Wij kregen het kinderboek ‘Wat ik de bomen wil vertellen’ opgestuurd, dat dit thema aankaart. Een review!

Inspiratie vanuit Spitsbergen

Enzo Pérès-Labourdette reisde in de zomer van 2016 naar Spitsbergen. Dat de natuur daar in sneltempo bedreigd wordt door het opwarmen van de aarde was erg confronterend. De ervaring inspireerde hem tot het maken van ‘Wat ik de bomen wil vertellen’.

Het verhaal van Boompje en de ganzen

Een boom uit het bos volgt een groep ganzen op hun reis naar het Noorden. Daar ontdekt Boompje een wondere wereld vol dierenpracht. Tot het ijs barst…

‘Wat ik de bomen wil vertellen’ is geen belerend boek vol tips om de Aarde te redden. Het verhaal stopt eigenlijk op het moment dat het probleem van het poolijs zichtbaar wordt. De dieren moeten vluchten, en nu?

Samen stilstaan

Wat ik de bomen wil vertellen neemt kinderen mee in een droomwereld. Althans, dat denk ik. Ella is nog net te jong om ze te begrijpen, maar ik vind de tekeningen prachtig. Het gebruik van waterverf en sprekende kleuren geeft het geheel een magisch sfeertje en zuigt zelfs mij de illustraties in.

De begeleidende tekst is beperkt. Er wordt alle ruimte gegeven aan het ontdekken via beeld. Ik voel dit boek, meer dan dat ik het gewoon lees. Het open einde nodigt uit tot nadenken en samen stilstaan bij een reëel probleem van onze tijd.

recensie Wat ik de bomen wil vertellen boek

Wat ik de bomen wil vertellen is een prentenboek voor kinderen vanaf 4 jaar, uitgegeven door uitgeverij Leopold. Koop het hier op Bol.com.

Wat is jouw favoriete prentenboek? 

Dit boek heb ik opgestuurd gekregen ter recensie.
Deel:

4 Reacties

 1. 18 maart 2019 / 22:59

  Wat een mooi boek! Mijn eigen favoriete prentenboek is: Raad eens hoeveel ik van je hou.

 2. 20 maart 2019 / 14:14

  Het ziet er prachtig uit! Mijn favoriet is Rupsje Nooitgenoeg. En Amélie houdt er intussen ook erg van 😉

  • Sofie
   Auteur
   21 maart 2019 / 11:25

   Al veel van gehoord maar nog niet gekend hier!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Zoek je iets?