Oh, oh, het leed dat doorkomende tanden heet! Dochterlief heeft last en bijt op alles dat los en vast zit. Ook op mijn vingers, auw! Liever geef ik haar een veilig, duurzaam bijtspeeltje om zich op uit te leven. Eén van de hilarische exemplaren uit de fruit- en groentencollectie van Oli & Carol bijvoorbeeld. Een review!

Twee zussen met een duurzame missie

Oli & Carol is een jonge onderneming, opgericht door twee zussen uit Barcelona. Ze verkopen bijtspeeltjes met originele en grappige designs. Alles wordt handgemaakt van 100% natuurlijk rubber van Hevea-bomen. Geen probleem als je kindje hier uren op sabbelt: de afwerking bestaat uit natuurlijke, voedselveilige verf.

Sociaal speelgoed

Als ik dan toch iets nieuws koop, vind ik het altijd fijn om weten dat een deel van de centen naar een goed doel gaat. Elke aankoop van Oli & Carol steunt hun onderwijsproject in India. Zo draag je onrechtstreeks mee bij aan de opleiding van kinderen ter plaatse, die Olimpia en Carolina gedurende hun hele schoolloopbaan willen begeleiden.

review duurzame bijtspeeltjes Oli & Carol

Meer dan een bijtspeeltje

De bijtspeeltjes van Oli & Carol zijn zo mooi vormgegeven dat ze voor verschillende dingen kunnen dienen. Ik was op slag fan van de gekke watermeloen, maar ook de avocado is superhip. Of zie je je uk al bijten op de banaan? Het leuke is dat Ella meteen een eerste item in huis heeft voor het speelkeukentje dat ongetwijfeld nog zal volgen. Koken eteke spelen!

De origami bootjes vind ik dan weer zo mooi dat ze gerust als decoratie in de kinderkamer kunnen. Alles kan ook mee in bad, want gaatjes, die zitten er niet in. Helemaal veilig en hygiënisch dus. Ik hou van speels en origineel, maar er zijn ook klassieke badeendjes beschikbaar voor de liefhebbers.

review duurzame bijtspeeltjes

Mening van een mama

Als eco-minded mama spreekt het voor zich dat ik graag kies voor een duurzaam merk. De watermeloen is minimaal verpakt met alleen karton. Een mooi voordeel, net als de gebruikte veilige, natuurlijke en groene materialen.

Het bijtspeeltje is zacht en soepel, wat een goede grip voor kleine handjes (en tandjes) garandeert.

En Ella?

Die ging meteen aan de slag en zette haar tanden vrolijk in de watermeloen. Heerlijk! En ook het bijna driejarige vriendinnetje dat op bezoek kwam, spotte de vrolijke meloen al van ver.

Ik had deze bijtspeeltjes al lang op mijn verlanglijstje staan. Helemaal leuk dat MissBirdie ons de kans gaf om er eentje te testen. Kies jij net als wij voor deze watermeloen, genaamd Wally? Of liever een ander lekker exemplaar?

Dit duurzaam bijtspeeltje hebben we gekregen om te reviewen, bedankt!

Sofie

Hoi! Ik ben Sofie en schrijf hier met veel goesting over mijn groene lifestyle, eerlijk en bewust ouderschap en hoe het is om chronisch ziek te zijn. Vragen of opmerkingen? Laat hieronder iets van je horen, vind ik leuk!

2 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.