Met het in de kijker zetten van herbruikbare luiers voor Real Nappy week, schoof mijn weekoverzicht een plaatsje op. Even inhalen dus!

Maandag

Die plaknacht van vorige week? Hij wordt keer op keer herhaald. Ik ga er in mee en draai weer op extreem weinig slaap. Er zal wel een reden voor zijn, dit moet weer een fase zijn.

Wel leuk: plots kan Ella klappen! Ik doe haar geregeld voor hoe het moet, maar nog nooit deed ze mij na. En nu, uit het niets, klapt ze mee alsof ze nooit anders heeft gedaan. Ik merk ook subtiele andere extra’s: voor het eerst doet ze haar blokjes ook in de doos, en probeert ze een toren te bouwen, in plaats van alleen af te breken.

Dinsdag

Terwijl ik wat op Facebook scroll, zie ik een oproep van een vriend. Hij zoekt een plek om naartoe te fietsen met zijn zoontje. In een opwelling stel ik ons huis kandidaat. Even niet nadenken over energielevels maar gewoon mijn spontane zelf zijn: I like. Ondanks onze locatie naast de fietsostrade is de route wat te lang. Niet getreurd, we spreken toch af voor morgen.

Woensdag

Hoera, vandaag staat onze playdate op de planning. Ella’s vriendje is maar twee weken ouder. Heel benieuwd hoe die twee het zullen vinden met elkaar. Helaas heeft mijn meisje een mindere dag. Ze hangt al aan mijn been nog voor ons bezoek toekomt. En wanneer dat klein schattig kereltje ook een enthousiast, luid stemmetje laat weerklinken, moet ze heel erg huilen. En dat elke keer opnieuw.

Ella is heel geïnteresseerd maar duidelijk ook overweldigd. Oei! Achteraf wordt duidelijk dat ze supermoe was: ze slaapt twee uur aan een stuk en wordt vrolijk wakker. Volgende keer beter! In elk geval heb ik nog eens kunnen bijpraten met de andere helft van de visite, en dat was wel fijn.

Donderdag en vrijdag

De plaknachten zijn weer verruild voor onze gewone routine van minstens om de twee uur drinken of mama checken, maar dan wel wegrollen. Geeft mij toch weer wat meer kans om lekker te liggen. Oef.

Een beetje wandelen, spelen en heel veel was verwerken. Dat zijn onze voornaamste activiteiten. Het is lekker weer, en ik kijk uit naar een zomers verlengd weekend. Binnen is het ook zonnig, want Ella is de laatste dagen enorm vrolijk. Ze lacht en danst en klakt met haar tong. Heerlijk!

Zaterdag

We gaan langs de ouders van Jense. Ella is na haar gebruikelijke ontdooimoment in haar nopjes. Ze ontdekt nieuw speelgoed, kruipt rondjes en wij zijn blij. Met een lekker paaseitje sluiten we de middag af.

Zondag

Dit jaar vieren we Pasen bij mijn ouders. Onder een tropische zon zoeken we eitjes. Gelukkig zijn ze niet van chocola. Na een feestmaal wandelen we terug naar huis. Mama heeft er weer iets heel erg mooi en gezellig van gemaakt. Ik hoop dat ik Ella later ook zo’n mooie herinneringen kan bezorgen.

Sofie

Hoi! Ik ben Sofie en schrijf hier met veel goesting over mijn groene lifestyle, eerlijk en bewust ouderschap en hoe het is om chronisch ziek te zijn. Vragen of opmerkingen? Laat hieronder iets van je horen, vind ik leuk!

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.