Veel te vaak belanden leuke nieuwtjes of interessante dingen op mijn stapel blogideeën. Die is intussen zo groot dat de uitwerking soms op zich laat wachten. In de reeks ontdekkingen verzamel ik alles wat ik wil delen. Ditjes en datjes, weetjes en feitjes, allemaal in hapklare brokjes!

Lupilu babykleding van de Lidl

Toevallig stootte ik van de week op een rekje met babyspullen in de Lidl. Ik kocht enkele body’s (rompertjes, voor de Nederlanders onder ons) en een pyjama zonder voetjes, die je op de foto hierboven ziet. Ze zijn gemaakt uit zacht biologisch katoen en vallen ruim: perfect voor over de wasbare luiers. We hebben een roze setje, maar de print met cactussen is mijn favoriet. Meisjes mogen ook stoer zijn! Enige minpunt: het grote label aan de binnenzijde. Hopelijk gaat dat niet irriteren.

Maître Olivier – Vegetarisch broodbeleg

maître olivier broodbeleg vegispread

Het was mijn zus die me hierop wees: kip curry zonder kip, voor op de boterham. Ik heb een haat-liefde verhouding met kip curry. De smaak vind ik lekker, maar als ik een hard stukje tegenkom in mijn mond keert mijn maag. Toen ik zwanger was gebeurde dat letterlijk en ik heb gezworen het goedje nooit meer te eten. Dit alternatief is dus fantastisch, ook al omdat ik het beetje vlees dat we nog eten, op zijn minst bij de lunch volledig wil afschaffen. Intussen proefde ik van Maître Olivier ook de veggie Martino (meh, te veel wortelsmaak) en iets met zonder bacon (No Smokey Bacon). Die laatste vond ik ok, maar het blijft jammer van de plastic verpakking. Gekocht bij Carrefour en Spar.

Ballonnen? Toch maar niet

Een triest artikel bereikte me onlangs: één op de vijf zeevogels die een ballon tegenkomt op zijn weg, sterft. Ik hoor vaak als commentaar op de gevaren van plastic: ja maar, ik gooi mijn afval echt niet in de natuur hoor. True, maar hebben we niet allemaal al eens een ballon opgelaten? Die belandt dan sowieso wél waar hij niet hoort. Tijd om eens stil te staan bij alternatieven! Ik heb al enkele ideetjes, stay tuned.

Ewan het droomschaap

Ewan het droomschaap met baarmoedergeluiden

Tesamen met deze geweldige watermeloen testte ik voor Miss Birdie ook Ewan het droomschaap. Dat is een knuffelig schaap met een zacht rood lampje in zijn buik. Ewan maakt baarmoedergeluiden om baby’s tot rust te brengen bij het slapen. Geruis, gestofzuig of harpmuziek zijn ook een optie. Ik wil Ella niet forceren en slaaptrainen, maar ze komt af en toe moeilijk tot rust. Langer slapen zal ze met Ewan niet doen, maar hij heeft ons wel al geholpen om haar focus midden in de nacht te verleggen van spelen naar slapen.

Down the road

Ik volg het programma waarin Dieter Coppens enkele jongvolwassenen met het syndroom van Down op reis neemt, al langer. Bij seizoen één zat ik wekelijks voor de tv gekluisterd, en dat is bij het tweede niet anders. Geen echt nieuwe ontdekking dus, maar ik ontdek wel elke aflevering opnieuw hoe eenvoudig, puur en eerlijk de dingen kunnen zijn. Echt, van mij mag deze serie voor eeuwig blijven doorgaan.

Ewan het droomschaap werd mij opgestuurd om te testen.

Sofie

Hoi! Ik ben Sofie en schrijf hier met veel goesting over mijn groene lifestyle, eerlijk en bewust ouderschap en hoe het is om chronisch ziek te zijn. Vragen of opmerkingen? Laat hieronder iets van je horen, vind ik leuk!

2 Comments

  1. Benieuwd naar je ballon-ideetjes! Dan deel ik ze graag met collega’s met kinderen, want ik merk dat ballonnen niet weg te denken zijn van verjaardagsfeestjes enzo.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.