Podcasts, ik had er niet zoveel mee. Of dat dacht ik. Toen ik er voor het eerst eentje opzette, was het onverwachts toch raak. Tip van de dag: Radio Mama.

Mijn eerste podcast

Het was eigenlijk heel toevallig. Op een dood moment (lees: tijdens borstvoedingsdut nummer drie miljard) bekeek ik enkele Instagram Stories. Cindy gaf aan dat ze lag te luisteren naar Radio Mama. In bad, als ik me niet vergis. Ons eigenste bad was op dat moment bezet door Ella. Na een zware dag nam papa badtijd voor zijn rekening. Ik wilde even een half uurtje niks. Ik had een mamadip. Even me-time, los van de dochter. In plaats van doelloos op mijn smartphone te scrollen, nestelde ik mij in de zetel met een lat chocolade. En een podcast over mama zijn. Ahja, want ook tijdens me-time voel ik me momenteel vooral mama. Een ploeterend exemplaar dat wat herkenning kan gebruiken. Want hoe doen die anderen dat?

Lang verhaal kort: ik leerde Radio Mama dus kennen via Instagram Stories. Ook iets waar ik eerst niet zoveel mee had. En nu durf ik er zelf al eens iets posten. Zo zie je maar.

Een babbeltje met Kristien

Ik depte op die bewuste avond mijn zielige moeder-ogen droog en luisterde naar de kalmerende stem van Kristien Wollants. Haar naam zegt me vaag iets. Volgens mij ontmoette ze ooit vrienden van ons op vakantie. Dat doet natuurlijk niks ter zake, maar vind ik wel een grappig detail.

Kristien focust in elke podcast op een ander thema. Telkens komt een gast langs in haar studio, waar een gezellig gesprek ontstaat, eerder dan een droog interview. Er is plaats voor een lach en een traan en ook een echte giechel af en toe. En vooral voor eerlijk moederschap. En dat, dat juich ik ongelofelijk toe. Het steunt. Het geeft een schouderklopje. Het is van “Ah! Zij doen ook maar wat”.

Dat de thema’s die aan bod komen ook echt bij mijn visie passen, is al helemaal fijn. Voor een keer geen fronsende wenkbrauwen bij de gedachte aan meer dan een half jaar borstvoeding of samen slapen met je ver van doorslapende kind. Oef!

Podcast Radio Mama praktisch

Ik luister de afleveringen van Radio Mama via Spotify, maar iTunes kan ook. Elke episode duurt ongeveer een uurtje. Enkele titels: Huilbaby’s, Loedermoeders, Slapen, Minder speelgoed en meer tijd. Meer luistervoer is onderweg. Binnenkort komen onder andere de thema’s voeding (weet je nog, onze struggles?) en wasbare luiers (juich ik als consulente heel hard toe, duh!!) aan bod. Ik ben benieuwd!

Foto: Radio Mama

Sofie

Hoi! Ik ben Sofie en schrijf hier met veel goesting over mijn groene lifestyle, eerlijk en bewust ouderschap en hoe het is om chronisch ziek te zijn. Vragen of opmerkingen? Laat hieronder iets van je horen, vind ik leuk!

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.