Ik weet niet wat het was, maar de afgelopen weken had ik niet veel zin om elke dag een dagboekje neer te pennen. Maar ik was wel al begonnen aan de week van paasmaandag. Ik ga dus even van de hak op de tak springen, want er zijn wel wat leuke momenten gepasseerd intussen.

Einde van het paasweekend

Maandag

Paasmaandag: vandaag starten we onze eigen traditie als gezin. Ella mag eitjes zoeken en tot onze verbazing lukt dat ook echt. Ze ziet meteen het felgekleurde eitje tussen de oren van Nijntje zitten en wijst met haar vingertje. Zelfs het in de mand gooien lukt na wat aanmoediging van ons.

Voor de allerlaatste keer mag ik ook nog even het kind uithangen. Vanaf nu zijn Sinterklaas en de Paashaas er voor onze dochter, en niet meer voor ons. Jense heeft zijn best gedaan om het mij nog wat moeilijk te maken. Wanneer het laatste ei gevonden is, nestelen we ons aan tafel voor het eerste Paasontbijt met zijn drie.

Ella maakt weer reuzensprongen. Plots trekt ze zich overal aan op en laat zelfs al een handje los. Wat we nog niet zagen aankomen is dat ze ook al in staat blijkt om trappen te beklimmen. De deur naar de tuin staat open en dat motiveert. Plots zit ze op de eerste trede. De tweede volgt, en mevrouw kruipt de tuin in alsof het niets is. Wij kunnen alleen maar toekijken en heel breed lachen. Wat een dag!

Dinsdag

Gisteren sloten we het feestweekend af met een heerlijke pizza. Eigenlijk had ik een maaltijd gered via de app Too Good To Go. Maar er bleek een misverstand waardoor we zonder avondeten zaten. Ter vervanging haalden we pizza uit bij echte Italianen die onlangs een zaak openden in ons eigenste dorp. Geen geredde maaltijd, maar wel een lokale handelaar gesteund!

Verjaardagsverrassing

Zaterdag

Het volgende weekend stond er alweer een festiviteit op de kalender. Mijn papa was jarig. Omdat de rest van de familie benieuwd was na ons enthousiasme, haalden we opnieuw pizza uit. Iedereen vond het lekker, oef! Na een ijsje keerden we huiswaarts om ons meisje te laten slapen.

Maandag

Eigenlijk verjaart papa pas vandaag. We vierden het een paar dagen vroeger omdat dat beter uitkwam. Vandaag maakten mijn mama en ik een beetje specialer voor de jarige, met een lekkere lunchpauze. Ik haalde zijn favoriete koffiekoeken en mama zette een omelet met stokbrood klaar. En kaarsjes mochten ook niet ontbreken uiteraard.

Zelluf doen!

Woensdag

Een vakantiedag, hoera! We vertoeven een middag op de kinderboerderij met een groep vrienden. Keigezellig, en zoals altijd besluiten we dat het er vaker van moet komen om af te spreken.

Vrijdag

Ella staat steeds vlotter recht en zet ook haar eerste stapjes met steun van zetel, kast of papa. Wow. Toch weer een ander zicht, zo’n mini op twee beentjes.

Nog het vermelden waard: de vaste voeding gaat een ietsje beter. Hoe dat komt? Omdat mevrouwtje nu zelf lepeltjes naar haar mond brengt. Wij vullen ze, zij mikt in haar mond (en soms ernaast). Een kliederboel, maar er gaat tenminste iets in.

Zondag

Vandaag zouden we voor het eerst in meer dan elf maanden met zijn tweetjes uitgaan, manlief en ik. We hadden tickets voor de musical 40-45. Bij het boeken had ik niet verwacht dat ik nu nog steeds zou overleven op zo weinig slaap. Nu het moment er is, kijk ik er eigenlijk tegenop. Ik sta op met hoofdpijn en besef dat een uitje naar het theater me nog meer zal uitputten. En daarna is er geen ruimte om te bekomen. Want ik ben nu ook verantwoordelijk voor een ander persoontje. We blazen de boel af. Ik voel spijt en opluchting tegelijk. Gelukkig kunnen we last-minute nog iemand anders blij maken met de tickets. En die date? Die plannen we binnenkort opnieuw.

Sofie

Hoi! Ik ben Sofie en schrijf hier met veel goesting over mijn groene lifestyle, eerlijk en bewust ouderschap en hoe het is om chronisch ziek te zijn. Vragen of opmerkingen? Laat hieronder iets van je horen, vind ik leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.