Voor wij een kind kregen, hadden we aan een simpele kalender op ons zelfgeschilderde prikbord genoeg. Nu ons gezin uit drie personen bestaat, komt daar stilaan verandering in. Hoewel ik hoop dat we nooit moeten haasten en stressen om honderden activiteiten af te werken, brengt een nieuwe persoon in huis automatisch toch wat meer planning met zich mee. Ik mocht de Kidsproof Familyplanner uittestten en bedacht 14 originele manieren om de extra vakjes te gebruiken. En wat meer is: een gelukkige lezer kan ook een exemplaar bemachtigen! 

Een vakje voor elk gezinslid

In het doorsnee gezin van tegenwoordig heeft de hele familie het druk. Mama en papa werken meestal met zijn twee, dus er moet opvang gepland worden. Kinderen die al naar school gaan hebben hobby’s of verjaardagsfeestjes op de agenda. En dan zijn er nog gezinsuitstapjes in het weekend. In een nieuw samengesteld gezin wordt de agenda alleen maar uitgebreid. Een planner met verschillende kolommen en dus veel meer ruimte per dag kan overzicht brengen in de chaos. Aan elk gezinslid wordt een kolom toebedeeld. Het is dan gewoon een kwestie van de afspraken te noteren bij de juiste persoon. 

Andere manieren om de gezinsplanner te gebruiken 

De lijstjesfreak in mij vond het wel leuk om eens na te denken over meer originele manieren om een familieplanner te gebruiken. Wat denk je van een kolom vakjes voor: 

 • Verjaardagen van familie en vrienden 
 • De planning van het weekmenu 
 • Een huishoudschema 
 • Het bijhouden van de momenten waarop je medicijnen moet nemen
 • Een menstruatiekalender
 • De vaste momenten waarop je kinderen zwemspullen of turnzakken mee naar school moeten nemen 
 • Klusjes die de kinderen moeten afwerken
 • Examenplanning 
 • Het aftellen naar een speciale gebeurtenis 
 • Het bijhouden wanneer je je lenzen/tandenborstel/… vervangen hebt  
 • Een to do lijstje 
 • Het bijhouden wanneer de planten water kregen
 • Afspraken, herinneringen of een uitlaatschema voor je huisdier 
 • Oppasdagen/crècheplanning 
originele manieren om een familieplanner te gebruiken, - 1

Kidsproof Familyplanner 2019 

De Kidsproof Familyplanner is een weekplanner met plaats voor zes gezinsleden – of verschillende van de andere opties hierboven. Je kan hem ophangen of op de keukentafel leggen. Elke week wordt opgeleukt met extra ruimte voor notities en een tip of quote. De stickers achterin maken het ook voor kinderen leuk om met de planner aan de slag te gaan. De kalender loopt van augustus 2019 tot december 2020. Anderhalf jaar dus!

originele manieren om een familieplanner te gebruiken, - 1

Win! 

Ik mag een lezer blij maken met een exemplaar van de Kidsproof Familyplanner van uitgeverij mo’media. Wil jij graag meedoen, laat dan een berichtje achter! Deelnemen kan tot en met zaterdag 1 juni 2019. Dan is Ella jarig en bepaalt haar onschuldig kinderhandje wie zij mag trakteren. De winnaar wordt bekend gemaakt via Facebook en Instagram

Hoe zou jij je familieplanner gebruiken?

Dit product werd mij opgestuurd om te reviewen.

Sofie

Hoi! Ik ben Sofie en schrijf hier met veel goesting over mijn groene lifestyle, eerlijk en bewust ouderschap en hoe het is om chronisch ziek te zijn. Vragen of opmerkingen? Laat hieronder iets van je horen, vind ik leuk!

9 Comments

 1. Zo handig hé! Ik gebruik er ook een. Wij zijn maar met twee maar ik schrijf in 1 kolom ons weekmenu, dan elk een kolom voor aparte afspraken of taakjes en to do’s en dan een kolom met gezamenlijke dingen. Ik heb dan wel geen kindjes maar ik doe graag mee om ‘m te winnen ^^

 2. Oh, wat leuk! En handig ook vooral. Wij gebruiken momenteel een digitale kalender, maar dat is minder zichtbaar voor Juliette. Deze zou ze wel leuk vinden, en dan vooral de stickers :-).
  En whaaat, wordt Ella al één? Waar is de tijd naartoe?!

 3. Ik zou deze aan m’n schoonzusje geven, zij krijgt binnenkort haar 4e kind en heeft dus alle vakjes nodig voor alle kinderen 🙂
  Gefeliciteerd alvast met Ella!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.