Oma maakt: babyjurk van restjes stof

Oma maakt: babyjurk van restjes stof

Toen het nieuws haar bereikte dat de eerste kleindochter op komst was, ontwaakte de creatieve ziel in mijn moeder. Haar zelfgemaakte babykleding verdient wat mij betreft een plaatsje op mijn blog. Net als de DIY-projecten waar ze mij telkens weer mee verrast. Het allereerste wat oma voor Ella maakte: een zelfgenaaide babyjurk van restjes stof.

De allereerste creatie

Al jaren droomde oma van haar eigen hobbykamer. Toen na mij ook mijn zus het huis uit ging, was het zover. De naaimachine kreeg in plaats van op de kille zolder een mooi plekje in het huis. En mijn moeder naaide Ella’s eerste jurk van restjes stof die ze nog had liggen. High five voor upcycling!

Zomers babyjurkje

Mijn meisje zat nog in de buik toen oma mij verraste met een aanslag op mijn balancerende zwangerschapshormonen. Het jurkje was echt geslaagd, en dat voor een complete beginneling. En zeker als je bedenkt dat het ontwerp ook van nul uit die creatieve geest ontstond.

Hittegolf

Helaas is het zelfgenaaide babyjurkje op de kapstok blijven hangen. Mijn dochter bracht de eerste maanden van haar leven vooral door in haar blootje dankzij de ene na de andere hittegolf. Gelukkig dat die wasbare luiers ook zo fashionable zijn!

Ik ben benieuwd. Heb jij wel eens zelf kleertjes gemaakt?

Deel:

5 Reacties

 1. 11 juni 2019 / 10:51

  Nog nooit. Echt niks voor mij dat priegelwerk :). Maar ik heb wel een supermooie salopet gescoord in de kringloopwinkel die ooit eens met veel liefde zelfgemaakt is voor een andere jongen of meisje.

 2. 11 juni 2019 / 12:35

  Haha, typisch een vraag voor mij. Sinds ik hoorde dat mijn schoondochter zwanger was ben ik meteen begonnen. Als eerste maakte ik een boxkleed wat bestond uit lang bewaarde lapjes stof waarvan ik voor mijn eigen kinderen vroeger kleertjes had genaaid. Een boxkleed met vele herinneringen dus, ik ben stiekem nog steeds best trots als ik het nu in de box zie liggen. Daarna maakte ik een vlaggenlijn, dekentjes, labeldoekjes, een luiertas, een babynestje, twee broekjes, een truitje, een jurkje, een zomerpakje met hoedje en momenteel ben ik bezig aan een jasje. En heb ik mezelf een nieuwe naaimachine cadeau gedaan. Ik vind het echt leuk om thuis te zitten fröbelen en mijn zoon en schoondochter zijn er blij mee.

  • Sofie
   Auteur
   13 juni 2019 / 12:53

   Haha wat grappig! En wat heb je al veel leuke dingen gemaakt zeg. Knap!

 3. S
  13 juni 2019 / 15:28

  Bedankt voor het delen, en leuk gemaakt!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Zoek je iets?