Achter de benaming sta ik niet helemaal, want natuurlijk hoef ik me niet schuldig te voelen voor deze stiekeme pleziertjes. Maar bij een sollicitatiegesprek zou ik ze nu ook weer niet meteen vermelden. Toch een beetje schaamrood op mijn wangen dus. Dit zijn vijf van mijn persoonlijke guilty pleasures.

1. De nieuwjaarstraan 

Later als je groot bent besef je dat je ouders over bepaalde dingen toch gelijk hadden. Dat wandelen leuk is, en klassieke muziek mooi, bijvoorbeeld. Elk jaar staat op 1 januari het nieuwjaarsconcert op, iets wat ik als puber haatte. En bij de Radetzkymars van Johann Strauss pink ik altijd een traantje weg. Het is gewoon zo mooi als al die mensen meeklappen. 

2. Nostalgische muziek 

Boysbands van de jaren negentig. Als dat geen guilty pleasure is, weet ik het ook niet meer. Backstreet Boys, Five, zelfs een stukje Get Ready af en toe. Met foute hits van toen is afwassen plots leuk. 

3. En nóg meer nostalgie 

Nog verder terug in de tijd? Geen probleem! Ook de liedjes van Samson en Gert knallen soms uit mijn boxen. Zorgeloze kindertijden, vakanties naar het zuiden. Het brengt me instant terug. En nu ik een dochter heb, heb ik ook een excuus. Jammer dat Gertje ermee stopt. 

4. Dag Sinterklaas 

Ook iets uit de kindertijd. Als tiener bakte ik met een vriendin fishsticks na school en keken we naar de avonturen van Bart Peeters bij Sint en Piet. Zoveel jaar later kijk ik nog steeds naar de aankomst van Sinterklaas. Dat de enige echte Jan Decleir niet langer zijn mijter zal opzetten, is dan ook diep triest.

5. Pistoleekes met kaas 

Sinds mijn gezondheid me in de steek liet, eet ik zo goed als glutenvrij. Mijn buik kan dat gewoon beter verdragen. Koekjes en taart laten staan vind ik geen ramp. Maar stokbrood en pistolets met kaas: die mis ik echt enorm. Ik maak dus wel eens een uitzondering. Dat maakt het de enige échte guilty pleasure uit dit rijtje. Want als ik dan last heb, is het een klein beetje eigen schuld, dikke bult. (Let op: mensen met een echte allergie voor gluten kunnen enorm ziek worden van de kleinste kruimel. Die hebben niet de luxe om af en toe te zondigen!)

Wat is jouw stiekeme bekentenis? 

Foto: Hello I’m Nik, Unsplash

Sofie

Hoi! Ik ben Sofie en schrijf hier met veel goesting over mijn groene lifestyle, eerlijk en bewust ouderschap en hoe het is om chronisch ziek te zijn. Vragen of opmerkingen? Laat hieronder iets van je horen, vind ik leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.