Toen het nieuws haar bereikte dat de eerste kleindochter op komst was, ontwaakte de creatieve ziel in mijn moeder. Haar zelfgemaakte babykleding verdient wat mij betreft een plaatsje op mijn blog. Net als de DIY-projecten waar ze mij telkens weer mee verrast. Vandaag laat ik enkele vrolijke broekjes zien, die perfect passen over een wasbare luier.

Wasbare luierbillen

Zoals je weet, gebruiken wij wasbare luiers. Die zijn dikker dan een wegwerpluier. Helemaal geen probleem, want voor de stand van de heupen is een dikker pakket juist goed. Ook Ella’s beweeglijkheid is er nooit minder om geweest. Ze rolde al snel, leerde vlot kruipen en is momenteel flink aan het oefenen met lopen. Die ronde billen maken het extra schattig. En als bonus valt ze ook extra zacht.

Het enige nadeel aan dat dikkere luierkontje is de pasvorm van broekjes. Tegenwoordig zit ook de meeste babykleding strak. Bij een smalle legging blijft er dan niet veel ruimte over om een wasbare luier in te stoppen. Dit valt op te lossen door een maatje groter, of een joggingmodel te dragen. Wij kiezen voor het beste van twee werelden: strakke broekjes met een wat lager vallend kruis. Is zo’n laaghangend haremmodel toch nog ergens goed voor :-).

Wat fijn dat oma precies het perfecte model voor Ella heeft leren maken!

Broekje voor over wasbare luiers

Broekjes in alle kleuren, met of zonder print

Oma verrast ons regelmatig met een mooi stofje. Wat vind je van Ella’s kerstbroek? Ze groeide zo snel vorig jaar dat ze die eigenlijk al in de herfst droeg, oeps!

Het patroon van het Oliver-broekje vond ik op deze blog.

Sofie

Hoi! Ik ben Sofie en schrijf hier met veel goesting over mijn groene lifestyle, eerlijk en bewust ouderschap en hoe het is om chronisch ziek te zijn. Vragen of opmerkingen? Laat hieronder iets van je horen, vind ik leuk!

6 Comments

  1. Geweldig! Ik merk ook dat sinds Amélie oefenbroekjes draagt, de broeken plots een maatje minder kunnen 😉 Wasbare luierbillen ergens in krijgen, is best een trucje. Super dan dat jouw mama zo creatief is en die broekjes maakt. Want dat lijkt me dus echt super handig!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.