Het duurt niet meer lang of mijn kleine zusje is een getrouwde vrouw. Als getuige en maid of honour was het aan mij om een spetterend vrijgezellenfeest te organiseren. Het werd een gezellig tuinfeest met veel originele ideeën en persoonlijke toetsen. Ook nood aan inspiratie voor een budgetvriendelijk vrijgezellenfeestje of bridal shower? Ik laat zien hoe ik het aanpakte.  

Programma en uitnodigingen 

Verkleed en dronken het nachtleven instappen en gênante opdrachten uitvoeren, dat was niet waar mijn zus op hoopte. Van te voren stemden we onze ideeën in grote lijnen af op elkaar. We kozen voor een tikkeltje nostalgie naar onze kinderjaren. Op verjaardagsfeestjes kwam het wel eens voor dat ik voor mijn zus en haar vriendinnen een competitie organiseerde met diverse tuinspelen. Check! Dat werd onze opwarmer. Na een lekker feestmaal zou de avond verder heel ongedwongen en gezellig verlopen. Bijkletsen, beetje dansen, het kon allemaal. 

uitnodiging vrijgezellenfeest
bridal shower uitnodiging

Om de gasten op de hoogte te brengen van het programma, maakte ik een uitnodiging bij Kaartje2go. Vroeger zou ik zelf aan de slag zijn gegaan met mijn knutselspullen, maar nu ik mama ben heb ik daar de tijd niet meer voor. Een kant-en-klare uitnodiging was dus zeer welkom! Gelukkig kon de creatieve ziel in mij toch nog een persoonlijke toets aan de kaartjes geven. Er zat geen standaard vrijgezellen design in de database, maar een wijziging was zo gedaan met de editor op de website. En ik was extra blij dat de uitnodigingen rechtstreeks verzonden werden naar de gasten. Snel en makkelijk! 

Golden garden games 

Tja, dat klinkt nu eenmaal leuker dan “tuinspelletjes”, of niet? Voor iedereen lag bij aankomst een diadeem klaar. De kleur bepaalde meteen het team: The Pink Panters en The Golden Girls. Had ik al vermeld dat mijn zus van roze en goud houdt? 

ringwerpen tuinspel vrijgezellenfeest bidal shower

1 RINGwerpen 

Want wat past er beter bij verlovingen en huwelijken? Ik kocht een tweedehands houten ringenwerpspel. Voor de gelegenheid werd het versierd met papieren bloemen. Later kan Ella zich ermee amuseren. 

Winnaar: het team dat de meeste ringen rond de paaltjes kreeg.

memory vrijgezellenfeest spel

2 Memories

Een spelletje memory, maar dan met gekke foto’s van het bruidskoppel en de bruid in haar kindertijd. De kaartjes legde ik klaar in een oude houten kader die ik nog had liggen. Zo was er minder kans op wegwaaien. 

Winnaar: het team dat het snelst de paren vond.

prosecco Pong vrijgezellenfeest bidal showen spelletjes
Ja oké, wij speelden het met Cava en Cola

3 Prosecco Pong 

Beerpong, maar dan vrouwelijk en stijlvol. Deze set is te koop bij Action. 

Winnaar: het team dat er als eerste voor zorgt dat de glaasjes aan de overkant leeg zijn.

4 Kisses from the misses 

Een variant op Ezeltje Prikje. Ik Photoshopte het hoofd van de bruidegom op het lichaam van Superman. De dames moesten geblinddoekt kusjes op zijn lippen proberen plakken. 

Winnaar: het team dat het dichtste bij kwam. 

5 LiefdesLimbo 

Om even gek te doen: een opblaasbare limboset, ook van Action. Muziekje op, even stretchen (de teams namen hun taak erg serieus) en gaan! Toen onder de balk niet meer lukte, gingen ze spontaan over op een rondje hoogspringen. Ook leuk!  

Winnaar: het team dat als laatste overblijft. 

inspiratie vrijgezellenfeest budgetvriendelijk

6 Finale 

De deelnemers van het winnende team mochten meedoen aan de finale. In het deksel van een schoendoos plakte ik enkele jeugdfoto’s van de toekomstige bruid. Aan hun om haar leeftijd te raden en die getallen op te tellen. 

Winnaar: degene die het dichtst bij de juiste oplossing kwam. 

Extra uitdagingen en verrassingen voor de bruid 

Shotje! 

Bij aankomst stonden de gasten mijn zus op te wachten. Met slingers, toeters en een luid applaus werd ze ontvangen. Enkele bruidsaccessoires lagen klaar: een tiara, lint, teenslippers, en ja, zelfs een persoonlijk shotglaasje aan een ketting. Voor extra hilariteit zorgden namelijk enkele extra opdrachten. De bruid mocht de naam van haar verloofde niet uitspreken. Als ze dat wel deed, moest ze een shot drinken. Natuurlijk probeerden wij om tijdens gesprekken een verspreking uit te lokken. Vriendinnen zorgden voor een gepersonaliseerd ei, dat haar verloofde symboliseerde. Daar moest mijn zus goed voor zorgen. Ging het stuk? Drinken! 

inspiratie vrijgezellenfeest budgetvriendelijk

Om het leuk en gezond te houden, mocht iedereen die “verplichte” drankjes trouwens altijd kiezen . Ik vind het als niet-drinker echt niet nodig om iemand lazarus te voeren. Water is ook prima, het gaat om het plezier, toch? 

Hoe goed ken jij… 

Ook altijd een hit: quizvragen over de verloofden. De zussen van de bruidegom bedachten wat leuke stellingen en legden die voor aan meneer. Mevrouw moest dan inschatten wat haar toekomstige had geantwoord. En ook de rest van de groep deed vrolijk mee. Wie heeft het meeste schoenen? Wie wil er altijd gelijk krijgen? Antwoorden deden we door bordjes (oftewel snorren en lippen op een satéprikker geplakt) in de lucht te steken.

Als beloning voor haar goede inschattingen (ahum) kreeg mijn zus een vriendenboekje dat ik op voorhand had gemaakt. Je weet wel, met foto’s en invulvragen van de gasten. Achteraan heb ik wat ruimte gelaten voor herinneringen aan deze bijzondere dag. 

spelletje vrijgezellen huwelijksreis darts

Waarheen gaat de huwelijksreis?

De laatste creatieve uitspatting kwam van onze mama. Ze plakte een landkaart op een oud prikbord. Met dartpijltjes konden we zo het lot laten beslissen over de huwelijksreis. Supertof!

vrijgezellenfeest bedankjes

De rest van de avond 

Tussen en na alle activiteiten werd er vrolijk bijgepraat. We aten pizza, uitgehaald bij de lokale Italiaan. Elke gast kreeg een verrassingsdoosje met daarin een lichtgevende ring en een chocolaatje als dessert. De discolampen uit mijn tienerjaren vergezelden een playlist op Spotify die ik met de hulp van de gasten samenstelde. En de zelfgemaakte  fotohoek van ons eigen trouwfeest deed nog eens dienst voor de nodige selfies. Ik maakte het einde van het feestje niet meer mee, want mijn meisje had me thuis nodig. Maar ik ging en zag dat het goed was. 

Dit artikel bevat een samenwerking.

Sofie

Hoi! Ik ben Sofie en schrijf hier met veel goesting over mijn groene lifestyle, eerlijk en bewust ouderschap en hoe het is om chronisch ziek te zijn. Vragen of opmerkingen? Laat hieronder iets van je horen, vind ik leuk!

4 Comments

  1. Wow Sofie dat klinkt echt superleuk! Echt zoveel leuker dan die rare feesten waar de bruid of bruidegom in rare pakjes moet rondlopen en uiteindelijk iedereen stomdronken wordt. Ik zou het concept verkopen, je hebt talent voor het organiseren van budgetvriendelijke en alcoholvrije vrijgezellenfeestjes.

  2. Amai klinkt echt als een leuke dag, rustig en gewoon gezellig! Voor mij hoefden al die opdrachtjes in een stad ook niet, zo zie je ze dikwijls rondlopen en ik zou dat de hel gevonden hebben!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.