Eten dat overblijft bij winkels of restaurants kopen voor een prikje. Yes! Vanaf dat de app van Too Good To Go bekend raakte, sprak het concept me aan. Alleen, er waren nog geen handelszaken in onze buurt die eraan meewerkten. Nu wel, tijd voor een test dus! Dit voedsel heb ik gered van de vuilbak de laatste tijd.

Hoe het werkt

1. Installeer de app

2. Check welke zaken in je buurt een bon beschikbaar hebben

3. Reserveer en betaal

4. Ga op het verwachte tijdstip naar de handelszaak, haal je portie af en laat de bon virtueel aftekenen door te swipen

Dit voedsel heb ik gered via Too Good To Go

Bij ons in het dorp doen intussen een slager, een bakker en een supermarkt mee. Nog niet heel veel maar toch al fijn. Dit is wat ik er kreeg in ruil voor mijn bonnen:

Gered bij de slager

Voor een bon van 3,99 € kreeg ik mee:

– Twee brochetten met worstje en steak

– Drie chipolataworstjes

– Twee brochettes met vlees met spek rond

– Potje klaargemaakte rijst met curry

En de tweede keer kreeg ik dit voor 3,99 €:

– Drie gepaneerde stukken kip

– Twee burgers

– Twee boterhamslaatjes

Goed voor verschillende maaltijden in de vriezer dus.

Gered bij de bakker

Voor 3,59 €:

– Drie grote broden

– Een groot stokbrood

Voor 3,99 €:

– Vijf verschillende soorten brood

– Een zak pistolets

– Een stukje flantaart

Het meeste ging in de vriezer. De pistolets en het stokbrood aten we meteen op (en de dag erna ook, hoewel wat taaier toen. Even in de oven zou dat oplossen maar daarvoor waren we wat te lui).

Gered bij de supermarkt

Voor 3,99 €:

– Een pakje gerookte zalm

– Een salade met garnalen

– 8 sandwiches

– Een pak kaas

– Een zak wokgroenten

De salade en de zalm moesten op, en werden ons avondmaal samen met wat aardappelen en groentes. De wokgroenten zitten in de vriezer. En de sandwiches met kaas aten we de volgende dag tijdens een gezellige picknick.

Mijn ervaring met Too Good To Go

In discussiegroepen zie ik af en toe een teleurgesteld bericht. Het pakket was niet heel uitgebreid of iemand anders kreeg meer. Voor sommige mensen primeert het besparen van geld over de strijd tegen voedselverspilling. Ze rijden kilometers ver om zo veel mogelijk pakketjes op te halen.

Ik begrijp de aantrekkingskracht ervan, maar vind dat gezeur zelf een beetje jammer. Het concept is duidelijk: je koopt aan wat er over is en weet niet op voorhand wat je krijgt (al wordt er wel een minimumwaarde aangehouden). Het goedkope ervan is een leuke, motiverende bonus, maar niet het hoofddoel. Zelf reserveer ik alleen iets als het in de buurt is, en als ik het kan verwerken (en bijvoorbeeld plaats in de vriezer heb). Ik neem altijd mijn eigen potjes en zakjes mee, maar tot nu toe was alles vier van de vijf keer al ingepakt. Hoeft niet!

Doordat je niet weet wat je krijgt, is het systeem minder geschikt voor vegetariërs, veganisten of mensen met een allergie, al kan je natuurlijk wel kijken of er winkels of restaurants waar je sowieso komt, meedoen. Weggeven wat je zelf niet gebruikt kan ook.

Dit waren zeker niet de laatste pakketjes die ik ophaalde. Voedsel redden, geld besparen en het verrassingseffect: zo leuk! Ik ben fan!

Ook eten redden? Op de website van Too Good To Go vind je een downloadlink naar de app.

Sofie

Hoi! Ik ben Sofie en schrijf hier met veel goesting over mijn groene lifestyle, eerlijk en bewust ouderschap en hoe het is om chronisch ziek te zijn. Vragen of opmerkingen? Laat hieronder iets van je horen, vind ik leuk!

9 Comments

 1. Ik vind de app super, ik heb al een aantal pakketjes op mogen halen. Voor mij als vegetariër scheelt het dat ik wel mensen in mijn omgeving heb waar ik vleesdingen aan weg kan geven, maar ik heb tot nu toe vooral pakketjes gekocht bij de bakker. Er zijn ook een paar vega(n) zaken die meedoen bij ons in de buurt, dan zit je sowieso goed natuurlijk. En sommige locaties kun je bellen, dan zorgen ze voor een vega pakket voor jou. Maar dat zijn ze natuurlijk niet verplicht vanuit tgtg, dus niet alle locaties werken daar aan mee. In de toekomst willen ze geloof ik wel een mogelijkheid bieden om aan te geven dat je vega(n) eet.

 2. Ik ken de app wel, maar hier in de buurt is er geen enkele winkel die er aan meedoet. De dichtstbijzijnde shop is 15 km rijden. Heel jammer maar misschien dat in de toekomst er wel meer winkels komen die meedoen.

 3. Ik ben ook enthousiast! Ik haal tot nu toe alleen bij de lokale supermarkt. De bakker is altijd heel snel uitverkocht en verder zit er hier nog weinig. De supermarkt doet trouwens pas sinds kort mee, nadat ik daar zelf om was gaan vragen. Vind ik supertof! De ene keer vind ik de inhoud van het pakket fijner dan de andere keer, maar goed, het komt wel op. De man moest wel een keer op 1 avond 2 stukken haring eten en 2 slagroomgebakjes die op moesten…. die blieven of mogen de kinderen en ik niet helaas. Soms verdwijnt er iets in de vriezer, maar meestal haal ik een pakket op met het oog op een soort kliekjesmaaltijd. Goed voor de flexibiliteit. Ook hier is het altijd al verpakt, jammer is dat.

 4. Ik ben ook zo blij met deze app! Ik heb al regelmatig een Magic Box bestelt bij een supermarkt of bakker. Ik vind het alleen jammer dat je niet kan aangeven dat je vega(n) eet. Iemand anders heeft meer baat bij vis of vlees dan ik 😉 Nu geef ik het vaak aan mijn ouders of vrienden maar die kunnen het ook niet altijd kwijt. Ik vind het echt een top initiatief! Jammer dat het sommige mensen meer om de korting gaat dan het idee van voedselverspilling tegengaan..

 5. Ik vind dit ook zo’n goed initiatief! Echt heel leuk om bij mensen te zien wat de app ze oplevert. Jouw buit ziet er ook heel goed uit 🙂 Toch mooi dat al dit eten niet in de vuilnisbak van de winkels is beland.
  Ik vind het zelf heel jammer dat je niet kunt aangeven dat je vegetarisch eet. Om die reden heb ik de app nog nooit gebruikt. Ook ben ik best wel specifiek in wat ik eet (bijvoorbeeld bijna altijd hetzelfde brood, een bepaald merk kwark). Dan gun ik liever iemand anders de doos dan dat ik zelf spullen krijg die ik niet gebruik. Voor gezinnen of samenwonende mensen lijkt het me wel echt een aanrader 🙂

 6. Ik heb onlangs voor de eerste keer iets aangekocht! In Leuven, nochtans een stad met veel afhaalrestaurants en supermarktjes, is het aanbod bedroevend klein, met dagelijks misschien drie of vier zaken die iets aanbieden. Ik hoop dat er nog veel bij komen, maar vraag me af hoe goed Toogoodtogo zelf aan ronselen doet? Anyways, onlangs dus bij Exki iets afgehaald, en twee broodjes, een croissant, een chocoladebroodje, een stukje quiche en nog twee cakejes meegekregen. Eén van de broodjes was zelfs vegan dus mijn dag kon niet meer stuk 😉 Dat het zo goedkoop is, is mooi meegenomen, en het was te peizen dat er dan weer mensen alleen daarom erop springen en het eigenlijke concept uit het oog verliezen…

 7. Heb al enkele goede ervaringen gehad, maar die in de match Gavere is het al iedere keer een teleurstelling geweest. Ze zijn de duurste en je krijgt het minst en de meeste dingen zijn op de laatste vervaldag en al afgeprijsd geweest aan -50 %.
  bv. vandaag een pak bakboter die normaal vandaag op moet.
  Erwin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.